המסחר בוול סטריט ננעל על רקע ירידה בצריכה
דאו ג'ונס עלה ב-0.1%, נאסד"ק ירד ב-0.1% ו-S&P 500 עלה ב-0.2%; הצריכה הפרטית ירדה בפעם הראשונה השנה - בשיעור של 0.1%; מדד מנהלי הרכש של שיקגו למאי זינק ל-65.5 נקודות - מעל הצפי; מדד אמון הצרכנים של מישיגן למאי ירד לרמה של 81.9 נקודות לעומת 84.1 באפריל
בסקירתם השבועית ממליצים כלכלני בנק אגוד על השקעה באפיק המניות בתיק מייצג כ-18% ובתיק ספקולטיבי כ-28%. כלכלני הבנק ממליצים על השקעה שווה בין ישראל לחו"ל של 50%/50%. לפי חלוקה גיאוגרפית של 40% בארה"ב, 40% בגוש היורו ו-20% בבריטניה.
"למאמינים בצמיחה האמריקאית ניתן להשקיע מעבר למדדים הרגילים גם דרך הראסל 2000, כאשר מבחינת סקטורים בארה"ב מומלצים סקטור הפיננסיים, הקמעונות, סקטור הבניה וסקטור הביוטכנולוגיה. בנוסף מומלצת השקעה במניות דיבידנד אמריקאיות גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים" כותבים כלכלני הבנק.
בהתייחס להשקעה באירופה, ממליצים בבנק אגוד להשקיע דרך תעודות הסל על היורו סטוקס 50 וכן תעודות על חברות המחלקות דיבידנדים. כאשר ללקוחות ספקולטיביים ממליצים בבנק להיחשף למדד היורוסטוקס 600 ומבחינה סקטוריאלית לסקטור הפיננסיים באירופה.
"בהתייחס לסחורות – מומלצת השקעה של בין 5% ל-7% מהתיק בראיה לטווח ארוך בהתאם לסיכון התיק. בין הסחורות המומלצות אנו ממליצים בעיקר על הזהב, בנוסף ממקדים את ההמלצה על הסחורות החקלאיות מהמלצה כללית DBA לספציפית על התירס. בנוסף מומלצת גם חשיפה לחברות הכרייה והמתכות" כותבים כלכלני הבנק.
מאקרו בארה"ב
הצריכה הפרטית ירדה ב-0.1% באפריל - זו הפעם הראשונה השנה שהצרכנים בארה"ב צמצמו את הקניות שלהם; האנליסטים ציפו לקיפאון. בחודש הקודם הוצאות הצרכנים גדלו ב-1% - העלייה הגבוהה ביותר מאז 2009.
מהדו"ח שפרסם משרד המסחר האמריקאי עולה עוד כי ההכנסה האישית טיפסה באפריל ב-0.3%, העלייה הקטנה ביותר מאז תחילת השנה. מאחר שההכנסות טיפסו בשיעור גבוה יותר מההוצאות, שיעור החיסכון האישי עלה לרמה של 4% מ-3.6% במרץ, שהיה השיעור הנמוך ביותר מאז סיום המיתון.
האינפלציה, הנמדדת לפי מדד המחירים PCE, עלתה באפריל ב-0.2%. מדד הליבה שאינו כולל את מחירי המזון והאנרגיה עלה בשיעור דומה. בהשוואה לשנה שעברה, המדד עלה ב-1.6%, השיעור הגבוה ביותר מאז נובמבר 2012, סימן לכך שהלחצים האינפלציוניים עולים בהדרגה.
מדד מנהלי הרכש של שיקאגו לחודש מאי זינק ל-65.5 נקודות. הצפי בשוק הינו לקריאה של 60.8 נקודות במדד, לעומת קריאה של 63 נקודות בחודש הקודם. ככלל, קריאה של 50 נקודות ומעלה, מצביעה על התרחבות כלכלית ולהפך.
מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן לחודש מאי ירד לרמה של 81.9 נקודות לעומת 84.1 בחודש אפריל. הצפי המוקדם היה לרמה של 82.5 נקודות.
מניות במרכז
פורד (F) הודיעה ביום חמישי כי היא מבצעת ריקול של 1.39 מיליון כלי רכב בצפון אמריקה. הסיבה העיקרית לריקול היא בעיות במערכת הגה הכוח. יצרניות הרכב השונות נוקטות לאחרונה משנה זהירות, לנוכח המשבר המתמשך בג'נרל מוטורס (GM), שהתעכבה במשך שנים בביצוע ריקול למכוניות עם בעיות במתג ההצתה, וספגה עקב כך ביקורת ציבורית. בארה"ב לבדה פורד מבצעת ריקול ל-1.186 מיליון מכוניות, נתון הנמוך ב-2,200 בלבד מהמספר הכולל של מכוניות שהחברה החזירה למוסכים בכל 2013.. לשם השוואה, מאז תחילת השנה GM ביצעה ריקול של 15.8 מיליון כלי רכב ברחבי העולם.
אתמול לאחר נעילת המסחר דיווחה רשת הקמעונאות אקספרס (EXPR) על נפילה ברווח הנקי לרמה של 5.1 מיליון דולר או 6 סנט למניה ברבעון הראשון של השנה, זאת לעומת רווח נקי של 32.5 מיליון דולר או 38 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות החברה צנחו ל-460.7 מיליון דוללעומת 50.9.4 מיליון דולר ברבעון המקביל, בשעה שהמכירות בחנויות זהות התכווצו ב-11%.
חברת Lions Gate Entertainment המסומנת (LGF) דיווחה אמש לאחר נעילת המסחר על תוצאותיה לרבעון עם נפילה ברווח הנקי ל-49.2 מיליון דולר או 33 סנט למניה, לעומת 163 מיליון דולר או 1.1 דולר למניה ברבעון המקביל אשתקד. מניות החברה נפלו ב-5% במסחר המאוחר.
ישראליות במרכז
לדף מניית אלביט הדמיה (US)אלביט הדמיה (EMITF) דיווחה על הכנסות של 109 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה, ירידה של 4.4% לעומת הכנסות של 114 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה דיווחה החברה על רווח נקי של 1.5 מיליארד שקל, לעומת הפסד של 100 מיליון שקל ברבעון המקביל. אולם, החברה רשמה ברבעון הראשון רווח הון של 1.6 מיליארד שקל בשל הסדר חוב שביצעה, בנטרול סעיף זה, היתה רושמת החברה בשורה התחתונה הפסד של כ-110 מיליון שקל ברבעון הראשון.
איש העסקים טדי שגיא מכר אתמול מניות בי קומיוניקיישנס (BCOM) תמורת 25 מיליון שקל. בהפצה שבוצעה דרך אקסלנס ברוקראז' מכר שגיא כ-400 אלף מניות המהוות 1.34% ממניות החברה, במחיר של 63 שקל למניה, בדיסקאונט של 0.7% על מחיר הבסיס של המניה בשוק. הרוכשים היו גופים מוסדיים ישראליים.