שימפנזים יותר טובים מאיתנו במחבואים
הם יותר תחרותיים, הזיכרון לטווח קצר שלהם טוב מזה של בני האדם - והם כמעט מנפצים את התיאוריה של נאש. צפו במשחק שהדהים את החוקרים
עוד בחדשות:
בן אליעזר פורש מהמירוץ לנשיאות
קלינטון חושפת: הטעויות של אובמה עם ישראל
על כל אחד מהמתחרים היה לבחור אחד משני ריבועים כחולים שהופיעו בצד הימני והשמאלי של המסך במקביל. רגע לאחר מכן הראו לכל אחד מהם מה הייתה הבחירה. מטרת השחקן שבתפקיד "המתחבא" היא לבחור את הבחירה ההפוכה מזה של יריבו. שימפנזים ובני אדם בתפקיד "המחפש" (כמו איי) זכו אם הם בחרו בדיוק כמו שיריבם בחר. המנצחים קיבלו פרס - אוכל במקרה של השימפנזים, כסף במקרה של בני האדם.
המחקר, שפורסם השבוע במגזין ""Scientific Reports, גילה כי השימפנזים עברו בהרבה את התוצאות של המשתתפים האנושיים, ואפילו התקרבו לגבול התיאורטי העליון שזיהה המתמטיקאי זוכה פרס נובל ג'ון נאש, שסיפור חייו עובד לסרט זוכה האוסקר "נפלאות התבונה".
המשחק נשמע אמנם פשוט מאוד, אבל הוא יכול לשקף התנהגות במצבי אמת. המדענים ממרכז "קאלטק" בפסדנה שבקליפורניה כתבו כי למשל, על עובד לנחש מתי
בטוח לשחק במשחק מחשב בעבודה, ומתי הסיכון להיתפס גבוה מדי. ב"הפינגטון פוסט" נכתב כי מוביל המחקר ראול בוי פירט כמה סיבות להצלחה של השימפנזים: פרט לכך שהזיכרון שלהם לטווח קצר טוב יותר, הם יותר תחרותיים מבני אדם. "מצבים תחרותיים הם מרכזיים בחיי השימפנזים", הסביר.
ב"דיילי מייל" צוטט פרופסור קולין קמרר, שהעניק גם הוא כמה הסברים: "שימפנזים צעירים משחיזים את הכישורים התחרותיים שלהם בעזרת אימונים קבועים, משחקי מחבואים והיאבקות. לעומתם, בני האדם עוברים מגיל צעיר מהתמודדות לשיתוף פעולה, בעזרת הכישורים המיוחדים לנו, כמו שפת הדיבור".