שתף קטע נבחר
 

צ'מפיון מוטורס דרשה כתב ויתור ותשלם 20 אלף שקל

יבואנית סיאט דרשה מלקוח לחתום על כתב ויתור כתנאי להוצאת רכבו מתיקון. הוא סירב, ובית המשפט פסק שצ'מפיון מוטורס תשחרר את רכבו ותשלם לו 15 אלף שקל והוצאות משפט

יבואנית רכב לא יכולה להתנות הוצאת רכב מתיקון במוסך בחתימה על כתב ויתור - לבטח לא בדיעבד. זה הלקח שלימד בית המשפט את חברת צ'מפיון מוטורס, יבואנית אודי, פולקסווגן, סיאט וסקודה, לאחר שזו סירבה להוציא מכונית של לקוח מתיקון מבלי שיחתום על הצהרה שאין לו טענות כלפיה.

 

המקרה החל בטענת הלקוח, לפיה רכבו מתוצרת סיאט סבל מליקוי - מיד לאחר צאתו מתיקון במוסך מורשה של היבואנית. הרכב הוחזר למוסך ושם הוסכם בעל-פה בין בעל הרכב לבין צוות המוסך, שיתוקן בתמורה ל-5,000 שקל (כשליש מעלות התיקון המלאה) וזיכוי בסך 1,500 שקל לטיפול הבא. כשהגיע לקחת את המכונית המתוקנת, גילה להפתעתו שהוא נדרש לחתום על כתב ויתור.

 

צ'מפיון מוטורס דרשה כתב ויתור שלא כחוק - ותפצה (צילום: רועי צוקרמן) (צילום: רועי צוקרמן)
צ'מפיון מוטורס דרשה כתב ויתור שלא כחוק - ותפצה(צילום: רועי צוקרמן)

 

כתב זה - מלבד תנאי ההסכם - כלל גם הצהרה לפיה ללקוח אין טענות כלפי צ'מפיון מוטורס, ומתחייב לשמור על סודיות העסקה. הלקוח סירב לחתום, ובתגובה צ'מפיון מוטורס הודיעה לו כי אינה מוכנה לשחרר את מכוניתו מהמוסך.

 

לאחר דין ודברים, הצדדים לא הגיעו להסכמה ולבסוף התגלגלה הפרשה לפתחו של בית משפט השלום בירושלים - כאשר כל צד תובע את השני בגין נזקים: הלקוח דרש את שחרור הרכב - ששוהה במוסך מאז אוגוסט 2013 - פיצוי בגין עוגמת נפש בסך 15 אלף שקל ופיצוי נוסף בסכום דומה בעבור השכרת רכב חליפי במהלך התקופה. צ'מפיון מוטורס תבעה בתביעה נגדית בדרישה לתשלום עלות התיקון המלאה - 16 אלף שקל, עלות אחסנת הרכב במוסך (18 אלף שקל) ועוד כ-2,000 בעבור רכב חליפי שקיבל הלקוח בימים הראשונים לפרשה.

 

השופט אלעזר נחלון, לאחר שבחן את הראיות, מצא כי התנהלות צ'מפיון מוטורס הייתה לקויה - בכך שהוסיפה את הדרישה לכתב ויתור לאחר שכבר סוכמו פרטי התיקון עם הלקוח. הוא דחה באופן מלא את תביעתה לתשלום סכום התיקון המלא, אחסנת הרכב ועלות הרכב החליפי, וקבע כי ללקוח זכות להגיש תביעה נוספת בגין הזמן הממושך שרכבו הוחזק במוסך, ובגין נזקים שנגרמו לרכב במהלך השהות הממושכת, אם יימצאו כאלו.

 

בתביעת הלקוח שהוגשה בסיוע עו"ד אייל שטרנברג, פסק כי בעוד התובע אינו זכאי לפיצוי בגין עוגמת נפש, היבואנית תשלם לו את מלוא הסכום שדרש בגין השכרת רכב חליפי. השופט הסביר שצ'מפיון מוטורס הייתה צריכה לאפשר לתובע לאסוף את רכבו לאחר התיקון בתמורה לסכום עליו הוסכם (5,000 שקל), וכי הדרישה שלה לחתימה על כתב ויתור אינה תקינה. ולבסוף, מלבד הפיצוי בעבור הרכב השכור (כ-15 אלף שקל), קבע כי צ'מפיון מוטורס תישא בעלויות המשפט (900 שקל) ובשכר טרחת עו"ד בסך 4,800 שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי צוקרמן
סיאט (ארכיון)
צילום: רועי צוקרמן
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים