שביתת רעב המונית; שב"כ חשף "פקודות מהכלא"
יחד עם 70 עצירים מנהליים שאושפזו בבתי חולים, כ-200 אסירים ביטחוניים שובתים רעב להזדהות עם המחאה על מעצרים בלי משפט
70 עצורים מנהליים מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ בעקבות שביתת הרעב שבה פצחו לפני חמישה שבועות במחאה על מעצרם ועל כך שלא מעמידים אותם למשפט.
עוד סיפורים - בפייסבוק שלנו
עוד חדשות ב-ynet:
תורת האבולוציה נכנסת לתוכנית הלימודים
עם נשק ומצלמה: נעצר חשוד בפיגוע בבריסל
בתזמון מקרי או שלא הותר לפרסם היום שהשב"כ ושירות בתי הסוהר חשפו 11 מקרים שבהם אסירים ביטחוניים מפתח, חמאס וארגונים איסלאמיים שכלואים בישראל, הורו לפעילי טרור לנסות לחטוף חיילים ואזרחים כדי להביא לשחרורם מהכלא. מהשב"כ נמסר כי החקירה נגד המעורבים נמשכת.
יחד עם העצורים שובתים 198 אסירים ביטחוניים שפתחו בשביתת הרעב כאות הזדהות. בשירות בתי הסוהר ישנו נוהל, שלפיו לאחר 28 ימי מעצר נלקח שובת הרעב לבדיקות בבית חולים ולאחר 35 ימי שביתה הוא מתאשפז. האשפוז נועד לכך שצוותים רפואיים ישגיחו מקרוב על העצורים במקרה שתחול התדרדרות חמורה במצבם ואז יחליט בית החולים אם להעניק להם טיפול רפואי כשיתאפשר לעשות זאת.
מלבד 70 העצורים המנהליים שמאושפזים בבתי החולים תחת אבטחה כבדה של סוהרים, ישנם כ-100 עצורים נוספים ששובתים רעב, אך הם עדיין כלואים משום שלא חלפו 35 ימים מאז שפתחו בשביתת הרעב. כל השובתים נמצאים בהשגחה קפדנית כדי למנוע התדרדרות במצבם הבריאותי.
בקרב הפלסטינים מציגים נתונים שונים מאלה של שב"ס. על פי מועדון האסיר הפלסטיני, ישנם 1,500 אסירים ביטחוניים ששובתים רעב בכל בתי הכלא בישראל. לטענתם, לא מתקיים דיאלוג אמיתי בין הנהגת האסירים בכלא לבין שירות בתי הסוהר בנוגע לשביתת ההזדהות.
האסירים מעבירים מסרים מהכלא שהם ימשיכו בשביתה עד שישראל תפסיק את המעצרים המנהליים. לטענתם, חלק מהאסירים נמצאים במצב קשה.
שביתת רעב מוכרזת רק לאחר שאסיר או עצור מחזיר את הארוחות שלו במשך יומיים. לאחר מכן ננקטים צעדים נגד השובתים ובמקרה הזה השובתים הועברו מהתאים שבהם היו כלואים והועברו לאגף אחר. בנוסף, נשללות מהם הטבות, המוצרים שנרכשים בקנטינה או שמגיעים מהשב"ס מוצאים מהתאים כמו גם מוצרי החשמל, והביקורים המשפחתיים נשללים מהשובתים. בעבר נרשמו מקרים של עצורים מנהליים ששבתו רעב ואושפזו בבתי חולים ולאחר שמצבם התדרדר החליטה המדינה לשחרר אותם.
ממשרד הבריאות נמסר כי השובתים מקבלים טיפול ומעקב צמוד וחלקם משתפים פעולה ומקבלים ויטמינים שונים. "החלטה על פיזור שובתי הרעב בין בתי החולים התקבלה על ידי משרד הבריאות וזאת על מנת לחלק את עומס המאושפזים בין מספר בתי חולים. השובתים מפוזרים בין היתר בבתי החולים סורוקה, ברזילי, שיבא, וולפסון, איכילוב, הלל יפה, אסף הרופא, מאיר, השרון, קפלן והעמק", נמסר ממשרד הבריאות.