להפסיק לעשן על ידי שינוי הרגלים
רבים מודים שעישון הוא הרגל שקשה להם להיגמל ממנו. איך שבירת ההרגלים המזיקים תעזור גם להיגמל מהעישון?
מעשנים רבים מרגישים רצון עז לעשן לעתים קרובות במשך היום. אצל מרבית המעשנים הקימה בבוקר מעוררת רצון חזק לסיגריה הראשונה, רצון שאצל רבים נובע מהצורך של הגוף בניקוטין.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
מלבד הצורך הפיזי בניקוטין ישנן גם פעולות יומיומיות שהעישון קשור אליהן ויוצר הרגל, למשל: בזמן נהיגה/עם קפה/אחרי ארוחה. במהלך תהליך הגמילה מעישון תלמד כיצד להיפרד מהרגלים אלו כדי להצליח ולהישאר לא מעשן לאורך זמן.
עוד על גמילה מעישון
סדנת גמילה מעישון: 5 סיבות לא לעזוב
להפסיק לעשן: מה יעזור להצליח להיגמל? לא רק לריאות: נזקי העישון לאיכות הסביבה
ההרגלים המזיקים
קפה וסיגריה: הסיגריה בבוקר עם הקפה או כל סיגריה עם כוס קפה. שנו את המשקה מקפה לתה למשל. אם א אי אפשר לוותר על קפה, שנו את המקום בו אתם רגילים לשתות את הקפה, או את את הטעם של הקפה. דחו את זמן שתיית הקפה. שתו את הקפה בהפרש של 10 דקות מהדלקת סיגריה על מנת להפריד בין 2 הפעולות.
הפסקה: עישון בזמן הפסקה מהעבודה, הפסקה חברתית. בצעו הפסקות יזומות ומתוכננות למנוחה מהפעילות שאתם עושים, ולא לצורך עישון. שנו את מקום ההפסקה והשתדלו שלא להיות בקרבת מעשנים בזמן ההפסקה. קחו הפסקה של 10 דקות להליכה מהירה. פעילות גופנית מקטינה את הדחף לעשן.
ארוחה: הסיגריה שאחרי האוכל, "מורידה" את האוכל ונותנת תחושה מעוררת. קומו מהשולחן ושנו מקום, שתו תה חם או מים קרים. אכלו ארוחות קטנות.
העסיקו עצמכם אחרי הארוחה- צאו לסיבוב קצר, לשטוף כלים. צחצחו שיניים בתום הארוחה או לעסו מסטיק / סוכרייה ללא סוכר בסיום הארוחה.
אחרי יום עבודה/ בזמן נהיגה: עישון כדי לחלק את היום, אתנחתא. אם אתם רגילים לעשן סיגריה מיד אחרי העבודה או בזמן נהיגה מצאו הרגל אחר. החליפו את העיסוק בסיגריה בלעיסת מסטיק או מציצת סוכרייה ללא סוכר. דאגו שלא יהיו סיגריות באוטו.
מפגש חברתי: עישון בזמן בילוי חברתי עם/בלי אלכוהול. בחר משקה מופחת/נטול אלכוהול, מפני שאלכוהול מניע לעישון. קחו אתכם למקום הבילוי תחליף לסיגריה- מקל קינמון/אסוס למשל. בזמן שאחרי הפסקת עישון, העדיפו מפגשים חברתיים עם אנשים לא מעשנים. אם ניתן, הימנעו ממקומות בילוי שבהם נמצאים מעשנים (למשל פאבים) , לפחות בשלבים הראשונים של התהליך.
בזמן עבודה/ לימודים/מול המחשב: עישון לצורך ריכוז. שנו מקום – החלט באופן מודע שאינך מעשן במקום העבודה/לימודים/ ליד המחשב. בצעו פעילות גופנית מכל סוג. יש להתייעץ עם רופא לפני התחלת פעילות גופנית.
מצבי דחק: עישון בזמן לחץ, מצב בלתי צפוי. פנה לקבוצת תמיכה שתסייע לך להתמודד.צרו קשר עם הרופא/המנחה בסדנה.
מצבי רעב: עישון סיגריה במקום אכילה בזמן רעב. הימנעו ממצבי רעב קיצוניים. אכילת ארוחות קטנות במשך היום מונעת אכילה לא מבוקרת. תכננו את הארוחות במהלך היום. הכינו מזון מבעוד מועד, הצטיידו במזון בריא כגון ירקות חתוכים, תבשיל ירקות, מרק. שתו מים.