שתף קטע נבחר

 
צילום: טל שחר

עופר עיני - ידו בכל / טור

מי שהופתע ממועמדותו הפתאומית של עופר עיני לתפקיד יו"ר ההתאחדות לכדורגל, לא יודע שהוא היה מעורב בדילים הגדולים ביותר שנעשו בספורט הישראלי בשנים האחרונות. לכן, אף אחד לא יטרפד את המינוי

עופר עיני הוא מועמד ראוי לתפקיד יו"ר ההתאחדות לכדורגל. אין ספק שהוא יעבור בקלות את ועדת האיתור, וגם באסיפה הכללית של ההתאחדות אף אחד לא מסוגל או מעוניין לטרפד את המינוי. מי שהיה עד לפני כמה ימים בעל הבית של הפועל - מרכז הספורט שיש לו גם את רוב הקולות באסיפה הכללית של ההתאחדות - לא יכול ליפול בהצבעה בהנהלה.

 

 

ynet ספורט ברשתות החברתיות:

 

במקרה של עיני, הדרך למטרה לא פחות מעניינת מהתוצאה הסופית. מי שהופתע ממועמדותו הפתאומית, לא יודע כנראה שהוא היה מעורב מאחורי הקלעים ברוב הדילים הגדולים בספורט בשנים האחרונות. המעבר שלו לקדמת הבמה הוא פורמלי בלבד.

 

רק מעבר פורמלי. עופר עיני (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
רק מעבר פורמלי. עופר עיני(צילום: טל שחר)

 

אבי לוזון נבחר פעמיים לתפקיד יו"ר ההתאחדות כנציג מרכז מכבי, אבל הרוב בהנהלת ההתאחדות שייך להפועל. לוזון נבחר, בין היתר, כי מרכז הפועל הוא ארגון בהידרדרות. בשנים האחרונות אין לו מועמדים להציב בראש איגודי הספורט, למרות שהוא שולט בהם.

 

השיא היה באיגוד הכדורסל, כשסיעת הפועל חברה ליתר המרכזים כדי להקים קואליציה שהדיחה את שי שני, לא בשביל למנות איש הפועל, אלא את אבנר קופל מבית"ר. לאחר שקופל הרים ידיים והתקפל, בהפועל שוב איחדו כוחות כדי למנות את דן חלוץ, שהיה בכלל מועמד שהביאו חברים ממכבי. עוד הימור גרוע שנכשל. שלוש אנקדוטות שמבהירות קצת את הנעשה מאחורי הקלעים:

 

נבחר למרות שהרוב בהנהלת ההתאחדות שייך להפועל. לוזון (צילום: ראובן שוורץ ) (צילום: ראובן שוורץ )
נבחר למרות שהרוב בהנהלת ההתאחדות שייך להפועל. לוזון(צילום: ראובן שוורץ )

 

1. נציג הפועל הקבוע בהתאחדות לכדורגל הוא שטרן חלובה. סגנו של בר־כוכבא מסרב לקחת את המושכות, ובלבד שלא ייאלץ להתייצב בחזית. לזכותו של האיש ייאמר שהוא מודע למגבלותיו. עיני הוא לא בקליבר של שטרן חלובה, אבל גם במועמדות הזאת השמועות מעניקות קרדיט לחלובה, הוגה הרעיון להריץ את עיני לראשות ההתאחדות לכדורגל. נכון שעדיף שיהללוך זרים ולא פיך, אבל האם עופר עיני צריך את חלובה כמליץ יושר בשביל להיות יו"ר התאחדות? לאן הגענו?

 

2. מי שהייתה עלולה לתקוע מקל בגלגלי המינוי היא שרת הספורט לימור לבנת. אבל במקרה של עיני, אין סיכוי שזה יקרה. לפני מספר חודשים, כאשר יחסי השרה ואבי לוזון הגיעו לרתיחה, מועצת ההימורים סגרה את הברז לקבוצות הכדורגל ולוזון סירב לחתום על מכתב התחייבות לעזוב את ראשות ההתאחדות בתום הקדנציה. הקבוצות, במיוחד הקטנות, צרחו הצילו. לוזון ניסה לחמוק מההתחייבות לפרוש בכל מיני ניסוחים פתלתלים על התפטרות־לא התפטרות.

 

לא תתקע מקל בגלגלים של המינוי. לבנת (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
לא תתקע מקל בגלגלים של המינוי. לבנת(צילום: ראובן שוורץ)

 

השרה לא ויתרה, עד שפתאום הדברים הסתדרו. כשהיא נשאלה אם קיבלה מאבי לוזון מכתב התפטרות, היא לא השיבה לא בשלילה ולא בחיוב, רק אמרה שתי מילים: "נחה דעתי". מה הניח את דעתה של השרה? "ערבות" שנתן עופר עיני להתפטרות של לוזון. בין אם עיני קיבל מאבי לוזון מכתב הבטחה או הבטחה בעל פה, הוא "ערב" לשרה שלוזון יפרוש. אבל בישראל כמו בישראל, גם ה"ערבות" בעירבון מוגבל.

 

כמה ימים לאחר ש"נחה דעתה של שרת הספורט", הודיע עופר עיני פתאום שהוא מסיים את תפקידו כיו"ר ההסתדרות, והתעורר החשש שעיני, לאחר שאיבד את מקור כוחו וסמכותו, יכול לערוב להתפטרות של לוזון. המועמדות שלו לתפקיד מסבירה הרבה דברים, אבל השארתו של לוזון כממלא מקום לא תעבור.

 

לא התייצב להצבעה. לוזון (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
לא התייצב להצבעה. לוזון(צילום: אורן אהרוני)

 

3. הפועל נכשלו בניסיון שלהם למנות את זאב ביילסקי בבחירות לוועד האולימפי. היה ברור שבסיבוב השני יזכה מועמד מכבי, יגאל כרמי, אבל עם רוב מזערי יהיה לו קשה לנהל. עיני לקח קצת רוורס, סיעת הפועל קיבלה קצת סמכויות ושלום על ישראל. אגב, ביום הבחירות לוועד האולימפי העדיף אבי לוזון, נציג מכבי, לא להתייצב להצבעה בסיבוב הראשון.

 

מעניין לראות אם עיני יהיה מסוגל לנתק את המרכזים מהשפעתם בהתאחדות, כאשר הוא מצוי מצידו השני של המתרס. תהליך דומה עבר על גברי לוי בזמנו, שנבחר בקולות המרכזים וניסה להחליש את השפעתם לאחר שהבין שהיד שהאכילה אותו יודעת גם לתת סטירה. גברי הציע לבטל את ההצבעות באמצעות אותם יפויי כוח שהביאו אותו לתפקיד. נראה את עיני.

 

מכבי ת"א ובלאט מעבירים זמן

הנהלת מכבי ת"א נפגשה עם המאמן דייויד בלאט והציעה לו חוזה ארוך טווח. האמת היא ששום דבר עדיין לא קרה, חוץ מהשתקת התקשורת והאוהדים, שזו מטרה ראויה בהחלט. לא בלאט ולא הנהלת מכבי מעוניינים לסגור דברים עכשיו. בלאט יכול לקבל בינתיים הצעות חדשות, והמועדון רוצה לסיים את העונה בשקט.

 

לא ממהרים. בלאט ופדרמן (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
לא ממהרים. בלאט ופדרמן(צילום: יובל חן)

 

גם לבלאט וגם לדייויד פדרמן נמאס להישאל בסוף כל משחק, אם הם רוצים להמשיך לחיות בזוגיות. הצעה לחוזה של כמה שנים בלי לנקוב בסכומים ובלי לפרט סמכויות, דומה לרכישת כרטיס טיסה הלוך ושוב. לאן? לא חשוב. הלוך ושוב.

 

בשבוע האחרון איש לא שאל את פדרמן למה הוא לא מחתים את בלאט, ולא שאל את בלאט אם הוא קיבל הצעה מעניינת חדשה. דבר אחד ברור, שום צד לא יפעיל את הקנס על התרת האופציה לעונה נוספת. ושקט על פני תהום.

 

יותר צדיקים מהאפיפיור

אני מודה שאיבדתי את הקשר עם ליגת העל בכדורסל. לא יודע מי משחק ומתי. פעם שיחקו בימי ראשון, אחר כך העבירו משחק אחד ליום שני. למכבי ת"א, הפועל ירושלים ומכבי חיפה הזיזו משחקים כי הן משחקות ביורוליג וביורוקאפ. גלבוע/גליל בליגה הבלקנית. ואז הערוץ הראשון התחיל להזיז את "ערב הספורט של ישראל" לפי משחקי הכדורגל.

 

השבוע הם ישחקו ביום שישי. סמית' מול קיצ'ן (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
השבוע הם ישחקו ביום שישי. סמית' מול קיצ'ן(צילום: גיל נחושתן)

 

אנחנו בשיא העונה, סדרות פלייאוף, וליגת העל בכדורסל משוחקת בימי ראשון, שני, שלישי, רביעי, חמישי, ומוצאי שבת. השבוע יישבר שיא חדש כשמכבי חיפה והפועל ירושלים ישחקו ביום שישי ב־15:30, כי הערוץ צריך להעביר את ביקור האפיפיור ביום ראשון, ולשמור מרחק של 48 שעות בין משחק מספר 2 ל־3 בין ירושלים לחיפה.

 

ביקור האפיפיור חשוב ואפשר להצמיד משחק כדורסל לכדורגל, או להזיז שעת משחק בגלל מהדורת חדשות. אבל אי־אפשר להפוך את הליגה לקרקס.

 

ynet ספורט ברשתות החברתיות:

כך העביר נובאק ג'וקוביץ' את רגעי הגשם ברולאן גארוס. צפו

מסי, ניימאר ובאלוטלי שרים ראפ

הילד הזה רק בן 8 ותראו מה הוא כבר יודע לעשות על המגרש

צפו: גבריאל בטיסטוטה חוזר להבקיע ובגדול  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אריק אלון ואורי דוידוביץ'
עופר עיני
צילום: אריק אלון ואורי דוידוביץ'
מומלצים