שתף קטע נבחר
 

קנטטה לקרוסטטה: מאפה פירות

מה עושים עם שפע הפירות הקיציים שמחייכים מהמדפים? מיכל וקסמן רקחה ריבת דובדבנים ושידכה אותה לבצק פריך וחמאתי. מתכון של קרוסטטה וגם של ריבה אדומה

"ראיתי באינסטגרם שהכנת ריבת דובדבנים חמוצים", סימס לי מעצב העל. "למה שלא תשתמשי בה לקרוסטטה?". כאלה הם חברי הקרובים באמת. מכירים היטב את מנגנוני ההפעלה שלי ויודעים בדיוק על איזה כפתורים ללחוץ ומתי. קצת חילופי דברים, התייעצויות, דמיונות ויאללה - קרוסטטה איט איז!

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
  

 

קרוסטטה פרי-סטייל מפירות קיץ

האיטלקים קוראים לה קרוסטטה. לצרפתים יש גירסה דומה, קצת יותר מאסיבית ובלי ריבה, הקרוייה גאלט. מדובר בעוגה מבצק פריך חמאתי מהזן הלא מפונק, מרוח בנדיבות בריבת פרי ביתית, עם או בלי פירות טריים מעל.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

הגודל, הכמויות והעיצוב אינם קריטיים, אלא לעין. הסיכוי לסיים את התהליך בכישלון שואף לאפס. מתאים מאוד לאלה שאוהבים בצקים ומיני מתוקים, אבל אין להם סבלנות להתעסקות דקדקנית בתהליכי אפייה מורכבים.

 

אפשר להכין יותר בצק, עד שלב הדיסק העטוף בניילון, לשמור בפריזר ולהפשיר לקראת השימוש. דקות ספורות של רידוד ומריחה, ומתקבלת יופי של עוגה.

כמות הבצק תספיק לשתי קרוסטטות קטנות. אפשר גם אחת גדולה, אפשר רק עם ריבה או בתוספת פירות מפוזרים מעליה. פרי-סטייל לגמרי. כל עוד אין קרעים בבצק - הכל עובד.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

 

המרכיבים:

 

לבצק:

1.5 כוסות קמח רגיל + עוד קצת לאיבוק משטח העבודה

2 כפות סוכר

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

קורט מלח

3 כפות מי קרח

 

למילוי:

1/2-3/4 כוס ריבה ביתית מפרי עונתי עכשווי (דובדבנים חמוצים, פטל, משמש או מה שאוהבים) - ר' מתכון אקספרס בהמשך

פרי טרי מאותו סוג של הריבה, להנחה מעליה

מעט סוכר לפיזור מעל הפרי

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים קמח, מלח, סוכר וחמאה במעבד מזון, ומעבדים בפולסים עד שנוצר מרקם פירורי בגודל פחות או יותר אחיד. מוסיפים מי קרח ומעבדים שוב בפולסים, עד שהבצק מתחיל להיאסף לדבוקה לחה ומוצקה יותר. מעבירים למשטח העבודה.
  2. מעבדים בידיים לגוש אחיד במינימום זמן לישה והתעסקות. חוצים את הבצק לשניים. משטחים כל חצי לדיסק פחוס, ועוטפים היטב בניילון נצמד. שולחים למקרר להתקרר במשך שעה.
  3. מכינים את הקרוסטטות: מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה. מוציאים דיסק של בצק מהמקרר. מקמחים מעט את משטח האפייה, ופותחים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ או קצת פחות. קוטר של כ-20 ס"מ. בעזרת קערית או צלחת (צרות בקוטרן מזה של עיגול הבצק), מתביעים בבצק צורת עיגול שמשאירה שוליים של 2-2.5 ס"מ מכל כיוון. מעבירים את עיגול הבצק אל התבנית עם נייר האפייה. מתקנים סדקים או חורים בבצק, אם יש כאלה.
  4. בתוך העיגול שסומן על ידי הצלחת מורחים בנדיבות ריבה לבחירתכם. מקפלים פנימה את שולי הבצק שאינם מרוחים בריבה, ומהדקים בעדינות עם האצבעות (נוצרת מסגרת בצק עבה יותר, כמו שוליים של פיצה).
  5. מפזרים מעל הריבה שכבה צפופה של פרי ממנו עשויה הריבה שבחרתם: דובדבנים מגולענים, פטל טרי, פלחים דקים של משמש ואפשר גם להסתפק בריבה ללא תוספות. מעל הפירות מפזרים קורט סוכר. אם לא משתמשים בפרי טרי מדלגים על השלב הזה. אופים במרכז תנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-30 דקות, או עד שהבצק פריך ושחום. מקררים. חותכים למשולשים ואוכלים עם או בלי שמנת חמוצה ליד.

 

ריבת דובדבנים

לא תאמינו כמה זה קל.

 

המרכיבים:

1 ק"ג דובדבנים מגולענים

500 גרם סוכר

 

אופן ההכנה:

מביאים את כל המרכיבים לרתיחה גבוהה בסיר תוך כדי ערבוב. מנמיכים את הלהבה כשאין ברירה. מבשלים חצי שעה (תוך בדיקה מדי פעם אם הגיעה לסמיכות רצויה) - לפעמים קצת פחות - ויש לכם יופי של ריבה.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
  

עוד מאפים טעימים עם פירות קיץ:

קראמבל שזיפים

גאלט שזיפים

קלאפוטי דובדבנים

עוגת משמשים קלי קלות של אמא שלי

מאפה משמשים ופירורים

 

  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
עם כל טוב. קרוסטטה משמשים
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים