שתף קטע נבחר
 

פיץ' אשררה את דירוג האשראי של ישראל

חברת הדירוג הבינלאומית אשררה את הדירוג של מדינת ישראל לטווח ארוך במטבע חוץ ובמטבע מקומי ברמה של A ובכך הותירה את התחזית החיובית שהועלתה בנובמבר 2013. שר האוצר: "הבעת אמון נוספת במשק הישראלי"

חברת הדירוג הבינלאומית פיץ' (Fitch) אשררה היום (ו') את דירוג האשראי של מדינת ישראל לטווח ארוך במטבע חוץ ובמטבע מקומי ברמה של A. בכך הותירה החברה על כנה את התחזית החיובית שהועלתה בנובמבר 2013. בדברי ההסבר להחלטת הדירוג, ציינו האנליסטים לטובה את מחויבות הממשלה לשמירה על מסגרת פיסקאלית יציבה; וכן את הפחתת הגירעון המיוחסת לצעדים שנקטה הממשלה במטרה לעמוד ביעדים שנקבעו ולהכנסות הגבוהות בשנים 2013-2014.

 

 

שר האוצר, יאיר לפיד, התייחס הבוקר לאשרור הדירוג ואמר כי "ההחלטה לאשרר את דירוג האשראי של ישראל ברמה A היא הבעת אמון נוספת במשק הישראלי ובמדיניות הכלכלית שמוביל משרד האוצר".

 

לדברי החשבת הכללית, מיכל עבאדי-בויאנג'ו, "כפי שמצוין בדו"ח, מדיניות ניהול החוב האחראית והמקצועית שמובילה יחידת החוב באגף החשב הכללי, וכן השוק המקומי העמוק והגישה של המדינה לגיוס הון זר בשווקים הגלובליים, מאפשרים גמישות באפיקי המימון השונים ומוכיחים את יעילותם בתרומה לדירוג האשראי הגבוה של מדינת ישראל".

 


הדירוג הנוכחי של ישראל עי חברות הדירוג הבינלאומיות

הדירוג הנוכחי של ישראל ע"י חברות הדירוג הבינלאומיות
סוכנות דירוג
S&P A+ יציבה
פיץ' A חיובית
מוד'יס A1 יציבה

 

מגמת ירידה בחוב הממשלתי

חברת הדירוג הסבירה כי גובה החוב הממשלתי, שעמד על 67.4% מהתוצר בסוף 2013, מהווה נקודת חולשה בדירוג האשראי של המדינה, שכן נתון זה גבוה ביחס למדינות ההשוואה של ישראל. עם זאת, ציינה לטובה את מגמת הירידה בחוב הממשלתי, מדיניות ניהול החוב וכן את גמישות המימון של הממשלה - המתאפשרת, בין היתר, הודות לשוק מקומי עמוק ונזיל וגישה לגיוס הון זר בשווקים הבינלאומיים. עוד ציינה את תוכנית הערבויות של ממשלת ארה"ב, אשר נותנת מענה לצורך לגיוס הון בעתות משבר.

 

פיץ' הוסיפה כי איתנותם של החשבונות החיצוניים של המדינה מהווים חוזקה בדירוג האשראי, כאשר בולטים לטובה העודף במאזן התשלומים שהתחזק הודות להפקת הגז הטבעי והשקעות זרות ישירות בהיקפים גדולים. השקעות זרות ישירות נטו עמדו בממוצע על 2.6% מהתוצר בשנים 2012-2013 - פי שניים מהממוצע החציוני של מדינות ההשוואה. כמו כן, ציינה את מעמדה החזק של ישראל כמלווה נטו לעולם הנתמך על ידי יתרות המט"ח הגבוהות בבנק ישראל.

 

עוד נמסר מהחברה כי נתוני הצמיחה של המשק הישראלי גבוהים ביחס למדינות ההשוואה. הצמיחה בשנת 2013 עמדה על 3.3% מהתוצר, כאשר נרשמה התאוששות בצמיחה לאחר נתון נמוך יחסית ברבעון השלישי של 2013.

 

עם זאת, האנליסטים ציינו כי בניכוי ההשפעה החיובית של תגליות הגז, הצמיחה הריאלית נמוכה יותר ועומדת על כ-2.6%. בחברת הדירוג צופים צמיחה ממוצעת של 3.5% בשנים 2014-2015, אשר תיתמך על ידי עלייה צפויה בביקוש הגלובלי בכלל ובפרט בביקוש לייצוא שירותים, אשר מיוחס בעיקרו לסקטור ההיי-טק האיתן. בהקשר זה צוינה לחיוב גם המדיניות המוניטרית מעודדת הצמיחה של בנק ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נמרוד גליקמן
שר האוצר, יאיר לפיד
צילום: נמרוד גליקמן
מומלצים