שתף קטע נבחר

 

נתניהו נגד אב הבית: התנהג באלימות

בכתב ההגנה שהגיש ראש הממשלה בנימין נתניהו לתביעתו של אב הבית מני נפתלי, הוא דוחה את התביעה ומשיב אש: "התובע התנהג בבוטות או באלימות כלפי עובדים בבית ראש הממשלה ולא מילא את תפקידו כראוי"

ראש הממשלה בנימין נתניהו מבקש לדחות את תביעתו של אב הבית מני נפתלי וטוען בכתב ההגנה שהוגש לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים כי "במשך כל תקופת העסקתו נמצאו ליקויים רבים בעבודתו של התובע כאב בית בבית ראש הממשלה. בהזדמנויות שונות התנהג התובע בבוטות או באלימות כלפי עובדים בבית ראש הממשלה ולא מילא את תפקידו כראוי". נתניהו טוען כי מני נפתלי היה מודע לדרישות התפקיד, להיקף שעות העבודה ולצורך להתייצב לעבודה לעתים גם בימי המנוחה השבועית, "הוא הביע את רצונו לעבוד, למלא את התפקיד ולעמוד בכל הדרישות הכרוכות בכך".

 

 

עוד נטען בכתב ההגנה כי "אב הבית בבית ראש הממשלה נדרש מעצם תפקידו להיות זמין לעבודה במשך שעות רבות. בית ראש הממשלה משמש כביתם של בני הזוג נתניהו ושל ילדיהם. בד בבד חלק משמעותי מעבודתו של ראש הממשלה מתבצע מתוך הבית ובכלל זה קבלת אורחים ונציגים מהארץ ומחו"ל, קיום פגישות והתייעצויות. מכיוון שכך, הבית פעיל במשך שעות ארוכות במהלך היום ונדרשת נוכחות של מי מהעובדים בשעות אלו".

 

נפתלי משמאל, "הביע את רצונו לעבוד ולמלא כל הדרישות"              (צילום: יובל חן, AP) (צילום: יובל חן, AP)
נפתלי משמאל, "הביע את רצונו לעבוד ולמלא כל הדרישות" (צילום: יובל חן, AP)

נתניהו גם טוען שמני נפתלי בחר ללון בבית ראש הממשלה מבלי שנתבקש לעשות כן ומבלי שקיבל לכך אישור:

"התובע בחר במקרים רבים להישאר בבית ראש הממשלה שעות רבות למרות שלא נדרש לעשות כן ועל אף שלא הייתה לכך כל הצדקה. כך, למשל, גם במועדים שבהם ראש הממשלה ורעייתו שהו בחו"ל ולמרות שלא הייתה הצדקה אמתית לשהות ממושכת בבית, דיווח התובע על שעות עבודה מרובות עד שעות מאוחרות בלילה".

 

נתניהו טוען כי בשיחות וגם במכתב שבו הודיע על עזיבתו, נפתלי לא טען שברצונו לסיים את עבודתו בשל יחס בלתי הולם מצד אשת ראש הממשלה, "וכל טענותיו התמקדו בעובדה שלא קיבל תקן קבוע. התובע היה מעוניין לעבוד בבית ראש הממשלה ואף לאחר שסיים את עבודתו התחרט והביע רצונו לשוב ולעבוד בבית ראש הממשלה. התנהלותו של התובע גם בראיונותיו לכלי התקשורת וגם בעצם הגשת התביעה ובהעלאת הטענות שבה נגועים בחוסר תום לב ובהפרה בוטה של חובות הנאמנות המוטלות עליו כמי ששימש כאב הבית בבית ראש הממשלה. בנסיבות אלו הנתבעים שומרים לעצמם את הזכות להגיש תביעה נגד התובע בשל הפרת התחייבויותיו". נתניהו מבקש לחייב את נפתלי בהוצאות משפט.

 

בכתב ההגנה מצוין כי בניגוד לטענות נפתלי, הוא זה שביקש והפציר באשת ראש הממשלה לתת לו לעבוד כאב בית בבית ראש הממשלה. "בתחילה דחתה אשת ראש הממשלה את בקשתו מכיוון שהיו לה ספקות לגבי מידת התאמתו. רק לאחר שהתובע חזר וביקש לעבוד בבית ראש הממשלה הוחלט להיעתר לבקשתו ולקבלו לעבודה כאב הבית במעון ראש הממשלה", נטען.

 

הנתבעים מציינים עוד כי נפתלי היה מודע לכך שעבודתו קצובה, וגם לאחר מכן חתם לארבעה חודשים בלבד. לאורך כל התקופה, צוין, הוא ביקש משרת קבע וגם במכתב ההתפטרות כתב כי הוא עוזב על רקע כך שלא קיבל משרת קבע. "מעולם לא הובטח לנפתלי משרה קבועה, וכל עובד אחר במשרד לא היה מוסמך להבטיח לתובע שהוא יועסק על תקן של עובד קבוע, ללא מכרז, בניגוד לחוק שירות המדינה".

 

עוד נדחו טענותיו של נפתלי לעבודה בשעות מרובות מהמותר, וצוין כי העבודה בבית ראש הממשלה מוחרגת על פי חוק מתחולת שעות עבודה ומנוחה וכי נפתלי "היה מודע לשעות העבודה במעון ראש הממשלה וכבר בראיון העבודה הצהיר כי הוא מוכן לעבוד בכל עת כולל בשבתות וחגים ובשעות חריגות. הוא קיבל תמורה מלאה לשעות העבודה הנוספת וכן תמורת ימי המנוחה בהם עבד". 

 

נפתלי הגיש את התביעה לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים ב-19 במרס. עיקרה של התביעה הוא תיאורים על שהתרחש לדבריו בבית נתניהו. "במהלך 20 החודשים שבהם הועסק נפתלי בבית ראש הממשלה סיימו 29 עובדים את העסקתם ולא בטוב", נכתב בכתב התביעה. "התברר כי מקור עיקרי ומשמעותי לאווירה העכורה במעון ראש הממשלה הוא התנהגותה שלוחת הרסן של גברת נתניהו הדורשת מעובדי ראש הממשלה שירותים אישיים יומם וליל, ומעלה דרישות בלתי סבירות המלוות ביחס מחפיר כלפי העובדים העומדים לרשותה", נכתב בתביעה.  

 

נפתלי, שהיה מאבטח משפחת נתניהו ולאחר מכן נבחר לשמש כאב הבית, טען בתביעה כי "משפחת נתניהו התנהגה כלפיי באופן מתנשא ומזלזל, ששיאו השתלחויות חסרות רסן מצד אשת ראש הממשלה, הגברת שרה נתניהו, רובן ככולן על דעת ראש הממשלה ולעתים על פי דרישתו להיענות לה. באחת הפעמים".

 

לפי כתב התביעה, "במקרה אחד העירה אשת ראש הממשלה את מר נפתלי משנתו בביתו לאחר יום עבודה מפרך בשעה 3 לפנות בוקר. היא צעקה צעקות רמות ונזפה בו על שרכש חלב בשקית ולא בקרטון כפי שדרשה. כשהתובע מחה על השעה ועל הטון שבו נאמרו הדברים הקשים, התערב מר נתניהו בשיחה ודרש שהתובע ידאג לעשות כל מה שהגברת נתניהו מבקשת, 'כדי שהיא תירגע'. למותר לציין כי בקשה מסוג זה המושמעת מראש ממשלת ישראל בשעות הקטנות של הלילה, מקבלת משנה תוקף ואיום".

 

ממשרדה של עו"ד נעמי לנדאו, פרקליטתו של נפתלי, נמסר בתגובה: "מצופה היה מלשכת ראש

הממשלה לא לנהוג כאחרונת היח"צנים, ולא לשלוח את כתב ההגנה לכל אמצעי התקשורת בטרם נשלח אלינו.

 

רובו ככולו של כתב ההגנה אינו מתמודד עם הטענות שהועלו כלפי לשכת ראש הממשלה וכלפי משפחת נתניהו. במקום להתמודד עם הטענות על אי תשלום שעות, יחס קשה ומשפיל, התעמרות ועוד, בחרה הלשכה להסית את הדיון באמצעות העלאת טענת שווא על אלימות לכאורה, שאינה קשורה כהוא זה לתביעה שהוגשה נגדם, שכל מטרתה היא השמצת התובע ותו לא".

 

עוד מסרה לנדאו כי "שמחנו גם לגלות שלשכת ראש הממשלה מגדירה מחדש את משרת האמון. לידיעת הלשכה, משרת אמון אינו זוכה לשכר של 27 שקל לשעה, התעמרויות והשפלות מבוקר עד ליל, וביצוע מטלות של עבדים במסגרת של עובד קבלן. נפתלי אכן היה מודע לכך שייתכן ששעות העבודה במעון יהיו ארוכות וממושכות, אולם הוא לא העלה על דעתו שאין בכוונת לשכת ראש הממשלה לשלם עבור שעות אלו, או עבור ימי חופשה, וזאת בניגוד לחוקי העבודה בישראל. לאור התלונות הרבות, מצופה היה שלשכת ראש הממשלה תעשה חשבון נפש במקום להשתלח בעובדים מוחלשים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
בני הזוג נתניהו משיבים
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
מומלצים