עסקת מכירת כלל ביטוח לסינים על סף פיצוץ
המפקחת על הביטוח צפויה להודיע לקבוצת המשקיעים הסינים כי לא תעניק להם היתר שליטה; היום חשף "כלכליסט" כי האוצר פנה לאינטרפול כדי לקבל מידע על המשקיעים
עסקת מכירת כלל ביטוח עומדת בפני ביטול. המפקחת על הביטוח, דורית סלינגר, הודיעה היום (ד') לקבוצת המשקיעים הסינים, בראשות לי הייפנג, המבקשת לרכוש את השליטה בכלל ביטוח, כי לא תעניק להם בשלב זה היתר שליטה לרכישת החברה.
כתבות נוספות בערוץ הכלכלה של ynet:
אפקט המע"מ? ירידה בביקוש לדירות חדשות
לא רק תנובה: הסינים רוצים חברות מערביות
"בארה"ב השכירות מסודרת - בשונה מישראל"
אתמול חשף "כלכליסט", כי אגף שוק ההון במשרד האוצר, שמתן היתר שליטה על ידו הוא תנאי לעסקה עם הסינים, התקשה לקבל מידע על קבוצת המשקיעים האלמונית. זאת במסגרת בדיקת הנאותות שביצעה על הקבוצה דרך האינטרפול (הארגון הבינלאומי לשיטור פלילי). ככל הנראה, סלינגר לא קיבלה מספיק מידע מהימן כי מדובר בבעלים פוטנציאלים ראויים לשליטה.
הסינים, הבהירו לכלל כי אין בכוונתם להפקיד עד מחר 150 מיליון שקל, שהם אמורים להפקיד בנאמנות כמקדמה לעסקה, אלא אם יקדמו אינדיקציה מסלינגר כי בכוונתה להעניק להם היתר שליטה. משכך, סלינגר העבירה להם מסר כי בשלב זה היא לא תוכל לספק להם אינדיקציה כזו.
המפקחת על הביטוח, אחראית על יציבותן של חברות הביטוח המנהלות מאות מיליארדי שקלים של כספי ציבור בחיסכון הפנסיוני ובפוליסות הביטוח. במסגרת תפקידה, היא דורשת מחברות הביטוח להחזיק עתודות הון אדירות, שיבטיחו עמידתן בהתחייבויותיהן לציבור המבוטחים והחוסכים.
ההון של חברות הביטוח מושקע בשווקי ההון בצורה סולידית יחסית, אך במצבים של ירידות חדות בשווקים הוא עלול להתכווץ ובעיתות פיקוח עשויים לדרוש מבעלי השליטה (כפי שנעשה במשבר הסאב-פריים של שנת 2008) לבצע הזרמות הון של עשרות ומאות מיליוני שקלים לתוך החברה.
חשיבות רבה יש לכך שלקבוצת השליטה, יהיו מקורות הון חזקים ונכונים להזרים כספים לתוך החברה בעת הצורך. בנוסף, לבעלי שליטה יש זכות לרוב בדירקטוריון שמחליט על האסטרטגיה של חברת הביטוח ומפקח על ההנהלה. לכן, ישנה חשיבות רבה לזהות הבעלים והבטחת הרקע, המקצועיות וטוהר המידות שלהם.