עמירם הלוי נבחר, סיעת "עוז" צפויה לערער
הלוי נבחר ברוב ברור של 27 קולות לעומת 9 בלבד שהשיג ליבר. עם זאת בסיעת "עוז" זועמים על כך שהוכנו 39 פתקים בלבד לכל מועמד, דבר שפגע לטענתם בחשאיות ההליך ועשויים לפנות לבית משפט. הלוי: "היה הליך דמוקרטי לעילא ולעילא". ליבר: "הכל מכור"
עמירם הלוי נבחר היום (ו') לראשות איגוד הכדורסל ברוב ברור של 27 קולות לעומת 9 קולות שהשיג צבי ליבר. עם זאת, ספק אם מדובר בסוף פסוק שכן בסיעת "עוז" צפויים לערער לבית משפט על הליך הבחירות.
- מונדיאל 2014
-היכנסו לעמוד המיוחד של ynet ספורט
ynet ספורט ברשתות החברתיות:
הטענה המרכזית של סיעת "עוז" היא כי הוכנו 39 פתקים לבד (כמספר הזכאים לבחור) לכל מועמד, דבר שפגע לטענתם בחשאיות ההליך, שכן ניתן היה להעריך בזמן אמת את התוצאות וכן לדעת כיצד הצביעו לפניך. עקב כך, עו"ד תומר ברזילאי, נציג הסיעה בקלפי אף נטש את הבחירות לפני סיומן. ברזילאי אף טען כי אנשים צילמו את הבחירה כדי לאיים על החברים האחרים. היועץ המשפטי של הסיעה, עו"ד אמיר רוזנברג שלח מכתב למנכ"ל האיגוד, יענקל'ה בן שושן בדרישה לבטל את הבחירות.
הלוי: "ההליך היה דמוקרטי לעילא ולעילא"
הלוי אמר מיד לאחר בחירתו: "אני קצת מתרגש, אני יודע את כובד המשימה שאני מקבל על עצמי. אני מאוד שמח שהרוב הגדול והברור בחר בי. אני מצטער שהצד המפסיד לא יושב פה לידי, היה הליך דמוקרטי לעילא ולעילא. כולנו רוצים לקדם את הענף, המוטו הכי חשוב בשלב הזה הוא להוריד את האיגוד מהכותרות ולהחזיר את הכדורסל לכותרות.
ישב פה עורך דין שהיה יו"ר ועדת הבחירות, ביום שני בשבוע שעבר הוא קיבל את פניית 'עוז' לאשר את השתתפותו של צביקה ליבר בבחירות. אני רציתי שהעניין יוכרע בבחירות. נציג עוז היה בוועדה וגם הוא משפטן וצר לי שהם בחרו בדרך שהם בחרו בה. אני מניח שהם ימשיכו הלאה, זו מדינה דמוקרטית. אני מניח שגם מהמלחמה הזו נצא בשלום. אנחנו ננהל את האיגוד במלוא הרצינות והאחריות ואני מקווה שבדברים העניינים יהיה שיתוף פעולה".
הלוי התייחס גם לנושא הנבחרת שעלה לאחרונה לכותרות: "הנבחרת מבחינתי היא מעל הכל ויש צוות מקצועי שאני מבטיח שיקבל את כל הגיבוי".
ליבר: "הכל פה מכור"
לצביקה ליבר, המפסיד בבחירות, היו הרבה מילים קשות לאחר ההכרזה על התוצאות : "ידענו אתמול בערב שהכל פה מכור. באנו להשגיח מקרוב, ידענו למה אנחנו דורשים חשאיות מהרגע הראשון. אמרנו את אותו דבר על דן חלוץ, אנחנו אומרים זאת גם עכשיו - מי שנבחר בחטא סופו שיילך בחטא, אני צופה לעמירם הלוי בדיוק אותו הדבר. נעמוד פה עוד כמה חודשים ושוב נלך לבחירות".
ליבר המשיך: "אנשים נסחטו כספית על ידי המרכזים. כדאי שמשרד הספורט יתעשת, המרכזים הם עדיין הכוח המשחית בספורט. גם אנחנו ברגע הראשון לא קלטנו מה הלך פה. המציאות בשטח תפתור את הבעיה, אני שמח שהסיעה שלי עמדה מאחוריי לאורך הדרך".
רוזנברג כאמור פנה בכתב למנכ"ל האיגוד בדרישה לבטל את הבחירות: "יש לבטל מיידית את הליך הבחירות הפסול לראשות איגוד הכדורסל עקב פגיעה בחשאיות והולכת שולל. באופן חמור ומכיוון הושמו בקלפי שתי חבילות של שמות מועמדים לשימוש המצביעים, כאשר בכל אחת מספר ידוע מראש של 39 פתקים".
רוזנברג הסביר: "כל אדם שנכנס סופר את הפתקים ויודע היטב מה הצביע קודמו. כך הצליחה רשימת המרכזים למנוע בחירות חשאיות. מעבר לעובדה כי הדבר מהווה עבירה פלילית לכאורה, הוא מרוקן מתוכן את החשאיות של הבחירות. לפיכך יש לבטל את ההצבעה הקבועה היום, לבטל את הליך הבחירות ולערוך אותו מחדש במועד אחר. אם הבחירות לא יבוטלו - יפנה מר ליבר להליכים משפטיים מיידיים". רוזנברג הגיע אף הוא לאיגוד וטען כי הבחירות לא יחזוק מעמד בבית משפט.
למרות טענות סיעת עוז, באיגוד הוחלט להמשיך בבחירות כרגיל, אך יו"ר ועדת הביקורת, מעוזיה סגל אמר ל-ynet ספורט: "יש משהו בדבריו של מר ליבר על חוסר החשאיות בבחירות, אך הנושא כבר לא בידיי אלא בידיו של יו"ר ועדת הבחירות. בשלב זה הוא טוען כי אין בעיה עם ההליך".
ברזילאי שנטש את הקלפי הסביר מדוע בחר במהלך הזה: "ביקשתי לבדוק את אמינות וחשאיות הבחירות. כבר אתמול כשהתחילה ההצבעה התברר לי שהוכנו 39 פתקים לכל מועמד, היה נראה לי תמוה שיש רק 39 פתקים מאחורי פרגוד. היום ביקשתי לעצור, לספור את הפתקים ולהראות לחברי הוועדה שאפשר לראות מה התוצאה בזמן אמת. ודבר יותר חמור זה שאתה יודע מה חבר ההנהלה הצביע קודם. אם היו 29 פתקים לצביקה ליבר, נכנס חבר הנהלה ומצביע, חבר הנהלה שלאחריו יכול לספור ולדעת למי הצביע קודמו. יש כאן הרגשה לא נעימה, עצרתי את ההצבעה, הודעתי לפרוטוקול ואמרתי לחברי הוועדה שאני לא יכול להיות שותף לתהליך. הם החליטו להמשיך בהליך, אבל מבחינתי ההצבעה היא לא תקינה.
ההליך מבחינתנו צריך להיות תקין והוא לא תקין. יש כל כך הרבה ניסיון בארץ בבחירות דמוקרטיות ואפשר למנוע חשיפה של מה שכל אחד הצביע לו".
עו"ד רוזנברג הוסיף: "ציפינו מוועדת הבחירות לעצור ולבדוק את התהליך. המעטפות היו לבנות, הפתקים היו בצבעים, בגלל שהמעטפה לבנה אפשר היה לראות את הצבע. הבעיה המרכזית היא שיצרו 39 פתקים לכל אחד, הבחירות הפכו לפארסה. דבר אחד בטוח קרה, הרעיון של בחירות חשאיות לא עבד. כל מי שנכנס ידע שיודעים למי הוא יצביע. נתייעץ בסיעה, כרגע השאלה היא האם יש עילה משפטית לדחות את הבחירות ואני חושב שכן. ההיסטוריה מלמדת שכשאתה נבחר בהליך לא תקין גם ההמשך של העבודה שלך יהיה אותו דבר. צריך להילחם בתופעות הללו".