תרשמו מתכון: עוגת גבינה-שוקולד
השף ברק חי-חורש ("טרה") מכין עוגת גבינה יפהפה עם שוקולד באפס מאמץ
עוגת גבינה-שוקולד
המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
המרכיבים:
2 יח' (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%1 כוס (150 גרם) סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל (לבן)
2 יח' (500 גרם) גבינה לבנה 5%
1 יח' (250 גרם) טוב טעם 1 יח' (200 גרם) מוו ממרח גבינה ושוקולד / מוו ממרח גבינה שוקולד ואגוזיםגרידה מחצי לימון
לבסיס העוגה:
250 גרם פתי בר
2 כפות סוכר
100 גרם חמאה
- אופן ההכנה:
מכינים את הבסיס: טוחנים במיקסר את כל המרכיבים יחד משטחים בתחתית התבנית את תערובת הבסיס ומהדקים - מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג וניל עד שמקבלים קרם יציב
- מערבבים בקערה נפרדת את הממרח גבינה שוקולד, הגבינה הלבנה, גבינת טוב טעם, סוכר וגרידת הלימון עד לקבלת תערובת אחידה
- מקפלים את תערובת הגבינות לקצפת (ניתן להוסיף לתערובת בשלב זה ג'לטין (לפי ההוראות על גביי האריזה))
- יוצקים את התערובת לתבנית על בסיס העוגה ומכניסים לקירור למשך כ- 4 שעות לפחות
- הגשה (לא חובה): מקציפים 1 יח' שמנת מתוקה 38% עם מעט אינסטנט פודינג וניל ומורחים שכבה נוספת
עוגת גבינה-שוקולד
צילום: יחסי ציבור
מומלצים