בעל הצעירה שנסקלה בפקיסטן רצח אשתו ה-1
תפנית בפרשת הסקילה שזעזעה את העולם מעידה עוד יותר על מצב הנשים במדינה: האלמן הטרי רצח את אשתו הראשונה, וחמק מעונש כי בניו מחלו לו
בעלה של האישה שנסקלה למוות בפקיסטן רק משום שהחליטה להתחתן איתו ולא עם הגבר ששידכה לה משפחתה, רצח לפני כמה שנים את רעייתו הראשונה. כך סיפרו שלשום (יום ה') המשטרה המקומית וקרובי משפחתו. פרשת סקילתה למוות של האישה, שהוצאה להורג השבוע בדרך אכזרית במיוחד משום שהחליטה להינשא לאיש שאותו אהבה, זכתה השבוע לסיקור עולמי נרחב.
עוד כתבות ב-ynet:
אספסוף שהורכב מבני משפחה, כולל אביה והאחים של הצעירה בת ה-25, ששמה היה פרזנה פרבין, סקלו אותה למוות ביום שישי לפני שבוע בעזרת לבנים שנגנבו מאתר בנייה סמוך בעיר לאהור שבמזרח פקיסטן. בעת הסקילה עמדו אנשים מנגד בלי לעשות דבר. בתחילה הביעו רבים בפקיסטן תנחומים לבעלה של פרבין, מוחמד איקבל.
אלא שביום חמישי סיפר סגן המפקח הכללי של משטרת פונג'ב, זולפיגר חמיד, כי הרשויות עצרו את איקבל עצמו באוקטובר 2009 בגין רצח אשתו הראשונה, עיישה ביבי. חמיד סירב למסור פרטים נוספים על הרצח, אבל אמר כי התיק נגדו נסגר אחרי שמשפחת הקורבן סלחה לו. התגלית החדשה מעידה עד כמה חמור מצבן של הנשים בפקיסטן, כשאפילו הבעל האבל שאיבד את רעייתו הטרייה השבוע, הוא בעצמו רוצח נשים שחמק מעונש.
לפי החוק הפקיסטני, אלה המורשעים ברצח יכולים לזכות בסגירת התיק נגדם אם בני משפחת ההרוג סולחים להם או מקבלים מהם כספי פיצוי בגין הפשע. סוכנות הידיעות AP יצרה ביום חמישי קשר עם איקבל, אולם הוא השיב כי הוא אינו יכול לדבר משום שהוא מתפלל על קבר אשתו השנייה. אחר כך לא השיב על בקשות נוספות לתגובה.
אחד מחמשת ילדיו של איקבל, אאורנג זב, אישר כי אביו רצח את אמו בשנת 2009 בעקבות סכסוך ביניהם. לדבריו, אביו נעצר אולם הילדים סלחו לו אחר כך והתיק נגדו נסגר. "אנחנו לא רוצים לדון במה שקרה בעבר, אבל אני מאשר שמחלנו לאבינו איקבל", סיפר זב. הוא הוסיף כי אביו בהלם בעקבות מות אשתו השנייה. בני משפחה אחרים סיפרו כי היה זה אחד מבניו שמחל לו.
פקיסטן, מדינה בת 180 מיליון תושבים, היא מדינה מוסלמית בעיקרה, ורוב אזרחיה שמרנים למדי. נישואים באמצעות שידוך שמאורגן על ידי המשפחות הם בגדר נורמה בקרב הפקיסטנים השמרנים, ומאות נשים נרצחות מדי שנה במה שמכונה "רצח על כבוד המשפחה", בידי בעלים או קרובי משפחה המבקשים להעניש אותן על בגידה לכאורה או התנהגות מינית "לא חוקית", שנתפשת ככזו הממיטה בושה על המשפחה.
פעילי זכויות אדם אומרים כי כספי הפיצויים שמשולמים לעתים קרובות לאחר רצח נשים, פירושם שפשעים נגד נשים בידי בעליהן או בני משפחה אחרים מטויחים ואינם גוררים עונש. לפקיסטן יש אחד משיעורי האלימות נגד נשים הגבוהים ביותר בעולם. לפי
הנציבות לזכויות אדם בפקיסטן, ארגון פרטי, 869 נשים לפחות נרצחו שם על רקע "כבוד המשפחה" בשנת 2013.
ראש ממשלת פקיסטן, נוואז שריף, גינה את רצח פרזנה פרבין בהצהרה שפרסם שלשום, ואמר כי מדובר במעשה "בלתי נסבל". הוא קרא לרשויות במחוז פונג'ב לתפוס את האחראים למעשה שעדיין חופשיים.