5 דרכים קלות לקירוב לבבות בין שכנים
אומרים שעדיף שכן טוב מאח רחוק, אבל נראה שגם במדינתנו הקהילתית, קצב החיים משכיח מאיתנו שממש מעבר לדלת, חיים אנשים שעשויים להיות לנו לעזר, מקור להשען עליו, ואולי אפילו להפוך לחברים טובים. חפצה נפשכם בקירוב לבבות עם אנשי השכונה? לקראת יום השכן הבינלאומי, שחל מחר (23 במאי), ומעודד כל אזרח ברחבי העולם לצאת ולהכיר את שכניו, ליקטנו כמה רעיונות מרוממי נפש וקלים לביצוע, שמקורם בארץ ומעבר לים
מסיבת רחוב שכונתית
איך עושים את זה: ראשית, מחליטים על רעיון מתאים למסיבה – מסיבת ריקודים, פיקניק שכונתי או גי'מבורי קהילתי. בהתאם לנושא, מתארגנים על רשימת ציוד, ומחלקים בין דיירי השכונה. לאחר שקיבלתם את האישורים הדרושים מהרשות המקומית, מזמינים את דיירי השכונה להשתתף במסיבה: אפשר בשיטות המסורתיות שעדיין עובדות - מודעות התלויות על לוחות מודעות או פליירים בתיבות הדואר, שעדיין עושים את העבודה. אפשר כמובן לנקוט בשיטות החדשות יותר – הקמת קבוצת פייסבוק שכונתית או שימוש בקבוצת הוואטסאפ של הורי הגן שיסדרו לכם אירוע הומה ושמח.
מקורות השראה: האתר הבריטי Street Party יספק לכם שלל רעיונות שיעזרו לכם להפוך את מסיבת הרחוב שלכם לאירוע מוצלח במיוחד.
רוצים לדעת איך תוכלו לעזור לשכנים ולקרובים אליכם? לחצו כאן וחפשו את ההתנדבות הקרובה אליכם.
חסר לכם משהו? קפצו לשכנים
איך עושים את זה: במדינתנו הקטנטונת זה ממש מקובל – חסר לכם מברג בבית? שתי ביצים לחביתה? כוס סוכר לשעת חירום? חסכו לכם ביקור טרוט עיניים בדקה התשעים בסופרמרקט השכונתי - השכן ממול עשוי להעניק לכם את מבוקשכם עם חיוך.
מקורות השראה: האתר Streetbank הוא פלטפורמה מקוונת להשאלה בין שכנים – של חפצים או כישורים. חברי השכונה מציעים את מרכולתם לאנשי הקהילה חינם אין כסף – דרך חינמית ופשוטה לפתור בעיות ביעילות, ואולי גם בדרך – לקרב לבבות. אפשר להתרשם מהיוזמה של ספריית החפצים: דברים שצריך, או ליזום פלטפורמה שיתופית חדשה בשכונה.
מועדון הספר הטוב – אצלכם בשכונה
איך עושים את זה: אם אתם חייבים לדבר עם מישהו על האחרון של מאיר שלו או לדוש בחדש של עמוס עוז שגמעתם בסופשבוע אחד – בטח תמצאו בקרב שכניכם אנשים כמוכם, שאוהבים לדבר על ספרים. ארגנו מועדון קריאה המתכנס אחת לחודש באחד הבתים. בכל מפגש בוחרים ספר אחד לקריאה משותפת ולדיון במפגש שלאחריו.
מקורות השראה: אם מועדון קריאה נשמע כמו התחייבות גדולה מדי, אפשר גם להקים בשכונה ספריות קטנטנות לשימוש הכלל – דוגמת אלה מהאתר Little Free Library: ספריית עשה זאת בעצמך העשויה מחומרים הניתנים למחזור, שאפשר לשאול ממנה ספרים בחינם.
נתינה דרך האוכל
איך עושים את זה? בעידן שבו כולנו תקועים רוב היום מול המסכים, ארוחה משותפת היא הזדמנות פז למפגש, שיחה וקרבה אנושית. קחו יוזמה והזדמינו אליכם הביתה כמה שכנים לכוס קפה או לארוחה.
מקורות השראה: במרבית הבתים בדרך לא מסיימים את כל האוכל שהוגש לשולחן. במקום להשליך את השאריות, האתר Casserole מציע חלופה שכל כולה נתינה: האתר מאפשר לחלוק אוכל מבושל עם אנשים שגרים בסביבה ושמסיבות שונות לא יכולים לבשל לעצמם.
דאגו שהרחובות יהיו בטוחים
איך עושים את זה? שכנים יכולים לחבור יחד כדי לוודא שבתיהם ויקיריהם לא יהיו בסכנה. מעין משמר אזרחי קהילתי שכונתי שיגרום לרחובות להרגיש בטוחים יותר. קבוצה של אזרחים מודאגים מקדישה מזמנה הפנוי ודואגת לפקוח עיניים ואוזניים על המתרחש בשכונה. אם מתעוררת התנהגות חשודה, אותם אנשים יכולים לתאם עם גורמי אכיפת חוק באזור.
מקורות השראה: האפליקציה Official Neighborhood Watch App היא כלי שימושי המאפשר לדווח על תקריות. אפליקציה זו היא גם מקור לטיפים ולחומרים שיהפכו את משמר השכונה שלכם לכמה שיותר אפקטיבי.
עוד המון דברים טובים מחכים לכם - להשראה נוספת היכנסו לאתר goodnet.org.
רוצים להעניק מעצמכם לקהילה בדרכים נוספות? הירשמו להתנדבות דרך רוח טובה ואנשי העמותה ימצאו עבורכם את הדרך המתאימה ביותר.