חצי שנת מאסר למפעיל אתר פסולת פיראטי
האחים ציקי ואבי ארביב ניהלו אתר פסולת לא חוקי במושב בן זכאי. כל אחד מהם ישלם קנס של 300 אלף שקלים ואחד מהם יישב שישה חודשים בכלא. בית המשפט: "דרכם ללעוג למערכת המשפט ואכיפת החוק"
שישה חודשי מאסר בפועל, שבעה חודשי מאסר על תנאי וקנס של 300 אלף שקלים - זה העונש שגזר ביום חמישי בית משפט השלום בראשון לציון על ציקי ארביב, שהפעיל אתר פסולת בניין ללא רישיון במושב בן זכאי שליד יבנה. אחיו אבי, שותפו בהפעלת האתר, נידון לשבעה חודשי מאסר על תנאי ונקנס גם הוא ב-300 אלף שקלים. בנוסף, גם שתי החברות שניהלו השניים נקנסו ב-400 אלף שקלים.
עוד כתבות בערוץ כלכלה ירוקה :
כוס קפה מתכלה? עובדים עליכם בעיניים
מי ימנע את פרויקט הולילנד הבא?
משפחה אנרגטית: מייצרים חשמל מרוח ושמש
לא על מי מנוחות: העולם הערבי מת מצמא
האחים ארביב ניהלו את אתר הפסולת הלא חוקי מאוקטובר 2006 באמצעות החברות "ארזים חברה קבלנית למיחזור ופינוי פסולת" ו"מילאנו הנדסה אזרחית". השניים לא צייתו לצווי בית המשפט שהורו להם לסלק את המפגע שעמד, לפי בית המשפט, "בלב ישוב שבו מבקשים תושבים לחיות חיים שלווים, נקיים, בריאים ונטולי אשפה".
"הר פסולת", כפי שכינה השופט אברהם הימן את האתר הפיראטי, התנשא לגובה עצום וגלש אל רשות הרבים. "דרכם של הנאשמים ללעוג למערכת המשפט ואכיפת החוק", כתב השופט ושיבח את החקירות מאומצות של המשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה, שיוצגה על ידי עו"ד עופרה אורנשטיין.
מנגד, טענו הנאשמים להגנתם כי למעשה כל שרצו הוא להתפרנס ולהביא רווח לסביבה. "ארביב חשב שיקבל רישיון לניהול העסק וטעה. מדובר אך בטעות תמימה", אמר בא כוחם של האחים. עוד טען כי אין במעשיהם סיכון חיי אדם וההוצאות לפינוי הפסולת הן אדירות עבורם שכן מצבם הכספי הורע בשל הליכים משפטיים שננקטו נגדם.
בסופו של יום, דחה בית המשפט את טענות ההגנה וקבע: "עלינו להחליף דיסקט. עלינו לשנות תודעה ותפיסה ולהבהיר: איכות סביבה אינה מותרות. אין היא אף פגיעה בנוף. היא פגיעה בחיים ממש. משכך, נעשה הכל על מנת להילחם בעברייני איכות סביבה, אותם ביריוני סביבה, הנמצאים בקרבנו, שהרי בנפשנו הדבר".
הנאשמים הורשעו בעבירות של עיסוק ללא רישיון על פי חוק רישוי עסקים וצו רישוי עסקים, הפעלת תחנת מעבר ללא התשתיות והדרישות הקבועות בחוק רישוי עסקים ותקנות רישוי עסקים (תחנת מעבר לפסולת) ואיסור לכלוך והשלכת פסולת בנין ברשות הרבים, עבירה לפי חוק שמירת הניקיון. הם חוייבו לפנות את המפגע עד 1 בספטמבר 2014.