שתף קטע נבחר
 

הזכות להישכח: בקרוב בישראל?

אלפי אירופאים החלו השבוע לבקש מגוגל ומנועי חיפוש אחרים למחוק אזכורים שלהם מתוצאות החיפוש. בינתיים עופר שלח מיש עתיד הגיש הצעת חוק שתאפשר הליך דומה בישראל. האם אין חשש שזה יוביל לצנזורה? שלח: יש איזונים ושיקול דעת של בית המשפט

"לבקשתו של אדם, רשאי בית המשפט להורות לספק שירותי חיפוש באינטרנט להסיר מאתר האינטרנט של הספק או משרתיו קישור למידע אישי על המבקש". כך קובעת הצעת חוק של חבר הכנסת עופר שלח (יש עתיד). 

 

צילום: אסי כהן, ניצן דרור ואלי מנדלבאום

צילום: אסי כהן, ניצן דרור ואלי מנדלבאום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בהצעת החוק שלח מנסה להרגיע את החשש מצנזורה על האינטרנט ומהאפשרות שבעלי מקצוע או פוליטקאים ינקו מהרשת מידע שלא נוח להם שיידעו אליהם, וקובע שבית המשפט יפסוק תוך "איזון ראוי בין אינטרס המבקש להסרת הקישור למידע לבין האינטרס הציבורי להשארתו". על פי ההצעה, אדם שרוצה שימחקו עליו מידע יפנה קודם לספקית החיפוש באינטרנט.

 

שלח הגיש את ההצעה בעקבות פסיקה בבית הדין האירופאי, שלפיה אדם שיש עליו מידע לא ראוי או לא רלוונטי באינטרנט רשאי לפנות למנועי החיפוש ולבקש להסיר את הקישור אליו. זאת גם אם המידע נכון, אבל עלול לפגוע בשמו הטוב של אותו אדם. הפסיקה התבססה בין השאר על מקרה של אזרח ספרדי שנכתב עליו בעבר כי הבית שלו עוקל בשל חובות. הוא טען שהחובות שולמו מאז, אך חיפוש של שמו באינטרנט עדיין מעלה כתבות ישנות ובהן מופיע המידע הזה.

 

בסוף השבוע גוגל העלתה לאתר שלה טופס ובו אפשרות לתושבי היבשת לדווח על קישורים בעיתיים. גוגל דיווחה כי ב-24 השעות הראשונות 12,000 אנשים הגישו בקשות (מספר שהאמיר מאז), וכי היא בקת את הבקשות אחת-אחת. כך שעדיין לא ברור בשלב זה מה יהיו ההשלכות של מאות ואלפי בקשות שגוגל תאלץ להתמודד איתן, ואם לא תבחר ליישם כלים אוטומטיים שיפגעו בחיפוש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים