שתף קטע נבחר

חופש גדול - תשלום ענק: כך תתכוננו לחופשה

בעוד פחות משלושה שבועות יחל החופש הגדול, ומשפחה תוציא בתקופה זו בממוצע, אלפי שקלים יותר מהוצאה חודשית רגילה. במסגרת "משפחה בצמיחה 3" בשיתוף ynet ובנק הפועלים, ארגון פעמונים מדריך אתכם - כך תעברו את החופש עם מינימום נזקים בכיס

החופש הגדול מתקרב ואיתו שלל ההוצאות הכרוכות בו. מבדיקה שערך ארגון "פעמונים" בקרב אלפי משפחות, נמצא כי בחודשים יולי ואוגוסט משפחה ממוצעת מוציאה כ-8,000 שקל יותר מחודשי השנה האחרים.

 

 

איך אפשר לצמצם את הנזק הכלכלי הגדול של החופש הגדול? לפני הכול - שני כללי אצבע: הראשון הוא תכנון מוקדם. ככל שנקדים ונברר מה התוכניות שלנו לחופש ונעשה זאת בדקדוק ובירידה לפרטים, כך יש סיכוי גדול יותר שנדע להיערך כלכלית מראש ולא ניסחף להוצאות מיותרות.

 

הכלל השני הוא שיתוף הילדים בלו"ז הצפוי. כבר בשלב התכנון טרם צאתם לחופש לשמוע מה הם רוצים לעשות במהלכו ולדבר על בניית סדרי העדיפויות ולקבוע איתם מה נכנס בתכנית ומה נשאר בחוץ. שיתוף זה חשוב גם במהלך החופש עצמו, להפוך אותם מפסיביים לאקטיביים. לא לשחק את תפקיד ההורים האחראים על הפגת השעמום, אלא לשתף גם אותם באחריות לניהול הזמן ותכנונו.

 

יוצאים וחוסכים

הבילויים השונים הם לב ליבו של החופש הגדול הן מבחינה תעסוקתית והן כלכלית ולכן סעיף זה חייב להילקח בחשבון בכובד ראש.

 

בצאתנו מהבית לבילוי ניקח סכום מוקצב מראש ובמזומן כאשר ברור לנו כי לא נחרוג ממנו. ישנן פעילויות חינמיות רבות בכל הארץ וניתן להיעזר בקלות באתרים המוניציפליים המפרסמים כל פעילות וגם באתרים כמו רשות הטבע והגנים, קק"ל ועוד רבים וטובים בהם תוכלו למצוא חוויות ופעילויות מהנות ללא תשלום.

 

בנוסף, ניתן לארגן פעילויות ללא עלות, כגון: סרט משותף אצל חברים, משחקי כדורגל וכדורסל במגרש השכונתי, ערבים עם פעילות חברתית לכל החברים, וכן – גם הקדשת זמן לקריאה בספרייה.

 

טיול טוב לא חייב לכלול עשרות אטרקציות יקרות, ומסלול רגלי עם מים יכול להוות חוויה הרבה יותר מעשירה מאשר רבע שעה על טרקטורון. אם החלטתם לשלב אטרקציה בתשלום, כנסו לאתר האינטרנט של המקום קודם ובדקו האם יש הנחות מכל סוג או קופונים אטרקטיביים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)

בכל הקשור לנופש, נכון שכל יציאה מהבית גובה מחיר ואם יצאנו לנופש של כמה ימים – המחיר יעלה כמובן בהתאמה. הורים רבים יגידו ש"המחיר" של האפשרות להישאר סגורים בבית עולה על המחיר היקר לצאת.

 

כדאי ומומלץ לצאת לנופש משפחתי אך אפשר בהחלט להפחית עלויות. במקום ללון בבתי מלון ואכסניות, תמיד אפשר לישון באוהל על שפת הים או בחניון לינה מסודר בשמורות הטבע. הרבה יותר חוויתי ובהחלט יותר משתלם.

 

טרנד ישן שחוזר לאופנה הוא החלפת דירות. גרים בירושלים ומשתוקקים למרחבים כפריים פתוחים? אולי יש משפחה ממושב בצפון שרוצה לנשום אויר הרים צלול כיין? בשיטוט קל תוכלו למצוא ברחבי הרשת אפשרויות רבות ומגוונות לחילופי דירות.

 

אמא, אני רעב!

ההוצאות עבור מזון צפויות לעלות במהלך הקיץ. כמעט לא משנה איפה הילדים נמצאים; בקייטנות, בבית או בפעילויות בחוץ – בחופש הגדול מורגש הרבה יותר שבכל שעה תמיד צריך לדאוג להם לאוכל.

 

על מנת להצליח במשימה חשוב לצמצם כמה שיותר את קניית האוכל המוכן מחוץ לבית ולהיערך מראש ליציאות בהכנת סנדוויצ'ים, פירות וירקות וכד'.

 

אין בעיה כמובן בקניית אוכל בחוץ כל עוד מתקיימים שני סעיפים. הראשון, עושים זאת במסורה ולא כל יום בשיטתיות. השני, לא נגררים להוצאה זו אלא בוחרים בה מראש; מתכננים ארוחת ערב בחוץ? דעו כמה ואיך אתם תשלמו עליה. הבעיה המרכזית היא שמתכננים בילוי מסוים אך לא מחשבים את כל העלויות הנגררות מהצד, כמו קניית אוכל למשפחה שלמה.

 

אמצעי נוסף בדרך להצלחת מבצע "האכל את ילדיך בחופש" הוא להגדיר תפריט לכל החופש. שבו עם ילדכם שרטטו "לוח ארוחות" יומי ובנו יחד איתם את התפריט, כולל היציאות הכוללות אוכל בחוץ. רק כך תוכלו לוודא שאין טענות או אכזבות ובעיקר שאין הפתעות. לא בציפיות ולא בכיס.

 

קופצים לבריכה? לפני שסוגרים מנוי על מאות או אלפי שקלים, תבחנו ותבדקו כמה פעמים אתם מתכננים להגיע לבריכה במהלך הקיץ. במקרים רבים, מנוי ישתלם אם אתם מתכוונים לבקר רבות במקום, אך במידה ולא, כרטיסיה תספיק למשפחה במהלך הקיץ וכן תחסוך לכם הרבה כסף.

 

בנוסף, כדאי לבחון אם יש הנחות לפי שעת הכניסה לבריכה; לעיתים רבות כשעתיים לפני שעת הסגירה, המחיר יורד. נסו להתארגן בקבוצה וסביר להניח כי תקבלו הנחה משמעותית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים