שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

מוכנה ב-2 דקות: עוגת גבינה שאופים במיקרו

מכל המקומות בעולם, רותי קינן למדה דווקא בצרפת להכין עוגה בתוך פחות מ-2 דקות במיקרוגל. לשבועות היא מכינה עוגת גבינה אפוייה בכוס מאג וגם סופלה זוקיני

במונח הכל-כך אמריקאי מאג-קייק נתקלתי דווקא בצרפת, הארץ שהאני מאמין הקולינארי שלה מפנה עורף בנחישות ובבוז למטבח המהיר, הפרקטי והמתריס שמגיע מעבר לאוקיאנוס. ספרון קטן ומלא שיק שגיליתי באחת מרשתות הספרים הענקיות שבה את לבי בזכות הצילומים היפים של מנות שמכינים בתוך פחות מ- 2 דקות במיקרוגל, רחמנא ליצלן.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

 

הרעיון פשוט להדהים: בוחשים כמה מצרכים, מכניסים למאג, "אופים" דקה וחצי ומקבלים עוגה אישית, בכלי נאה, שאותה אפשר לקשט על פי מיטב המסורת הקיטשית של הקאפקייקס הפופולריות, ולאכול בכפית.

 

הניסיון האישי שלי בבישול במיקרוגל החל כבר לפני כמה עשורים, כשהמכשיר המהפכני הזה פרץ למטבחנו. מה לא ניסינו לבשל בו אז? מביצים (שהתפוצצו) ועוף (שהתכבס, במקרה הטוב), עד דגים וירקות (שדווקא אהבו את השיטה ויצאו אחלה). אפינו גם עוגות ופשטידות, שהגיחו חיוורות ויבשושיות עם טעם מבושל משהו. מדדנו זמנים, התאמנו מתכונים ובסוף בסוף חזרנו לתנור ולכיריים הקונבנציונליים, והפקדנו בידי המיקרוגל משימות של הפשרה וחימום בלבד.

 

מה מתחבא שם? סופלה זוקיני (יש מתכון בהמשך)! מיקרוגל (צילום: ablestock)
מה מתחבא שם? סופלה זוקיני (יש מתכון בהמשך)! מיקרוגל(צילום: ablestock)

 

מהר מאוד הבנו את המגבלות של המכשיר החכם הזה: הוא מחמם את הנוזלים שבתוך חומרי המזון, ולכן התוצאה (בטעם, במרקם ובמראה) קרובה יותר לבישול בנוזלים ולאידוי ולא לאפייה, טיגון או צלייה - שיטות שבהן המזון נחשף לחום ישיר מכמה כיוונים. קשה מאוד לשלוט בחימום - צריך לערבב, לשנות מיקומים ולהשגיח כדי לקבל בישול אחיד.

 

ואחרון אחרון - הוא יעיל למעשה רק לכמויות קטנות, שאותן הוא מחמם או מבשל במהירות שיא. משך הבישול בו הוא מכפלת המשקל והנפח של המזון (בניגוד לבישול או אפייה עם מוקדי חום חיצוניים), ולכן קשה ולא כדאי לבשל בו למשפחה, אבל יעיל מאוד לחמם מנה אחת או שתיים.

 

אל כל התובנות האלה פרצו פתאום המאג קייק, שהפכו את החיסרון ליתרון. בא לכם משהו מתוק אבל אין לכם חשק להקדיש זמן להכנה ולאפייה? השכנה קפצה לקפה ובמזווה יש רק קרייקרים לחים? הילד מבקש ממתק ולא הצטיידתם מראש? תכינו מאג-קייקס. זה גוזל דקות, המתכון מיועד למנה אחת או שתיים ולכן לא מותיר שאריות שיזיקו לדיאטה שלכם, ויש בזה המון חן ולמרבה הפלא - גם טעם.

 

לרגל החג שמתקרב, החלטתי לנסות להכין עוגות גבינה בספלונים. גרסת המיקרוגל (3 דקות הכנה ו-2 דקות בישול), הניבה תוצאה מפתיעה! עוד בטרם הספקתי לחקור את מגוון האפשרויות המתוקות, עלה בדעתי שאפשר לאמץ את הרעיון גם למנות ראשונות. וכך, באירוח של סופשבוע, הכנתי סופלה מדהימים בכוסיות קטנות ב-2 דקות (פלוס עוד 3 שהוקדשו לחיתוך ולערבוב החומרים). התוצאה - מדהימה!

 

נאמנה לאמרה הצרפתית שהסופלה לא מחכה לאורחים - האורחים הם שמחכים לו, הכנסתי את הכוסיות למיקרוגל כשהסועדים היו בדרך לשולחן. הם, מצדם, לא נאלצו להמתין: אחרי 4 דקות היו בידיי 6 מיני סופלה אישיים, שביחד עם סלט קטן הניבו יופי של מנה ראשונה. בדיעבד גיליתי עוד יתרון: הסופלה נראה נהדר וטעים מאוד גם פושר, כך שבהחלט אפשר אפילו להכינו מראש.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

  

סופלה זוקיני במיקרוגל

לפני שניגשים להכנה צריך לזכור לחשוב בקטן: בספר שבידיי כל המתכונים הם למנה אחת (אבל גדולה, שממלאה מאג גדול). אני העזתי, הכפלתי כמויות, חילקתי את התערובת ל-6 כוסיות קטנות, ואת משך ההכנה לשני מחזורים של דקה עד שתיים. התוצאה לפניכם.

 

ועוד משהו: החלק הכי מסובך של המתכון הוא חיתוך הזוקיני לקוביות. אפשר כמובן להשתמש בירקות אחרים, או להשמיט בכלל ולהישאר עם סופלה גבינה.

 

המרכיבים ל-2 מאגים גדולים או 6 כוסיות בתכולה של כ-100 מ"ל:

1 זוקיני גדול

2 ביצים

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות קמח

3 כפות (כ-25 גרם) גבינת פרמזן מגוררת

מלח, פלפל

1 כף עירית קצוצה

1 כף פטרוזיליה קצוצה

מעט שמן זית

 

אופן ההכנה:
  1. חותכים את הזוקיני לקוביות קטנות מאוד. מניחים בקערית קטנה ומכניסים לתנור המיקרוגל לדקה.
  2. טורפים את הביצים עם השמנת, הקמח והגבינה לתערובת אחידה בקערה גדולה. מוסיפים את הקישואים, מתבלים במלח, פלפל ועשבי התיבול ומערבבים.
  3. משמנים את הספלים במעט שמן זית לכל גובהם. ממלאים כל ספל כמעט עד הסוף בתערובת.
  4. אופים ב-2 מחזורים, בעוצמה הגבוהה ביותר של המיקרוגל, 2 דקות כל פעם. מגישים חם או פושר.

 

עוגת גבינה אפויה במאג

 

גיוון:

במקום הביסקוויטים והאגוזים אפשר כמובן לקשט בפירות טריים, בתלתלי שוקולד או בשושני קצפת.

 

המרכיבים ל-2 מאגים גדולים או 6 ספלונים בתכולה של כ-100 מ"ל:

250 גרם גבינה 9%

1 ביצה

1/2 כוס סוכר

1 כף קמח תופח

1 כף קורנפלור

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

מעט תמצית וניל אמתי

קורט מלח

 

להגשה:

4 ביסקוויטים מפוררים

1 כף אגוזים כתושים

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:
  1. טורפים בקערה את הגבינה, הביצה והסוכר לתערובת חלקה.
  2. מוסיפים את הקמח, קליפת הלימון, הווניל והמלח ומערבבים היטב. מחלקים את התערובת בין המאגים או הכוסיות ואופים בעוצמה הגבוהה ביותר של המיקרוגל, בשני מחזורים, כל אחד של דקה וחצי-שתי דקות (תלוי בעוצמת המיקרוגל).
  3. מוציאים את המאגים או הכוסות מהמיקרוגל (אם התערובת נראית קצת נוזלית בחלקה - זה בסדר, היא תתייצב בהמשך). מצננים לחום החדר ולאחר מכן לפחות שעה במקרר עד שמתקרר היטב.
  4. לפני ההגשה מערבבים את הביסקוויטים המפוררים עם האגוזים, מפזרים מעל העוגות ובוזקים מעט אבקת סוכר.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

 

לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סופלה זוקיני
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
רותי קינן
צילום: ירון ברנר
מומלצים