קרן פלס: "מירי חלמה קיסריה, אני חלמתי צוותא"
"אולי זה בהשפעת שלמה ארצי", אומרת קרן פלס על חיבתה לאולמות קטנים - רגע לפני שהיא כובשת עם הופעתה דווקא את האמפיתיאטרונים הגדולים. בדרך, היא כמובן לא נחה לרגע. צפו בראיון ובביצוע המיוחד באולפן ל"מבול"
קרן פלס היא לא טיפוס שנח. בין יצירת שירים להלחנה לתיאטרון, בין גידול ילדים להקמת עמותה למען מוזיקאים צעירים - היא מודה על רגעים קטנים: "היום הילדים הם לפני הכל, אבל כשהמשפחה נותנת לי את הספייס להיות ולעבוד באולפן הקטן שלי, אני מרגישה שאני נחה שם", היא אומרת בראיון באולפן ynet, בו ביצעה עבורנו במיוחד את "מבול". צפו כאן באירוח.
ב-13 ביוני תופיע קרן פלס בזאפה אמפי שוני, שם תארח את דני סנדרסון. בכלל, היא ממשיכה עכשיו את סיבוב הופעות "איך שהשמש תזרח" - שעצר כשילדה לפני כשלושה חודשים, וכעת מגיע גם למקומות גדולים מהאולמות אליהם היא מורגלת (26 ביולי באמפי עומר, שם תארח את מתי כספי, וב-22 באוגוסט באמפי לטרון מיני ישראל שם יופיעו איתה נורית גלרון ומתי כספי): "אני לא חולמת על פארקים, אני מעדיפה מקומות קטנים יותר", היא אומרת. "מירי (מסיקה, ס.ס) חלמה קיסריה, אני חלמתי צוותא. אולי בהשפעת שלמה ארצי".
ובכל זאת, קרן פלס גדולה מהחיים, נתפסת כמי שיכולה לסחוף ולרגש גם 50,000 איש בפארק הירקון, רק עם הפסנתר. "אולי זה בגלל שאני אדם דומיננטי שתופס מקום בחלל - אבל אין לי שאיפה לגרנדיוזי וגדול, מקומות קטנים זה יותר מרגש".
בימים אלה עלתה בתיאטרון הקאמרי יצירתו של חנוך לוין, "כולם רוצים לחיות", לה הלחינה פלס את המוזיקה, ובנוסף, היא מתחילה לכתוב גם מוזיקה להצגה "בלאומליך". עכשיו היא גם פנויה לקדם את העמותה שהקימה "החברים של קרן" - יוזמה פרטית חברתית המגייסת מורים למוזיקה המלמדים בהתנדבות שיעורי נגינה ופיתוח קול לילדים החוסים בפנימיות. "המטרה היא להפיץ את המוזיקה במקומות שכל כך צריכים אותה", היא מספרת בגאווה. "אני קוראת לעוד מוזיקאים להצטרף ולמי שרק אוהב את הרעיון לעשות לייק בעמוד הפייסבוק שלנו".