אקספרס של גבינות: לחמניות פרמזן
רכות, גבינתיות, טעימות ובאמת באמת מהירות: רגע לפני שבועות, מיכל וקסמן מציעה לכם לנסות מתכון מנצח של לחמניות גבינה עם פלפל, זיתים ודברים טובים
קרה נס ואנחנו בעיצומו של שבוע יחיד במינו ובמידת השיגרה שלו - 5 ימי לימודים למתבגר, 6 לנסיכה. האיש מתרגל נוכחות-נפקדות מפה ומשם, מנסה לתזמן נסיעת עבודה הכרחית בין כל החגים, המועדים, החופשות והארוחות. אני מנסה לצמצם פערי משימות, להזיע כמה שפחות ולסגור קצוות לשיפוצון מהלך אימה שאי אפשר להמשיך ולדחות.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
עוד רגע נגמר השבוע ומתחיל חדש שיימשך בדיוק יומיים, לפני שאארוז את כולם, כולל הסאלוקית, שחרדת הנטישה הטבעית שלה שברה בחודש האחרון כל שיא, ונעשה דרכנו לצפון לחופשה שבטית בניצוחם של סבא דני וסבתא ליאורה.
רגע לפני משאירה לכם את אלה:
רכות, גבינתיות, טעימות ובאמת באמת מהירות. תנסו אם מתחשק לכם. שיהיה חג שמח.
נתראה בצד השני, בצלילה ישירה אל חגיגות יומולדת 8 לנסיכה, מסיבות סיום ושאר עניינים מיוזעים.
לחמניות גבינה קלי קלות
2 דקות איסוף. 2 דקות ערבוב. 10-20 דקות מנוחה. 2 דקות יצירת כדורים. 20 דקות אפיה - ויש לכם מאפים מלוחים וגבינתיים. רכים, חמים, ריחניים ומאד מאד טעימים. אפשר להכין אותם עם הילדים, לאכול מיד או לקחת לפיקניק או לנסיעה ארוכה וגם להביא מתנה כשמוזמנים להתארח. מעט עבודה, המון אפשרויות.
המרכיבים ל-12-15 לחמניות לא גדולות:
1 גביע שמנת חמוצה של פעם2 כפות שמן זית
1 ביצה לא גדולה
קורט מלח (יותר או פחות, תלוי במידת המליחות של הגבינות בהן השתמשתם)
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס גבינה קשה מגוררת (אני השתמשתי בג'יבן ופקורינו. פרמזן, קשקבל, צפתית קשה או פטה צאן יתאימו גם הן)
1 פלפל קלוי קצוץ קטן
או
1 כף גדושה עלי זעתר קצוצים קטן
או
חופן זיתים מגולענים קצוצים קטן
או
2 פילטים של אנשובי קצוצים קטן (אם בחרתם להוסיף אנשובי היזהרו מהוספת מלח)
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים שמנת, ביצה, שמן ומלח. מוסיפים גבינות מגוררות ופלפל או זעתר ומערבבים.
- מוסיפים קמח ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד ודביק מאוד. נותנים לבצק לנוח 10-20 דקות.
- מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפיה. מרטיבים מעט את הידיים.
- יוצרים מהבצק כדורים לא גדולים, ומניחים אותם על התבנית במרחק של כמה ס"מ זה מזה כדי שיהיה להם מקום לתפוח בנוחות.
- אופים במרכז תנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות. אוכלים חם כי פשוט אי אפשר להתאפק.
אם יש לכם קצת יותר זמן וסבלנות תוכלו בקלות להכין גם את הלחמניות האלה.
שיהיה חג שמח, גבינתי וטעים מלווה בניחוח בצק באפיה!
לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"
לכל הטורים של מיכל וקסמן