הצעה: העישון בכניסה לבתי החולים ייאסר
הצעת חק שיזם משרד הבריאות מבקשת לאסור לחלוטין על העישון בשטח בתי החולים. הסיבה: רבים מעשנים בכניסה למבנים, ובכך חושפים את החולים לעישון פסיבי
בתי החולים הם המקומות אליהם אנו מגיעים כדי לשפר את בריאותנו, אך בדרך לכניסה אנו נאלצים לספוג במקרים רבים את עשן הסיגריות. הצעת חוק חדשה של משרד הבריאות מבקשת לאסור לחלוטין את העישון במוסדות הרפואיים.
כיום החוק אוסר על עישון בתוך המבנים של בתי החולים או קופות החולים, אך מתיר עישון עד למרחק של 10 מטרים מהדלתות. התוצאה היא שלמרות קיומן של פינות עישון, מעשנים רבים עומדים בסמוך לדלת ובכך חושפים את העוברים והשבים, שהם במקרים רבים אנשים חולים, לעשן הסיגריות המזיק וכופים עליהם עישון פאסיבי.
על פי ההצעה עישון יהיה אסור לחלוטין בשטח המוסד הרפואי, אלא אם כן הוא יחליט להגדיר אזור ספציפי בו יהיה ניתן לעשן. בשלב זה מדובר בטיוטת חוק שנמצאת על שולחנה של שרת הבריאות יעל גרמן, ועליה להחליט אם לאשר אותה.
"התיקון לחוק מתאים לגישה שלנו שבתי חולים צריכים להיות המקום הראשון בו מקדמים בריאות. ברמב"ם היינו הראשונים לאסור מכירת סיגריות בשטח בית החולים, יש לנו פקח עישון עירוני, הצלחנו להשתלט על
העישון במבנים אבל אנו מתקשים להתמודד עם העישון קרב למיון ובמעברים בין המבנים, ויש הרבה תלונות של מטופלים ומבקרים שנאלצים לעבור בקרבת מעשנים", אמר מנהל בית החולים רמב"ם, פרופ' רפי ביאר.
היום (א') חל היום הבינלאומי נגד עישון. בשבוע שעבר פורסם דו"ח שרת הבריאות על העישון בישראל, בו התברר כי לראשונה מספר המעשנים ירד מתחת ל-20% ועומד על 18.7% בלבד. עוד עלה מהדו"ח כי שיעור האנשים שהפסיקו לעשן ומגדירים את עצמם כמעשנים לשעבר עומד על 19.1%, כך שלראשונה שיעור המעשנים לשעבר גבוה מהמעשנים בהווה.