הותר לפרסום: נעצרו 3 חשודים בהצתת רכב השופט
על פי המשטרה, חבורת צעירים בני 17-15 החליטה לפרוץ לכלי הרכב של שופט בית המשפט המחוזי בבאר שבע נאסר אבו טהה כחלק מ"מבחן אומץ" משותף. הם חששו שהשאירו טביעות אצבע ולכן שרפו אותו
שלושה נערים בני 15, 16 ו-17 מתל שבע נעצרו בחשד לשריפת מכוניתו של שופט בית המשפט המחוזי בבאר שבע נסר אבו טהה, כך הודיעה היום (ד') המשטרה. הם הודו במעשה ושחזרו אותו, ואחד מהם אמר כי הוא וחבריו "שרפו את הרכב כדי לצאת גברים". חקירת המשטרה העלתה כי המעשה אינו קשור לתפקידו של אבו טהה, ואף אחד מהנערים לא הופיע מולו בבית המשפט.
מכוניתו של אבו טהה הוצתה בשבוע שעבר מחוץ לביתו בעומר. "שמעתי פיצוץ ב-3:45 בבוקר וראיתי את האוטו בוער. כל השכנים יצאו. הזעקתי כוחות משטרה והגיעו כוחות כיבוי אש", שחזר למחרת, בעוד המשטרה הציבה אותו ואת משפחתו תחת אבטחה והגדירה את האירוע כתיק החקירה החשוב ביותר במחוז. החקירה הובילה למסקנה כי חבורה של פורצי רכב אחראית להצתה. יומיים לאחר האירוע נתפסו שניים מהחשודים, וחברם נלכד מעט מאוחר יותר.
ככל הידוע, הגיעו העצורים לעומר כדי לפרוץ לכלי רכב ביישוב, וכשעשו דרכם חזרה לתל שבע, עברו דרך ביתו של השופט, ששוכן במקום מבודד יחסית. בחקירתם הסבירו החשודים כי הם הכירו את המכונית ואת בעליה, וכי החליטו לפרוץ אליה כמעין מבחן לאומץ לבם. "הם אמרו: 'בוא נהיה גברים ונשרוף את הרכב של השופט'", הסבירו במשטרה.
השלושה, שמוכרים למשטרה מתחום עבירות הרכוש, גנבו מהמכונית שתי קופסאות סיגריות וכסף קטן שהיה זרוק במקום. הם התרחקו מהבית, אך חשש שהותירו טביעות אצבע על כלי הרכב הוביל אותם להצתתו. הם פתחו את מכל הדלק וניסו לשרוף באמצעות מצת את המכונית, אך בסופו של דבר העלו באש את המושב האחורי ונמלטו מהזירה. השתלשלות האירועים תועדה במצלמות האבטחה בביתו של השופט.
"שניים מהחשודים ניסו להימלט מהאזור", סיפר מפקד היחידה המרכזית נגב, סגן-ניצב עזרא אלישר. "הם נעצרו בדרך לתל אביב". מעצרם הוארך בשבעה ימים, וחומרי החקירה יועברו לפרקליטות מחוז תל אביב לצורך הגשת כתבי אישום. "עצם האפשרות כי שופט הדן בתיקים רגישים ומורכבים מאוים באמצעות הצתת רכבו חייבה אותנו לפעול במהירות וביעילות", אמר מפקד מחוז דרום, ניצב יורם הלוי.
עו"ד רינת יהב שמייצגת מטעם הסנגוריה הציבורית את אחד החשודים אמרה: "אירוע של פגיעה בשופט הינו אירוע חמור, אך במקרה זה אין קשר בין העבירה לבין זהותו של השופט. הפריצה הייתה לרכב מקרי וללא שהלקוח ידע שמדובר ברכבו של השופט. שריפת הרכב נועדה אך ורק כדי לטשטש את הריאיות".
Read this article In English