כבשה את האוורסט? "תפסה טרמפ במסוק"
וואנג ג'ינג מסין זכתה ביום שישי לכבוד גדול, כראשונה שמגיעה לפסגת ההר הגבוה בעולם מאז המפולת הקטלנית. כעת חושדים בה בעבירה מוסרית קשה
נפאל הודיעה כי היא חוקרת אם אישה סינית שהפכה לאדם הראשון שמצליח להעפיל לפסגת האוורסט מצדו הנפאלי מאז תחילת עונת הטיפוס הנוכחית, רימתה למעשה והשתמשה במסוק. שימוש במסוק לצורך ההעפלה במעלה ההר נחשב להפרה מוסרית חמורה במסורת הטיפוס על פסגת ההר הגבוה בעולם.
עוד חדשות מהעולם :
- כמה משתלם בכלל לארח מונדיאל?
- בתמונות: סין קוברת בים וחוסכת כסף
- 70% מהגרמנים: לא לטורקיה באיחוד האירופי
- דחתה את הארוס, נישאה לאָהוּב ונסקלה למוות
המטפסת וואנג ג'ינג, בת 40, השלימה את הטיפוס על האוורסט ביום שישי האחרון, והיא מכחישה שהשתמשה במסוק כדי להתקדם במעלה ההר.
ג'ינג הייתה לאדם הראשון שמשלים את הטיפוס מאז מפולת השלגים הקטלנית ב-18 באפריל שבה נהרגו 16 מדריכי טיפוס נפאלים שתיקנו חבלים והעבירו אספקה כדי לסייע לתיירים זרים במסע הטיפוס שלהם אל הפסגה. לאחר המפולת הקטלנית סירבו מדריכים נפאלים ללוות מטפסים זרים מתוך כבוד לעמיתיהם שנהרגו, ומאות מטפסים נאלצו לוותר לעת עתה על חלומם.
וואנג השלימה את הטיפוס, שאורגן באופן פרטי, עם חמישה מדריכי שרפה. היא הפכה לראשונה המטפסת מהרכס הדרום-מזרחי מאז התאונה הקטלנית ביותר בתולדות ההר. אלא שכעת אומרות הרשויות כי הן בודקות דיווחים שוואנג עלתה על מסוק וטסה מעל הדרך שניזוקה כתוצאה מהמפולת אל מחנה מספר 2, בגובה 6,400 מטר.
"שאלנו את חברת המסוקים אם הם הטיסו את וואנג למחנה 2 כפי שדווח", הודה מדהוסודן בורלקוטי, בכיר במשרד התיירות הנפאלי. נפאל מתירה בדרך כלל למסוקים מעל גובה מחנה הבסיס של האוורסט, שנמצא בגובה של כ-5,400 מטרים, לחלץ מטפסים שנקלעו למצוקה או להטיל אל ההר ציוד ואספקה.
בורלקוטי אמר כי וואנג, שחזרה מפסגת האוורסט בסוף השבוע, הכחישה שהשתמשה במסוק לצורך הטיפוס, אבל הודתה כי מסוק הביא לה ציוד ואספקה. הוא סירב לומר אילו צעדים עשויים להינקט נגד וואנג אם יתברר שהיא הוטסה למחנה מספר 2.
וואנג עצמה אמרה לעיתון "הימלאיין טיימס" כי המסוקים הביאו לה רק אספקה. "אתם יכולים לשאול את מדריכי השרפה כיצד טיפסתי עד
לפסגה... זה לא הזמן למחלוקות. אין לי שום דבר לומר מעבר לזה על שימוש במסוקים".
הדרך שבה עברה וואנג לפסגת האוורסט נחצתה לראשונה על-ידי הניו-זילנדי סר אדמונד הילרי ומדריך השרפה טנזינג נורגיי, שכבשו את הפסגה ב-1953. מאז הגיעו אליה יותר מ-4,000 מטפסים. כ-250 בני אדם מתו בדרכם לפסגת ההר הגבוה בעולם.