הכל תלוי במעלה אחת: המזגן נכנס למיטה
זירת עיצוב הבית בכלל וחדרי השינה בפרט כבר נחשפה זה מכבר לשלל טרנדים בחדר המיטות - החל מכאלה שמתכווננות, בעלות מראה מרחף ואפילו עם טלוויזיה. כעת גם הטרנד האקולוגי הצליח להשתלב בעיצוב חדר השינה - ונכנס למיטה שלכם. מה זה אומר, איך זה נראה ומי יכול להרשות לעצמו?
האם באמת צריך לקרר את חדר השינה כולו באמצעות מזגן כדי לישון בנחת ובטמפרטורה המתאימה? אם לשפוט לפי מותג הקיץ החדש בזירת עיצוב הבית - התשובה תהיה שלילית. אם אתם מאלה שיש להם כבר הכל בחיים, ייתכן ש"מיטת המזגן" החדשה שהושקה בשבוע שעבר, אשר מכילה מערכת מיזוג אוויר מובנית, תעניין אתכם. זאת בהנחה, כמובן, שאתם מוכנים או יכולים להרשות לעצמכם להוציא עבורה מחיר התחלתי של 15 אלף שקל.
עוד במדור "תכנון ועיצוב הבית " בערוץ הנדל"ן :
- יער אנכי: הכירו את מגדלי המגורים של העתיד
- ארמאני במשרד: הצצה למגדלי הארבעה בת"א
- לא להיסחף לאופנות: מעצבי הפנים ממליצים
זירת עיצוב הבית בכלל וחדרי השינה בפרט נחשפה זה מכבר לשלל טרנדים בריהוט - החל ממיטות מתכווננות, ספות נפתחות, עם כילות, בשילובי עץ, בצבעים עזים, עם רגליים מקושתות או במראה מרחף, ועד למיטות שעוצבו על ידי מעצבי על ואפילו כאלה שמשלבות מערכת קולנוע ביתי.
בסיור עיתונאים שערכה הולנדיה במטה של Evening Breeze בהולנד, הציגו ברססט ותומאס ואן-דן-גרואנדאל, ממייסדי Evening Breeze, את המיטות המעוצבות עם הטכנלוגיה החדשה, שלדעתם אמורה "לחולל מהפכה בחדר השינה", כך לדבריהם. "אנחנו לא רוצים למזג את החדר - רק את המקום שבו נשתמש במהלך הלילה", הסבירו.
ואם לי חם ולאשתי קר?
לדברי ברססט, הטכנולוגיה יכולה לעבוד הן בחדר השינה והן מחוצה לו (למשל במרפסת), "משום שהקירור נופל למטה מכוח הכבידה ומה שקורה מסביב לא משפיע עלינו. היתרון הגדול הוא שהאוויר מגיע אלינו מסונן ויורד במעלה אחת בלבד - מה שמשנה את איכות השינה".
"בעצם הכל תלוי במעלה אחת", הוסיף ברססט, "גם ב-40 מעלות באפריקה, הורדה של מעלה עוזרת - כי כשיש טווח גדול בשינוי טמפרטורות, זה לא בריא למערכת החיסונית". Evening Breeze, אגב, פועלת באתרי נופש בצפון אפריקה ובקריביים בעיקר.
ולמי פונה החברה עם המותג החדש? "קהל היעד שלנו מגוון מאוד", הסביר ברססט, "אנחנו קודם כל פונים לאנשים שחם להם במיטה, שמחפשים את המילה האחרונה בטכנולוגיית השינה, שרוצים לשפר את איכות השינה שלהם - וכמובן לכאלה שהפרוטה מצויה בכיסם".
מעבר למחיר, אחת השאלות שעלו עם הכרת המותג הייתה - מה קורה כשלגבר תמיד חם ולאישה תמיד קר, ואיך המיטה הזו נכנסת לזוגיות? ובכן, לדברי החברה התשובה פשוטה: "לנשים בדרך כלל קר יותר רק בחלק של כפות הרגליים, אך בשורה התחתונה לגברים ולנשים חם באותה המידה".
מקררים רק את מה שצריך - והשאר אמא טבע
"אנחנו מקררים רק את מה שצריך ומשאירים את השאר לאמא טבע", חיזק את הדברים מנכ"ל Evening Breeze, הומפה הייג'מרינק, "בלי לחות, בלי רעש ועם אוויר נקי. יש כאן שינוי פרדיגמה - גם מבחינת הנוחות, גם מבחינת הבריאות וגם מבחינה אקולוגית. הרי מיזוג תורם מדעית להתחממות הגלובלית, ואנחנו מציעים להפסיק אותו לכמה שעות קריטיות - שעות הלילה".
לדבריו, "עם יתרונות הטכנולוגיה ניתן למנות זרימת אוויר קר רק באזור המיטה, שימוש אפשרי במקורות אנרגיה חלופיים, סינון האוויר בחלל החדר ובנוסף - הטכנולוגיה שקטה. המטרה שלנו היא בעצם לשלב נוחות יחד עם שמירה על הסביבה".
אז מה בעצם עושה מערכת הקירור הזו? היא מקררת, מייבשת ומסננת את האוויר, לטענת החברה ללא רעש. הטכנולוגיה מגיעה בצורת גגון מעוצב שמאפשר את פיזור האוויר הקר רק מעל אזור השינה במיטה, ולצד הגגון מגיע שלט חכם שמאפשר לבחור את רמת הקירור המועדפת. האוויר המיותר שמשתחרר יוצא החוצה באמצעות מתקן המותקן מחוץ לחדר (ממש כמו המתקן החיצוני של המזגן).
לטענת החברה, "הטכנולוגיה מאפשרת חיסכון של בין 60%-80% באנרגיה, בהתייחס למיזוג אוויר קונבנציונלי - תלוי בגודל החדר בו מצויה המיטה". הנציגים ההולנדיים אף ציינו כי צריכת האנרגיה הנמוכה מאפשרת שימוש במקורות אנרגיה אלטרנטיביים, כמו אנרגיה סולארית או אנרגיית רוח.
ואיך כל זה נראה? המיטה כוללת את מערכת המיזוג, שעבורה נבחר צבע נייטרלי (אוף וייט). "שינה היא חוויה טבעית", הסביר ואן-דן-גרואנדאל, "אנחנו לא רוצים שבאמת יראו את הטכנולוגיה שלנו ולכן בחרנו בצבע הטבעי. אנחנו רוצים לתת תחושה טבעית בלילה - אבל גם דואגים לעיצוב".
מיטה עם מיזוג ב-60 אלף או רק מיזוג ב-15 אלף?
ב-Evening Breeze לא באמת צריכים לדאוג לעיצוב. הולנדיה, שפועלת מ-1981, כבר ייצרה לא מעט מערכות שינה מעוצבות - רובן אם לא כולן מיועדות לאלה ש"הפרוטה מצויה בכיסם" בלשון המעטה. מה שאומר שרכישת מיטה בשילוב הטכנולוגיה עלולה לעלות לא מעט לצרכן הישראלי. טווח מחירי מערכות השינה הזוגיות שמציעה החברה מתחיל בכ-15 אלף שקל אבל יכול לטפס בקלות עד כ-60 אלף שקל. טכנולוגיית ה-Evening Breeze לבדה עולה כ-15 אלף שקל.
בחברה מסבירים שניתן לרכוש את הטכנולוגיה בנפרד ולצרף אותה למיטה הקיימת בבית, וגם מנכ"ל Evening Breeze מספק הסבר משלו למחירים. "ברחבי העולם עולה המודעות לשמירה על איכות הסביבה, אך אנשים לא ממש מוכנים לוותר על הנוחות שלהם בשביל זה. אמנם המוצר שלנו יקר יותר ממזגן, ולכן קהל היעד שלנו הוא מי שהפרוטה מצויה בכיסו, אבל כשנהפוך להיות פופולריים יותר - אז נוריד מחירים", אמר הייג'מרינק.
הכוונה של Evening Breeze לבדה היא להפוך ל'קוקה קולה' של קירור חדרי השינה, טען הייג'מרינק והסביר כי אחת הסיבות שהחברה החלה לשתף פעולה עם הולנדיה הייתה הפלטפורמה שמאפשרת לה האחרונה לשווק את המוצר בישראל. "אנחנו הולכים לשנות את השוק", הבטיח בשיחה עם עיתונאים, "כרגע אין לנו בכלל מתחרים בתחום".
אבל האם זה משתלם? מצד אחד, נטען שאם מסתכלים לטווח הארוך - מדובר בחיסכון משמעותי. מצד שני, הודה ברססט, זה מוצר לא זול, כי כששומרים על הסביבה ולא גורעים מהנוחות - זה עולה כסף. אם מנכ"ל Evening Breeze יעמוד בהבטחתו ויוזיל מחירים, ההנחה היא שההוזלה תתורגם גם אצל הולנדיה.
הכותבת הייתה אורחת של חברת הולנדיה בהולנד