עשיתי שינוי: קריירה שלישית בגיל 38
במקביל להקמת המשפחה ועם רזומה של מנהל בכיר ומצליח, החליט אורי זיקרי להגשים חלום ולפתוח חברה משלו, המתמחה במיזמים קולינאריים וקידום מכירות בתחום המזון. עשיתי שינוי - אנשים שעברו הסבה מקצועית
לקריירה הראשונה שלי, כמנהל רשתות בפריסה ארצית בתחום האופנה, הגעתי די במקרה. לקריירה השנייה שלי, כמנהל בכיר בחברה בתחום המזון, הגעתי כבר בכוונה ומתוך רצון לעסוק בתחום, אבל רק בהגיעי לגיל 38 החלטתי להגשים את החלום האמיתי שלי ולהקים חברה משלי.
- עשיתי שינוי: הקמתי את פנגו וחזרתי לצה"ל
- אחרי 26 שנה כשכיר - פתחתי רשת משלי
- עשיתי שינוי: משיווק תרופות לעיצוב בתים
אמנם, גם כבחור צעיר בעמדות בכירות יחסית, חיידק העצמאות תמיד קונן בי - אך לא מצאתי את התחום המעניין שבו ארצה לפרוץ. בצעירותי, מיד עם תום לימודי האקדמאים אחת המכללות הגדולות בצפון, קיבלתי הזדמנות לנהל את רשת "פול אנד בר" ואת רשת "כן ולא" בתקופת פריחתה בארץ, עם 21 סניפים.
ההצלחה בפיתוח הרשתות אותן ניהלתי הניבה לי לאחר מספר שנים הצעת עבודה כמנכ"ל רשת 4 שף, העוסקת בציוד לטבח וסדנאות בישול. חרף המחשבות על הקמת עסק - החלטתי לקבל אותה. הרגשתי חיבור אמתי לתכנים והבנתי, שאני נמצא בתחום שבהחלט יכול להגשים לי את המעבר לעצמאות.
ניהלתי את הרשת למשך 4 שנים בהן זכיתי ליד חופשית מצד הבעלים, מה שגרם לי לתת עוד יותר מעצמי. בהגיעי לגיל 38, החלטתי לצאת לעצמאות ולהקים את חברת פרופוד (PRO FOOD) המתמחה במיזמים קולינאריים וקידום מכירות חוויתי ויצירתי בתחום המזון.
הקשיים בדרך
תחילת הדרך לא הייתה פשוטה. היה לי ניסיון בניהול של גופים גדולים בהרבה, אבל כבעל עסק האחריות הרבה יותר כבדה ומחייבת. האתגרים גדולים ויש הרבה אחריות, בעיקר החדירה לשוק וקבלת האמון מהחברות הגדולות, תשלום משכורות לעובדים והתמודדות עם רשויות. אין ספק כי כשכיר ישנים יותר טוב בלילה.
ובכל זאת, עם התמדה ועבודה נכונה ניתנה ההזדמנות וחובת ההוכחה חלה עלי. לקחתי את ההזדמנות "בשתי הידיים" ומשם הדרך התפתחה - הגעתי לחברות המזון המובילות באמצעות קשרים ופניות יזומות מצדי, יזמתי וביצעתי פעולות שיווקיות, ועשיתי כל מה שנדרש.
אתגר נוסף שעמד בפנינו היה הקמת המשפחה. התחתנתי מספק חודשים לאחר הקמת העסק ובהמשך נולדו לנו שני ילדים, כך שלמעשה, כולם היו בחיתולים באותו הזמן, תרתי משמע - העסק היה בחיתולים, והילדים היו בחיתולים. למזלי, זכיתי להרבה תמיכה ועזרה מאשתי וגם מההורים.
כיום, משרדי החברה ממוקמים בפתח תקווה ואילו המחסנים בצמוד לביתנו ביישובי גדרות, אצל ההורים. החברה עוסקת במוצרים מהעולם הקולינארי בלבד, כמו השקות למוצרי מזון וחשמל, הפקת ותפעול תערוכות ומתחמי מזון, מקיימים סדנאות שטח לחברות ומספקים שירותי קייטרינג.
ספקות זה דבר טבעי
אין ספק כי כבעל עסק אני חש סיפוק הרבה יותר משמעותי לעומת התקופות שבהן הייתי שכיר. המלצתי לכל מי שמעוניין לעשות את הצעד, היא לבדוק היטב כי יש היתכנות כלכלית בתחום שייבחר. ניתן לעשות זאת באמצעות בחינת מחקרי שוק לצד התייעצות עם אנשי מקצוע וכל מי שאפשר. יש הרבה אנשים טובים שישמחו לספק מידע ולתרום מהניסיון והחושים העסקיים שצברו.
אם תגיעו למסקנה שיש בסיס טוב ליוזמה שלכם - תפסיקו להקשיב לאלה שמנבאים שחורות. בתחילת הדרך היו מי שפחות פרגנו מתוך חשש ודאגה ומי יותר, כל אחד וסיבותיו. תמיד יהיו מי שיגידו שזה לא הזמן, אבל זה לעולם לא הזמן. בסופו של תהליך אדם צריך לשמוע ולהגשים את רחשי ליבו.
בנוסף, צריך ללמוד להסתכל על העסק במכלול רחב ושנתי, ולא על לכל נקודת זמן נתונה. זה דבר שאף אחד לא יכול להסביר, אפשר ללמוד אותו רק מהניסיון. ממש כפי שאי אפשר להסביר למה זה להיות הורה - עד שלא חווים את זה, לא יודעים מה זה.
דעו שההתחלה - כמו כל ההתחלות - יכולה להיות קשה. זה בסדר, ספקות הם דבר טבעי אך ברגעים הקשים יש לזכור למה באמת עשיתם את הצעד, ומשם לשאוב כוחות להתגבר עליהם ולהמשיך.