אושרה חלקית תוכנית ההבראה של הדסה
בית המשפט המחוזי אישר את הפרקים הנוגעים לקיצוץ במשכורות ובמשרות של העובדים. יימשך המו"מ לגבי החלק הנוגע לנושים, בהם הבנקים והספקים
אחרי חודשים ארוכים של מו"מ ועיצומים, בית החולים הדסה עושה צעד ראשון בדרך ליציאה מן המשבר . בית המשפט המחוזי בירושלים אישר אמש (ד') חלקית את תוכנית ההבראה של המוסד. השופט דוד מינץ קיבל את הפרקים בתוכנית שנוגעים לקיצוץ במשרות ובמשכורות הרופאים והעובדים, ואילו על הפרקים שנוגעים לנושים האחרים - בהם הבנקים והספקים - ימשיכו לנהל מו"מ עד סוף השבוע הבא.
- עדכונים נוספים - בפייסבוק שלנו
להדסה יש כיום גירעון מצטבר של 1.6 מיליארד שקל וגירעון שוטף של יותר מ-300 מיליון. במסגרת התוכנית שגיבשו הנאמנים מטעם בית המשפט, המדינה תעביר יותר מ-500 מיליון שקל כבר השנה ומאות מיליונים נוספים עד שנת 2020. ארגון נשות הדסה יעבירו מאות מיליונים במקביל.
שלשום הצביעו נושי הדסה על התוכנית. העובדים אישרו אותה ברוב כמעט מוחלט, אבל הנושים הרגילים, בהם ספקים ובנקים, הצביעו רק ברוב של 64 אחוזים, בעוד שהרוב הדרוש עומד על 75 אחוז.
לאורך המשבר שבתו עובדי הדסה והפגינו נגד הרצון לקצץ במשכורותיהם ולפטר חלק מהם. בסופו של דבר קובעת התוכנית שיקוצצו 4.5 אחוזים בממוצע משכר הרופאים, 2 אחוזים משכר האחיות ו-1 עד 5 אחוזים משכר עובדי המשק. העובדים יספגו קיצוצים נוספים כמו מחיקת מחצית מימי ההבראה שלהם.
20 אחיות ועובדי משק כבר פוטרו, ובנוסף יפוטרו 30 רופאים וכ-300 עובדי מינהל ומשק. נתח השר"פ של הדסה יעלה מ-18 ל-30 אחוז, מה שצפוי להעלות את הכנסות בית החולים. במקביל, תגביר המדינה את הפיקוח שלה על ניהול המוסד הרפואי, תאשר את מינויי יו"ר הדירקטוריון והמנכ"ל, ותאשר את הסכמי השכר בבית החולים.
בתקופה הקרובה יתברר אם מנכ"ל בית החולים, אביגדור קפלן, ימשיך בתפקידו. לאחרונה הוא אמר שישקול את צעדיו עקב מינוי חשב מלווה מטעם המדינה.