עשור של "ביכורי יין וגבינות" בחיפה
עשרות ייננים ויקבי בוטיק, יצרני גבינות, שמן זית, שוקלטיירים קונדיטורים, שפים ומומחי גסטרונומיה, מזמינים את הקהל הרחב לטעימות, הדרכות, סדנאות ומכירה מיוחדת: יריד הגבינות והיין החיפאי חוגג עשור ולראשונה יתקיים במתחם הנמל בעיר התחתית
בחג השבועות הקרוב (28-29.5) יורד לראשונה יריד "ביכורי יין וגבינות" למתחם הנמל היפהפה בעיר התחתית של חיפה. היריד יתקיים במהלך שני ערבים רצופים ויציע לקהל הרחב להשתתף בחגיגת גורמה ישראלי אמיתי ברוח ים-תיכונית .
את היריד מפיק בשיתוף עם עיריית חיפה ומינהלת "עירתחתית" מומחה ושופט היין הבינלאומי אנדריי סווידן , בעלי "ספיישל רזרב" בחיפה, שגם מנהל אותו.
עשרות ייננים מיקבי בוטיק בכל רחבי הארץ, יצרני גבינות ושמן זית איכותי, שוקלטיירים, קונדיטורים, יצרני דבש ומעדנים מתוצרת ביתית יציגו את מרכולתם וביכוריהם, יעבירו הדרכות ויקיימו מכירות מיוחדות למבקרים.
היריד ילווה בסדרת הרצאות פתוחה לקהל של שפים ומומחים בארץ בנושאי יין וגסטרונומיה. בין השאר יתקיימו הדרכות טעימות יין מקצועיות בכוסות רידל, בניית צלחות נכונות של גבינות עם התאמות ליינות, השף אליאס מטר יעביר סדנת בישול ים-תיכונית עם נגיעות מלבנון, סוריה, מצרים וכמובן ישראל ועוד.
השנה, לראשונה בשיתוף עם מרכז תרבות צרפת ושגרירות צרפת בישראל, יצטרפו לחגיגה ביריד גם ריחות טעמים ומופעי מוסיקה צרפתית חיה, לצד מופעי ג'אז ומתחמי צ'יל אאוט למבלים שיוכלו ליהנות מטעימות של יין בוטיק וגבינות משובחות על רקע הים הנמל והספינות.
ביכורי יין וגבינות. רביעי - 28.5 18:00-23:00, חמישי - 29.5 18:00-23:00. מחיר כרטיס כניסה ליריד: 50 ש"ח ( 45 שח לחיילים, גמלאים ונכים). הכרטיס כולל כוס יין מהודרת לטעימות במתנה ומקנה כניסה חופשית להרצאות והדרכות. פרטים נוספים בדף האירוע:
יהיה ממנה בשפע ביריד! גבינה
צילום: shutterstock
מומלצים