אונ' ת"א: הסמסטרים יקוצרו להקלה במבחנים
החל משנת הלימודים הבאה תוארך תקופת הבחינות באוניברסיטה ל-6 שבועות וכל אחד מהסמסטרים יקוצר בשבוע. יו"ר אגודת הסטודנטים: "המרדף אחרי הבחינות גרם לסמסטר ב' להיות פחות טוב מבחינה אקדמית"
בשורה לסטודנטים באוניברסיטת תל אביב: החל משנת הלימודים הקרובה, תשע"ה, יונהג לוח בחינות חדש באוניברסיטה. לפי הלוח החדש, מרבית מועדי ב' של מבחני האמצע, יתקיימו במהלך חופשת הסמסטר ולא "ייגלשו" לתוך סמסטר ב'. תקופת הבחינות תוארך בשבועיים ל-6 שבועות. סמסטר א' וסמסטר ב' יקוצרו בשבוע ל-13 שבועות.
כתבות נוספות בערוץ הלימודים של ynet
הסטודנטים בת"א הצטרפו למחאת הפלפלים
איך לנהל את הסמסטר ולא לתת לו לנהל אותך
הסינים ישקיעו 300 מיליון ד' באוניברסיטת ת"א
הסיבה לשינוי נובעת מפניות רבות של סטודנטים שטענו כי קשה להם לשלב בין המטלות של סמסטר ב' לבין הלימודים לקראת מועדי ב'. "מרבית הסטודנטים שניגשים למועד ב' הם סטודנטים שהיו בשירות מילואים, שנעדרו בשל מחלה או סיבות אישיות, וכן כאלו שרוצים לשפר את הציון שלהם" אומר גלעד ארדיטי, יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטה. לדבריו, "קיום המבחנים במתכונת הזו הפריע למהלך התקין של הלימודים בסמסטר ב' בכלל האוניברסיטה".
הפיכת סמסטר ב' למעשיר יותר
"פנינו להנהלת האוניברסיטה, שגילתה הבנה בנושא, והגענו לפתרון שהתקבל", מוסיף ארדיטי. "בקידום מהלך זה אנחנו משנים את הלוח הקבוע שהיה נהוג שנים רבות ומקלים משמעותית על הסטודנטים. אנו הופכים את סמסטר ב' מתקופה שבה הסטודנט נבחן לתקופה שבה הוא לומד ומעשיר את עצמו.
"לאורך השנים, המרדף אחר הבחינות הוביל לכך שסמסטר ב' היה סמסטר לא מספיק טוב מבחינה אקדמית ואנחנו מאמינים שמהלך זה יוכיח את עצמו ויחזק עוד יותר את הרמה האקדמית באוניברסיטת תל אביב".
פרופ' דינה פריאלניק, סגנית רקטור אוניברסיטת ת"א אמרה כי "החלטנו להיענות לבקשת הסטודנטים ולשנות את מבנה שנת הלימודים. אנחנו מקווים שהשינוי יעזור לסטודנטים להתכונן לבחינות ולעבור אותן בהצלחה, וגם להתרכז בלימודים וליהנות מהם במהלך שני הסמסטרים".
במהלך זה מצטרפת אוניברסיטת תל-אביב לאוניברסיטת בן גוריון ולטכניון, אשר כבר פועלים על פי מתכונת זו.