השבוי שוחרר: "בשם אללה - אני אביך"
הוריו של בו ברגדאל ששוחרר נפגשו עם אובמה, אביו פנה אליו בשפת המקומיים באפגניסטן. ביקורת בארה"ב על המחיר הכבד ששולם על שחרורו של החייל בדמות בכירי טליבאן, בהם אחד האנשים הקרובים לאוסמה בן לאדן
מחכים לשובו: הלילה (יום א') יצאו הנשיא ברק אובמה והוריו של בו ברגדאל, בוב וג'ני, לגן הוורדים בבית הלבן לאחר שאתמול התבשרו כי בנם שוחרר מהשבי באפגניסטן לאחר חמש שנים. "סמל ברגדאל החמיץ ימי הולדת וחגים ואת הרגעים הפשוטים עם משפחתו וחבריו, אבל הוא מעולם לא נשכח. הוא לא נשכח בידי מדינתו מפני שארצות הברית מעולם לא משאירה את אנשיה ונשותיה במדים מאחור", אמר אובמה.
אחריו עלו לדבר הוריו של החייל החטוף שבקול חנוק ביקשו להביע תודה. ראשונה דיברה האם ג'ני שהודתה לכל מי שסייע בשחרור בנה. לאחר מכן ביקש האב בוב לפנות לבנו בשפת המקומיים באפגניסטן. "אני רוצה לומר לבו שמתקשה לדבר באנגלית – בשם האל, הרחום והחנון - אני אביך, בו", אמר האב והוסיף כי "את המורכבות האדירה של ההתאוששות הזו לעולם לא נבין לגמרי. לכל אחד שהשפיע במדינה הזו, בצבא במחלקת המדינה, ממשלות בעולם ואמיר קטאר שתיווך, תודה רבה לכם. אנחנו מתקשים לבטא את המילים אחרי ששמענו על שחרור בננו".
הסנאטור הרפובליקני ג'ון מקיין, שבעצמו היה שבוי מלחמה לאחר שמטוסו הופל בשמי וייטנאם, הבהיר כי הוא מצפה לשמוע יותר על שחרור עצורים עם דם של אמריקנים ושל אפגנים על ידיהם. יו"ר ועדת המודיעין בבית הנבחרים, מייק רוג'רס, השמיע את משפט המפתח: "הפעולה מהווה שינוי משמעותי במדיניות האמריקנית".
בין חמשת אנשי הטליבאן, שכבר המריאו מכלא גוואנטנמו בקובה, נמצאים הבכירים שבבכירים וביניהם אחד שהחזיק בקשרים קרובים עם מנהיג ארגון אל-קאעידה לשעבר אוסמה בן לאדן.
חייר אללה וואלי חיירחווה
חיירחווה שימש כשר הפנים בתקופת שליטת הטליבאן באפגניסטן, שימש כמושל מחוז הראט והיה מפקד גדוד בארגון. במשך שנים נטען כי החזיק בקשרים קרובים מאוד עם מנהיג הארגון מולא עומר ומנהיג אל-קאעידה בעבר אוסמה בן לאדן שחוסל במאי 2011. על פי ההערכות, חיירחווה היה גם בקשר הדוק עם אבו מוסעב אל-זרקאווי, מפקד אל-קאעידה בעיראק, שגם כן חוסל.
הערכות המודיעין גרסו כי חיירחווה היה מלך הסמים במערב אפגניסטן, ובמיוחד היה ידוע באהבתו לשדות פרג (אופיום) שממנו מייצרים הרואין. לגבי בכיר הטליבאן נטען גם כי היה במערכת יחסים צמודה עם נשיא אפגניסטן חמיד קרזאי. בפברואר 2002 הוא נלכד בפקיסטן והועבר לכלא גוואנטנמו שלושה חודשים מאוחר יותר. במהלך חקירתו הוא הכחיש בכל תוקף את מעורבותו בפעילות טרור.
מולא מוחמד פאזי
פאזי שימש כסגן שר ההגנה בטליבאן, היה מפקד בכיר ואף שימש כראש סגל המפקדים הבכיר בארגון. פאזי היה מבוקש על ידי האו"ם בגין טבח שבוצע באלפי אפגנים שיעיים בשנים 2001-2000. בנובמבר 2001 הוא נכנע לכוח של החזית הצפונית, ארגון המתנגד לטליבאן ולאל-קאעידה, והועבר לידי האמריקנים חודש לאחר מכן. ארה"ב הגדירה את פאזי יעד מודיעיני מרכזי.
מולא נור-אללה נורי
מפקד בכיר בימים שלאחר פלישת ארצות הברית לאפגניסטן בעקבות פיגועי ה-11 בספטמבר. נורי שימש כמושל בשני מחוזות במדינה, וגם לגביו נטען כי היה מעורב בטבח של אפגנים שיעיים. בנובמבר 2001 הוא נכנע לכוח של החזית הצפונית והועבר יחד עם פאזי לרשות האמריקנים. בחקירתו טען כי הוא מעולם לא עבר הכשרות צבאיות ולא ידע איך לירות בנשק. בדו"ח הערכת אסירים שפורסם בשנת 2008 נכתב כי נורי הכחיש את מעורבותו בטליבאן וגם הוא הוגדר יעד מודיעיני בכיר.
עבד אל-חאק ואסיק
סגן השר לענייני מודיעין בטליבאן לשעבר. בשנת 2007 גרס דו"ח מודיעיני כי ואסיק היה חבר בזרוע המודיעין של אל-קאעידה. בדו"ח נכתב כי ואסיק טען בעת לכידתו שסייע לכוחות האמריקנים לאתר בכירים בטליבאן, והוא הכחיש בכל תוקף את קשריו לקבוצות החמושות במדינה.
מוחמד נאבי
בדו"ח הערכת מודיעין בשנת 2004 נכתב כי נאבי היה חבר בטליבאן שהחזיק בקשרים עם אל-קאעידה ועם הארגון האיסלאמי הקיצוני "חזאב אל-איסלאמי גולבואדין". הוא היה אחראי על מחלקת ההאזנות בארגון במסגרת תפקידו כראש שירותי הביטחון הכללי בארגון, וסייע לחברי אל-קאעידה להימלט מאפגניסטן לפקיסטן.
במהלך חקירתו טען נאבי כי עבד עם הטליבאן, אך הכחיש כל קשר על עבודה ופעילות מול קבוצות חמושות. הוא אף טען כי שיתף פעולה עם סוכן אמריקני בשם מארק וסייע לו בניסיונות לתפוס את מולא נור-אללה נורי.