שתף קטע נבחר
 

נשנושי מונדיאל: 5 מתכונים לאירוח

מה אוכלים מול הטלוויזיה? דיוויד לוי ("ביר דרופ") מכין 5 מתכונים לנשנוש מול משחקי המונדיאל - לביבות תירס, חלת בצל, אמפנדס פטריות ועוד

לביבות תירס דרום אמריקאיות

מומלץ להגיש עם מעט שמנת חמוצה בצד.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים:

1.5 כוסות תירס קפוא ומופשר

2 ביצים

3 כפות קמח

כף פירורי לחם

3 כפות כוסברה קצוצה

כפית צ'ילי גרוס

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון בפולסים קצרים את גרגירי התירס ומעבירים לקערה. מוסיפים ביצים, קמח ,פרורי לחם, כוסברה קצוצה ומטבלים במלח, פלפל וצי'לי גרוס. מערבבים הכל יחד ומניחים לנוח כ-10 דקות.
  2. מחממים מחבת עם שמן תירס בנדיבות ושהשמן חם יוצרים לביבות בעזרת כף ישר לתוך השמן. מטגנים כ-2-3 דקות לכל צד עד להזהבה, מעבירים לנייר נספג ומגישים.  

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אמפנדס פטריות וקשיו אפוי

 

המרכיבים לכ-35 יחידות

 

לבצק:

400 גרם קמח לבן מנופה

50 מ"ל שמן תירס

160 מ"ל מים פושרים

כפית סוכר

1 כפית מלח גס

 

למילוי:

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1/2 כפית פילפל לבן

400 גרם פטריות שמפניון חתוכות

80 גרם קשיו קלוי וקצוץ

1/2 כוס פטרוזיליה

50 גרם חמאה

1 ביצה עם כף מים טרופים להברשה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים יחד במיקסר עם וו לישה כ-6-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק שמשתחרר מהדפנות. מניחים בצד כ-30 דקות לנוח.
  2. מכינים את המילוי:  בזמן שהבצק נח, מחממים מחבת וממיסים בה את החמאה. מזהיבים קלות את הבצל, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כ-3-4 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום, מטבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש. מצננים מעט, מוסיפים את הפטרוזיליה והקשיו ומערבבים.
  3. מחלקים את הבצק ל-35 כדורים שווים (כ-45 גרם כל כדור) ומרדדים לעיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ. מורחים בביצה טרופה. במרכז כל עיגול מניחים כף מהמילוי, מקפלים ומהדקים היטב את הדפנות.
  4. מסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה משומן. מורחים את האמפנדס בביצה טרופה, מפזרים שומשום או קצח ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות בין 15-18 דקות עד שהאמפנדס שחומים קלות. מוציאים ומגישים חם.

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

חטיף במילוי תרד ורוקפור

נשנוש ברזילאי

 

המרכיבים ל-18-20 יחידות:

 

לבצק:

300 גרם קמח לבן מנופה

150 מ"ל מים פושרים

1/2 כפית מלח

1 כף שמן זית

 

למילוי:

300 גרם רוקפור מגורד

400 ג"ר עלי תרד קצוצים

50 ג"ר חמאה

1/2 כפית גרגירי צ'ילי גרוס

1/2 כפית פילפל שחור גרוס

1 בצל בינוני קצוץ

1/2 כוס כוסברה קצוצה

שמן עמוק לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים יחד עד קבלת בצק חלק ואחיד.
  2. מניחים בצד כ-30 דקות לנוח.
  3. מכינים את המילוי: מחממים מחבת וממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצל החתוך עד להזהבה. מוסיפים את התרד ומערבבים קלות. מתבלים בפילפל וגרגירי צ'ילי ומעבירים לקערה. לאחר הצטננות התרד, מוסיפים את הגבינה והכוסברא ומערבבים.
  4. מחלקים את הבצק לכ-20 חתיכות ומרדדים בצורה עיגולית לקוטר של כ-10 ס"מ. מברישים בביצה את הבצק, שמים כף מהמילוי מקפלים ומהדקים היטב. מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את החטיפים כ-3-4 דקות על כל צד עד להזהבה.
  5. מעבירים לנייר סופג ומגישים חם עם מטבלים שונים כמו: צ'ימצ'ורי, סלסה, פסטו או כל מטבל אחר.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

ברוסקטה אבוקדו ועגבניות נוסח פרובאנס

 

המרכיבים:

4 עגבניות גדולות וקלופות

2 כפות שמן זית

1 כף סוכר

1 כף חומץ בלסמי

2 אבוקדו קלופים וחצויים

מיץ מחצי לימון

2 כפות פסטו

1 באגט

 

להגשה:

כוסברה קצוצה - לפי הטעם

50 גרם גבינת פרמזן, קצוצה דק

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים עגבניות ומשרים בשמן זית, סוכר וחומץ במשך חצי שעה. מועכים עם מזלג את חצאי האבוקדו עם מעט מלח, פסטו ומיץ לימון עד לקבלת מחית חלקה.
  2. פורסים את הבאגט לפרוסות אלכסוניות בעובי 1 ס"מ. מסדרים בתבנית אפייה, יוצקים מעט שמן זית ואופים בתנור אפייה שחומם מראש על 200 מעלות כ-5 דקות.
  3. הגשה: מסננים את העגבניות מהרוטב. על כל פרוסת בגט מורחים שכבה נאה של אבוקדו, מפזרים עליהם כף מסלט העגבניות ומסדרים על צלחת הגשה. מפזרים מעל כוסברה קצוצה ושבבי גבינת פרמזן.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

בצק בירה פריך להכנת ירקות פריכים, חלת בצל או שניצלונים

ממש כיף כנשנוש עם בירה בזמן המונדיאל. ניתן להשתמש בבצק בירה למגוון רחב של מנות.

 

  • ירקות פריכים: אפשר להשתמש במגוון רחב של סוגי ירקות כפטריות, גזר, זוקיני, כרובית, ברוקולי, קולורבי, בטטה ועוד. ככל שהירקות קשים יותר (לדוגמא: גזר ובטטה) חותכים לאצבעות דקות יותר. פיטריות וזוקיני, לדוגמא, אפשר לחתיכות מעט יותר עבות.
  • חלת בצל: יוצקים את הבלילה לשמן החם יחד עם טבעות מופרדות משני בצלים
  • שניצלונים: מעבירים לבלילה 500 גרם חזה עוף פרוס וחתוך לנתחים קטנים

 

המרכיבים:

500 גרם ירקות, חזה עוף או 2 בצלים (ר' הקדמה)

 

המרכיבים לבצק בירה:

300 מ"ל בירה

300 מ"ל חלב

3 ביצים

300 גרם קמח

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים יחד בבלנדר או בבלנדר מוט. מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.
  2. מניחים בקערה את הירקות ומקמחים. יוצקים לקערה מעט בצק בירה, מערבבים ומטגנים בשמן עמוק.
  3. מעבירים לנייר סופג ומגישים עם מטבלים כמיונז פיקנטי, רוטב צ'ילי מתוק, פסטו או כל מטבל שיש בבית.


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

דיוויד לוי הוא השף והבעלים של ביר דרופ. אבן גבירול 17, תל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לביבות תירס דרום אמריקאיות
צילום: ירון ברנר
מומלצים