שתף קטע נבחר

 

מחאה מול בית רה"מ: "קיצוץ קצבאות - גניבה"

על רקע הנחת הצעת חוק שמבקשת להשוות את קצבת הילדים בישראל לזאת שמשולמת בממוצע במדינות ה-OECD, הפגינו עשרות מול בית נתניהו. נכה ואם חד-הורית לשלוש: "יש הרבה דברים שהבנות רוצות, ואני לא יכולה לתת"

"הקיצוץ מהווה מכה קשה עבורי". עשרות בני אדם הפגינו הערב (יום א') מול בית ראש הממשלה בירושלים בדרישה לאימוץ הצעת החוק ל"קצבת ילדים הולמת" של ח"כ אילן גילאון (מרצ). גלית לוי, אם חד-הורית לשלוש בנות, ציינה כי הקיצוץ בקצבאות הילדים, שנכנס לתוקפו באוגוסט בשנה שעברה, הביא לירידה של כמעט 300 שקלים בגובה הקצבה שהיא מקבלת.

המחאה מול בית ראש הממשלה, הערב (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
המחאה מול בית ראש הממשלה, הערב(צילום: גיל יוחנן)

בדבריה בהפגנה שבה השתתפו גם נציגים של ארגונים חברתיים אמרה לוי כי "הכסף הזה שימש אותי לקניית מזון, ביגוד וצרכים בסיסיים אחרים לילדות. המשמעות היא שאנחנו צריכות להצטמצם יותר בכל דבר. בשבילנו, מאות השקלים האלו הם המון כסף". המפגינים הניפו שלטים שעליהם נכתב בין היתר: "קיצוץ בקצבאות הילדים זו גניבה".

 

הצעת החוק של ח"כ גילאון, שתונח השבוע על שולחן הכנסת, מבקשת לקבוע כי קצבת הילדים בישראל תושווה לסכום הקצבה הממוצעת ב-OECD, על ידי העלתה באופן הדרגתי בסכום של 70 שקלים לשנה במשך חמש שנים.

"בשבילנו, מאות השקלים הם המון כסף" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"בשבילנו, מאות השקלים הם המון כסף"(צילום: גיל יוחנן)

"צריכות להצטצמם בכל דבר". לוי (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"צריכות להצטצמם בכל דבר". לוי(צילום: גיל יוחנן)

"ההצעה הזו היא תשובת נגד לאטימות של הממשלה שקיצצה בקצבאות", אמרה לוי שהוכרה כנכה בשיעור של 100% בביטוח הלאומי בעקבות מחלה הסרטן שבה לקתה. "יש הרבה דברים שהבנות רוצות ואני לא יכולה לתת, הן נמצאות בגיל שבו כולם משווים ואני פשוט אומרת לא", אמרה לוי שהכנסותיה מסתכמות בכ-5,000 שקלים לחודש.

 

הצעת החוק נכתבה במשותף עם מטה המאבק להחזרת קצבאות הילדים, המוקד לביטחון תזונתי וארגון בינה וחתומים עליה בין היתר חברות הכנסת אורלי לוי וסתיו שפיר. ההצעה תוגש על רקע הוויכוח בוועדה למלחמה בעוני, בנוגע לשאלת גובה הקצבאות. הוועדה אמורה להגיש את מסקנותיה בשבוע הבא, ולפי שעה נראה כי המלצה להעלאת הקצבאות לא תיכלל בהן, אף על פי שצוות המשנה של הוועדה העביר המלצה בנושא.

 

"הקיצוץ פגע במרבית המשפחות" 

גורמים שונים בוועדה אמרו ל-ynet כי ההמלצה תיגנז לנוכח התנגדות לסעיף זה בקרב גורמים במשרדי ראש הממשלה והאוצר. "אין מקום לא להתקפלות ולא לפשרה מול האוצר", אמר ח"כ גילאון, "לא ייתכן שאחת מהמלצות החשובות ביותר, ואולי החשובה מכולן, תיזנח. הקיצוץ פגע קשות במרבית המשפחות בישראל. במיוחד במשפחות קטנות הכוללות עד

 ארבעה ילדים, המהוות 92% מכלל המשפחות. חובתנו לספק רשת ביטחון וקיום בכבוד לילדים ולמשפחות האלה"

 

לפי נתוני הביטוח הלאומי, קצבת הילדים בישראל היא מהנמוכות בעולם המערבי. הקיצוץ בקצבאות הילדים צמצם במאות שקלים את הסכום החודשי שהמוסד לביטוח לאומי שילם עד אז למשפחות, ללא קשר למספר הילדים או לרמת ההכנסה שלהן.

 

הקיצוץ בוצע כחלק מהצעדים הכלכליים העיקריים של הממשלה בתקציב 2014-2013, אשר כללו גם את העלאת המע"מ. דו"ח של הביטוח הלאומי ממרס 2013 חזה כי צעדים אלו ידחקו אל מתחת לקו העוני כ-90 אלף איש, בהם כ-44 אלף ילדים. הקיצוץ החד בקצבאות הילדים בסכום של כמעט שלושה מיליארד שקל, סברו מומחי המוסד, עלול להביא לבדו לעלייה של 3% במספר העניים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
מחאה מול בית ראש הממשלה, הערב
צילום: גיל יוחנן
ח"כ גילאון
מומלצים