שתף קטע נבחר

 

הפיכה בתאילנד: הישראלים לא מתרגשים

שליח חב"ד בבנגקוק מספר כי החיילים נחמדים וכולם מתנהגים כרגיל. נתי חדד המשמש כמפקד יחידת חילוץ אומר כי הישראלים מטיילים כאילו כלום לא קרה. בינתיים, האמריקנים שולחים מסר: "נבחן שיתוף הפעולה הצבאי"

"מרחוק זה נשמע מפחיד, אבל החיילים התאילנדים נחמדים ומחייכים". כך סיפר הערב (יום ה') ל-ynet שליח חב"ד בבנגקוק, הרב נחמיה וילהלם, לאחר שמוקדם יותר היום הושלמה ההפיכה הצבאית של הצבא בתאילנד.

 

סיפורים חמים נוספים - בפייסבוק שלנו

 

לדברי וילהלם, נוכחות החיילים עדיין לא משפיעה על תושבי העיר. "לא נרשמו עימותים או חיכוכים מיותר. הצבא הודיע שיהיה עוצר וכל החנויות צריכות להיות סגורות. יש גם שמועות שהצבא הולך לנתק את האינטרנט אז כולם במתח ומחכים לראות עד כמה המצב יחמיר, אם בכלל".

 

הפיכה צבאית בתאילנד    (צילום: רויטרס)

הפיכה צבאית בתאילנד    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עוד חדשות בעולם:

צפו: כשאובמה איחל מזל טוב לישראלי בטיול

'השיטפונות בבלקן - בגלל הגברת עם הזקן'

התעללו בחתול "מפני שהוא דומה להיטלר"

 

הרב וילהלם ציין שבית חב"ד מלא בתרמילאים ישראלים ובמקום שוררת אווירה טובה. "מצד אחד זה לא אופייני לתאילנד שהכול נסגר ברגע שיורדת החשכה. מצד שני כולם לוקחים את זה בקלות ומתנהגים כרגיל. הישראלים מתעדכנים בחדשות ומתעניינים, אבל לא שמעתי שהחליטו לחזור לארץ או לבטל את הטיול", סיפר שליח חב"ד בבירת תאילנד.

 

נתי חדד, המשמש כמפקד יחידת חילוץ ישראלית באיים קופנגן וקוסמוי, מספר כי גם בגזרתו אין דברים מיוחדים והחיים ממשיכים להתנהל כרגיל. "אני בקשר עם מפקד המשטרה המקומית והוא אמר בפירוש שהעוצר הוא רק על מי שמתכוון להשתתף בהפגנות ולא על תיירים ישראלים בפרט או תיירים בכלל", הדגיש חדד.

חיילים ברחובות בנגקוק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חיילים ברחובות בנגקוק(צילום: AFP)

הישראלים לא מודאגים. תרמילאים בבית חב"ד עם הרב וילהלם ()
הישראלים לא מודאגים. תרמילאים בבית חב"ד עם הרב וילהלם

לדבריו, "הקניונים קיבלו הוראה מהצבא לסגור את החנויות ב-22:00 בלילה, אבל זה רק כדי להראות שהצבא שולט על האנשים דרך אמצעי התקשורת. בשאר המקומות באיים הכול כרגיל. המועדונים והפאבים פתוחים והישראלים מטיילים כאן כמו בכל יום כאילו לא קרה כלום".

 

חדד ציין גם כי הוא חושב שהכרזה על הפיכה צבאית נשמעת מישראל מפחידה ומאיימת, אבל זה לא בדיוק ככה. "פה באיים זה לא משפיע על כלום", סיפר.

 

עדן זריהן מבאר שבע הגיע לבנגקוק לפני ארבעה ימים אחרי שטייל במשך חודש בנפאל. "ראיתי את ההפיכה הזאת שלב אחר שלב", סיפר זריהן. "בהתחלה כשנסעתי בעיר לא קישרתי בין הפקקים לחיילים. הבחנתי בהדרגה בהקמה של מחסומים ואחר כך ראיתי שבונים עמדות שמירה צבאיות".

"באיים הכול כרגיל". נתי חדד ()
"באיים הכול כרגיל". נתי חדד

"המשפחה כבר התקשרה בגלל הדאגות". עדן זריהן ()
"המשפחה כבר התקשרה בגלל הדאגות". עדן זריהן

זריהן ציין כי למרות שהוא אינו מתעניין כל כך בפוליטיקה, עדיין קשה להתעלם ולא לשאול מה קורה בתאילנד. "תוך כדי הדיווחים בחדשות, המשפחה התקשרה מהארץ כדי לשאול לשלומי והם הביעו חששות, אבל הכול כאן בסדר. מחר אני כבר יוצא מבנגקוק וממשיך לטייל".

 

הפיכה בגלל משבר פוליטי נוסף

בינתיים, ארצות הברית כבר שולחת מסרים לתאילנד בנוגע לשיתוף הפעולה הצבאי בין המדינות, שייתכן כי ייפגע בעקבות ההפיכה. על פי הודעת הפנטגון הערב, הממשל האמריקני נערך להשהות את שיתוף הפעולה הצבאי, כולל תרגיל בין שני הצבאות בהשתתפות 700 חיילים אמריקנים, ואף להקפיא את הסיוע הצבאי למדינה שמסתכם בכ-10 מיליון דולרים.

 

גם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי התייחס לנושא והבהיר כי אין כל הצדקה להפיכה הצבאית. "למרות שאנחנו מוקירים את החברות רבת השנים עם תאילנד, למהלך הזה יהיו רק השפעות שליליות על היחסים בין וושינגטון לבנגקוק, בדגש על הקשר בין הצבאות של שתי המדינות", הדגיש קרי וציין כי הוא מודאג גם מהדיווחים על מעצרם של כמה פוליטיקאים בכירים וקרא לשחרר אותם.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: גטי אימג') (צילום: גטי אימג')
(צילום: גטי אימג')

כנראה לתאילנד כדאי להתחיל לדאוג בשל ניסיונות העבר. בשנת 2006, לאחר ההפיכה שהתרחשה במדינה, ארה"ב השעתה סיוע בסך 24 מיליון דולרים.

 

גם באיחוד האירופי עוקבים מקרוב אחר הנעשה בתאילנד. "על הצבא לקבל ולכבד את זכויות האזרחים כחלק מאומה שפועלת תחת דמוקרטיה", אמרה הדוברת של שרת החוץ באיחוד קתרין אשטון. בין המגיבים להפיכה היו גם נשיא צרפת פרנסואה הולנד ושר החוץ הגרמני פרנק וולטר שטיינמייר שגינו את פעולות הצבא. "יש לשוב מיד לדרך דיפלומטית ולארגן בחירות במדינה בהקדם האפשרי", אמרו השניים.

 

בשעה 16:00 (שעון מקומי) נכנס לתוקפו הממשל הצבאי וההפיכה הושלמה. מפקד צבא תאילנד, גנרל פריות' צ'או אוצ'ה, הכריז בטלוויזיה על ההפיכה ואמר שהצבא תפס את השלטון ולקח מהממשלה את כל סמכויותיה.

 

מפקד הצבא אמר כי הצבא יפעל לבצע רפורמות פוליטיות, והוסיף שלא תהיה להפיכה השפעה על היחסים הבינלאומיים של המדינה. ההודעה על ההפיכה הצבאית באה יומיים אחרי שהצבא הכריז על ממשל צבאי שנועד לשמור על השלום והסדר. הגנרל התאי אמר כי הוועדה שכוננה את הממשל הצבאי היא זו שמעתה תעמוד בראש השלטון. "זה הכרחי שהפיקוד לשמירה על שלום וסדר - שכולל את הצבא, חיל הים, הכוחות המזוינים והמשטרה - יתפוס פיקוד וישלוט על המדינה", אמר פריות'.

 

הרחובות והתחבורה הציבורית היו צפופים לקראת השעה 22:00, אז הוטל העוצר שיימשך עד השעה 5:00 בבוקר, משום שתושבים ניסו להגיע במהרה לבתיהם. כל בתי הספר יהיו סגורים עד יום שני. בנוסף, כל השידורים הציבוריים הושעו והוחלפו בשידורי הודעות הוועדה, כשביניהם משודרת מוסיקה פטריוטית. רשתות החדשות הבינלאומיות BBC, CNN ועוד נחסמו.

 

עד ההפיכה היום ביצע צבא תאילנד 11 הפיכות מוצלחות מאז קיצה של המונרכיה ב-1932. הפעם האחרונה שבה הצבא לקח את השלטון לידיו הייתה בשנת 2006, אז שלח טנקים לרחובות והדיח את ראש הממשלה טקסין שהואשם בשחיתות, ניצול סמכות וזלזול במלך.

 

החל מנובמבר החלו הפגנות נגד ראש הממשלה, שהודחה מאז, יינגלוק צ'ינוואט, אחותו של טקסין שבעצמו הודח בהפיכה בשנת 2006. בית המשפט האשים אותה בשחיתות בחודש שעבר. המפגינים נגדה המשיכו להפגין גם נגד הממשלה הזמנית, שלטענתם, הוקמה ממקורביה. המפגינים דורשים את הסתלקות את משפחת צ'ינוואט ממוקדי הכוח הפוליטיים בתאילנד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
רחובות ריקים בתאילנד
צילום: AFP
מומלצים