האפיפיור הזמין, פרס ואבו מאזן אישרו: ניפגש
ציר עוקף נתניהו: בביקורו בבית לחם קרא פרנסיסקוס לנשיא ולנשיא הפלסטיני להגיע לתפילה משותפת למען השלום בוותיקן. "קבלו החלטות אמיצות", ביקש. פרס ואבו מאזן נענו: נגיע. בזמן המיסה: קרב רמקולים מול המואזין
הכס הקדוש מנסה לחדש את המשא ומתן לשלום: אחרי שסיים את ביקורו בירדן מגיע היום (א') האפיפיור פרנסיסקוס לשטחי הרשות הפלסטינית ולישראל. עם הגעתו לבית לחם התקבל פרנסיסקוס על ידי הנשיא הפלסטיני אבו מאזן ובכירים נוספים ברשות. בהמשך הוא נפגש עם אבו מאזן בארמון הנשיאות, ולאחר מכן השתתף במיסה מרכזית בכנסיית המולד.
פרנסיסקוס הזמין את נשיא המדינה שמעון פרס ואת הנשיא הפלסטיני אבו מאזן לבוא לוותיקן ולהתפלל למען השלום באזור. במיסה בבית לחם אמר האפיפיור: "כאן, במקום הולדתו של נסיך השלום, אני מזמין את שני הנשיאים להצטרף אליי לתפילה מעומק הלב לאלוהים עבור מתנת השלום. אני מציע את ביתי בוותיקן כמקום המפגש לתפילה זו".
תוך שעה קלה נענו פרס ואבו מאזן להזמנה והודיעו כי יגיעו בחודש הבא לוותיקן. "אנחנו מברכים על הזמנתו של האפיפיור פרנסיסקוס. הנשא פרס תומך וימשיך לתמוך בכל הדרכים שיביאו לשלום", נמסר מבית הנשיא. פרנסיסקוס לא הזמין את נתניהו, שרק בשבוע שעבר התעמת עם השרה הממונה על המשא ומתן ציפי לבני על רקע פגישתה עם אבו מאזן, וכלל לא ברור שגם הוא יברך על ההזמנה. ynet העביר שידור חי מביקור האפיפיור באזור.
במהלך דבריו בבית לחם, כינה האפיפיור פרנסיסקוס את הסכסוך הישראלי-פלסטיני המתמשך "בלתי מקובל", ודחק בשני הצדדים לקבל החלטות אמיצות ויצירתיות כדי להשיג שלום. לדבריו, "הגיע הזמן לשים קץ למצב שהפך להיות יותר ויותר בלתי מתקבל על הדעת. שני הצדדים צריכים להקריב כדי ליצור שתי מדינות, עם גבולות בינלאומיים מוכרים, לטובת בני עמיהם. על ישראל והפלסטינים להימנע מיוזמות ופעולות שסותרות את הרצון להשגת הסכם אמיתי".
הנשיא הפלסטיני אבו מאזן הביע את דאגתו בעקבות הפסקת השיחות עם ישראל ובמקביל הביע תקווה לשלום. בנאומו אמר אבו מאזן: "אנחנו מקדמים בברכה כל יוזמה של האפיפיור להביא לשלום בארץ הקודש". עוד הוסיף הנשיא הפלסטיני: "אני קורא לשכנינו הישראלים. אנחנו מחפשים את אותם הדברים כמוכם - ביטחון, בטיחות ויציבות".
מעט לפני סיום המיסה החגיגית ברחבת כנסיית המולד, החלה להישמע קריאת המואזין מהרמקולים של אחד המסגדים הצמודים לכיכר. מיד עם הישמע הקריאה החל קהל ההמונים לשרוק ולמחוא כפיים כדי להאפיל על קולות המואזין. דקות לאחר מכן הסתיימה המיסה והמארגנים החלו להשמיע מוסיקת הלל לאפיפיור.
אלפי בני אדם קידמו את בואו של האפיפיור בבית לחם. בכירי חמאס לא הוזמנו לטקס קבלת הפנים על אף הסכם הפיוס בין הפלגים הפלסטיניים. רחבת כנסיית המולד קושטה בתמונות הממחיזות אירועים חשובים מהברית החדשה וכן בדגלי פלסטין ודגלי הוותיקן. 3,000 אנשי ביטחון מהמנגנונים הפלסטיניים מאבטחים את ביקורו של האפיפיור בבית לחם.
ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך הבוקר בפתח ישיבת הממשלה השבועית את האפיפיור פרנסיסקוס ואמר כי "ביקורו כאן מהווה הזדמנות להציג בפני העולם את ישראל האמיתית המתקדמת והמודרנית. למעשה, המדינה היחידה במזרח התיכון שמבטיחה חופש פולחן מוחלט ושומרת על אתרי התפילה, מבטיחה את הזכויות של כולם: יהודים מוסלמים ונוצרים. אנחנו מעריכים את העמדה הנחרצת של האפיפיור נגד אנטישמיות במיוחד לאור השנאה היהודית הגואה שאנחנו עדים לה בימים אלו".
לרגל ביקור האפיפיור אישר מתאם הפעולות בשטחים את כניסתם של יותר מ-23 אלף פלסטינים מאזור יהודה ושומרון לישראל וכן את כניסתם של 600 נוצרים מעזה לישראל וליהודה ושומרון. במפקדת התיאום והקישור בבית לחם הופעל חמ"ל משותף שכולל נציגים ביטחוניים ישראלים ופלסטינים לצד גורמים במשרד התיירות, הוותיקן, חברת החשמל ורשות המים.
בשעות אחר הצהריים צפוי האפיפיור להגיע לישראל ובשל כך נערכים בירושלים לחסימות כבישים ולפקקים. המשטרה העלתה את רמת הכוננות שלה ותגברה את כוחותיה לקראת הביקור.
8,500 שוטרים הוצבו בירושלים והופעל דסק מודיעין משותף לכלל גורמי הביטחון שירכז ויזרים מידע הדדי בין הגופים. ראש אגף מבצעים במשטרה, ניצב אהרון אקסול: "מדובר במבצע מורכב ורגיש ברמה הלאומית והבינלאומית".
מחשש לפעולות מחאה בזמן הביקור בישראל, הוציאו המשטרה והשב"כ צווי הרחקה מנהליים לכמה צעירים שלכאורה ביקשו לשבש את הביקור. משטרת ירושלים פתחה מרכז מידע לציבור שפועל ברציפות ממוצאי שבת עד סיום הביקור ביום שני. הוא ייתן מענה על הסדרי תנועה, גרירת כלי רכב, חסימת כבישים ועוד: 1-700-553-100.