בן אליעזר: "נדהמתי שהמידע במשטרה כבר שנה. מי גרם להם לקרוא לי דווקא עכשיו?"
שנה שלמה העלימה המשטרה עין מהמידע על ח"כ בן אליעזר. כעת, יום לפני הבחירות לנשיאות, המועמד שפרש בשל חשדות לפלילים מותח ביקורת על המשטרה. בשיחה עם ynet הוא תוהה: "מדוע לא עשתה דבר עם מידע שהיה ברשותה ולא קראה לי לברר את העובדות?"
שנה שלמה שכב המידע על ח"כ בנימין בן אליעזר במשטרת ישראל - אבל במשטרה העדיפו להעלים עין ולא לזמן את בן אליעזר לחקירה כבר אז. הבוקר (ב') מגיב בן אליעזר לגילוי. "נדהמתי לדעת שהמידע המדובר ישב שנה שלמה אצל המשטרה והיא לא עשתה איתו דבר", אמר ל-ynet חבר הכנסת מהעבודה. "למה לא קראו לי שנה שלמה לברר את העובדות? מי גרם להם לקרוא לי דווקא עכשיו, שלושה ימים לפני הבחירות כשאני המועמד המוביל?"
עוד על המרוץ לנשיאות:
- מאבק על כל קול בדרך לבית הנשיא
- דליה איציק מסבירה: כך רכשתי 2 מתוך 3 הדירות
- מרוץ החיסולים: "לבדוק מי האקדוחן או האקדוחנית"
בן אליעזר אמר את הדברים לאחר שאתמול חשף רביב דרוקר בערוץ 10 כי המידע על אודות בן אליעזר היה בידי המשטרה במשך שנה שלמה, אולם לא נעשה איתו דבר, לא ברור מדוע. בן אליעזר נחקר בגין 1.2 מיליון שקל שקיבל מהמיליארדר אברהם נניקשווילי.
המועמדים שכן נשארו במרוץ היו עסוקים אתמול בפגישות ארוכות עם חברי כנסת, שהתקיימו בזו אחר זו כמו סרט נע במטרה לשכנע את מי שעדיין לא החליטו למי יצביעו. היום, שהוא האחרון לפעילות מלאה של הכנסת לקראת ההצבעה, יגיעו המועמדים לכנסת למסע שכנועים אחרון.
אתמול, ביום שלאחר הדרמה ופרישתו של בן אליעזר, עסקו המתמודדים לנשיאות בפרסום הצהרות הון - כולם למעט ח"כ מאיר שטרית, שסירב למסור לציבור הודעה בדבר הונו. מלשכתו נמסר כי "חבר הכנסת מאיר שטרית מגיש מדי שנה הצהרת הון לוועדת האתיקה של הכנסת כדין. בשנותיו כשר הוא הגיש דיווח גם למשרד מבקר המדינה. ח"כ שטרית מתכוון להמשיך ולדווח בפירוט ובגילוי מלא לכל הרשויות המוסמכות בהתאם להוראות החוק".
ראובן ריבלין כתב כי הוא רכש דירה בת ארבעה חדרים בירושלים ב-1973 בעלות של כ-220,000 שקלים. מלבד זאת הוא לא מחזיק בנכסי דלא ניידי. ריבלין הצהיר כי יש לו 450 אלף שקלים בקרן השתלמות, בביטוח ובקופת גמל, בנוסף לעוד 300 אלף שקלים בתיק השקעות. לפי ההצהרה, לריבלין רכב בשווי של כ-60 אלף שקלים.
יו"ר הכנסת לשעבר הצהיר כי הוא מרוויח 25 אלף שקלים נטו בחודש כחבר כנסת. בנוסף הוא מקבל 1,000 שקלים נטו בחודש מכיוון שכיהן כשר ועוד 600 שקלים נטו מלשכת עורכי הדין. בנוסף הוא מקבל 2,500 שקלים מביטוח לאומי ומקצבת זקנה. ריבלין אמר: "כל נבחר ציבור צריך לעמוד בפני הציבור באופן גלוי ושקוף בנוגע להכנסותיו ורכושו, כדי למנוע לזות שפתיים וספקולציות שונות לגבי עצמאותו וטוהר שיקול דעתו".
דליה איציק הצהירה כי ב-1992 רכשה דירה ברחוב קדיש לוז בירושלים ב-683,650 שקלים. ב-2008 רכשה דירה ברחוב כרמון בבירה במחיר של 925,000 שקלים וביולי 2013 רכשה דירה ברחוב בן גוריון בתל אביב, לא הרחק מעיריית תל אביב, במחיר של 4,500,000 שקלים.
בנוסף, לאיציק קרן השתלמות וחסכונות נוספים בגובה של 71,138 שקלים. היא מחזיקה ברכב יונדאי 2008 בשווי 64 אלף שקלים וכן ברכב מזדה מודל 1999 בשווי עשרת אלפים שקלים. היא הצהירה שבביתה רכוש בשווי 444,400 שקלים, ובכללו תכשיטים בשווי 160,900 שקלים. כמו כן, מחזיקה איציק בשתי משכנתאות מבנק לאומי בשווי כולל של שני מיליון שקלים והתחייבות לקרוב משפחה על סך 323,000 שקלים.
גם השופטת בדימוס דליה דורנר פרסמה הצהרת הון. מהנתונים שפרסמה דורנר עולה כי היא מקבלת קצבת פנסיה חודשית בסך 35 אלף שקל מעבודותיה כקצינה בצה"ל וכשופטת. בנוסף, השופטת דורנר מחזיקה בדירת ארבעה חדרים בשכונת בית הכרם בירושלים, שבה היא מתגוררת מאז 1974. הדירה נמצאת בקומה שלישית בבניין ללא מעלית. כמו כן ברשותה רכב וולבו מודל 2004.
פרופ' דן שכטמן ציין כי הוא מתגורר עם אשתו בבית דו-משפחתי שאותו בנו בחיפה בתחילת שנות ה-70 בעלות כוללת של כ-140 אלף לירות - שווי משוער כיום הוא כשלושה מיליון שקלים. בנוסף, לפני כ-20 שנה בנה פרופ' שכטמן בית במושב בעין העמק עבור משפחת אחד הילדים בשווי כולל אז של כ-500 אלף שקלים. הבית מושכר כיום.
כמו כן, שכטמן מקבל משכורת של פרופסור מחקר בטכניון - מקום עבודתו הראשון - עם ותק של כ-40 שנה משכורתו היא כ-35 אלף שקלים. הרעיה, פרופ' ציפי שכטמן, היא גמלאית של משרד החינוך. לבני הזוג בית בארצות הברית בשווי של כ-190 אלף דולר שנרכש לפני כעשר שנים. בנוסף למשכורותיו, פרופ' שכטמן קיבל פרסים רבים - ישראל, אמת, וולף, רוטשילד וכמובן פרס נובל - בשווי כולל של כ-1.8 מיליון דולר.