חצ'פורי בנמל: פסטיבל אוכל גאורגי בתל אביב
אוכלים שיפודים מסורתיים על האש ושותים יין סמיך ומשובח: פסטיבל האוכל הגאורגי מגיע לראשונה לישראל ובמסגרתו יבשלו שפים מובילים חינקאלי, חצ'פורי גבינות ועוד. השפית טקונה גצ'צ'ליזאדה חולקת 2 מתכונים שיוגשו בפסטיבל: עוף ברוטב פירות יער, טימין ופלפל חריף וקינוח יוגורט, שמנת וקרמל אגוזים
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
האורחת המרכזית בפסטיבל היא טקונה גצ'צ'ליזאדה, אחת השפיות המוכרות בגאורגיה שמחזיקה מעל ל-10 מסעדות ברחבי העולם, מטביליסי ואיסטנבול ועד לונדון. גצ'צ'ליזאדה תבשל יחד עם השף אייל לביא ארוחת פיוז'ן שאותה תקדים סדנא שתעביר להכנת חצ'פורי גבינות (במאפיית "לחמים" שבשוק הנמל).
את המנות יהיה אפשר למצוא במסעדת רוקח בנמל לאורך כל השבוע הקרוב (עד ה-15.6) כמו גם עמדת שיפודים גאורגיים - מקוואדי - שתוקם בנמל ודוכן יין גאורגי וצ'הצ'ה - המשקה הלאומי שמתבסס על זגי ענבים וכולל לא פחות מ-50 אחוזי אלכוהול. לאמיצים בלבד.
לרגל הפסטיבל חלקה השפית גצ'צ'ליזאדה 2 מתכונים שתבשל הערב עם לביא. הנה הם לפניכם:
צ'יצ'ילה מאקוולשי - עוף ברוטב פירות יער חמצמץ
המרכיבים ל-4 מנות:
1.5 קילו נתחי פרגית (ירכי עוף ללא עצם וללא עור)
למרינדה:
2 בצל אדום מקולף חתוך לקוביות גדולות
2 כפות סומק
2 כוסות יין לבן יבש
1/4 כוס שמן חמניות
לרוטב :
500 גרם פירות יער קפואים
3 שינים שום שלמות
4 ענפי טימין
4 ענפי מיורם
צרור כוסברה
1/2 פלפל ירוק חריף טרי ללא החרצנים
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את העוף עם כל מרכיבי המרינדה. מעסים בעדינות מכסים עם ניילון נצמד ומשרים ללילה.
- מבשלים את פירות היער בסיר בינוני על אש נמוכה עם חצי כוס מים למשך כשעה. מורידים מהאש וטוחנים בעזרת מוט ריסוק או בלנדר. מסננים כך שמתקבל רוטב סמיך וחלק. במידה וסמיך מדיי ניתן להוסיף מים.
- מסננים את העוף מהמרינדה, במחבת גדולה סוגרים את העוף בטיגון קל עד שהוא מקבל קרום פריך ושחום. מעבירים לתבנית אפייה וצולים את הנתחים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך רבע שעה.
- במקביל מחממים את הרוטב בסיר קטן (לא להרתיח) ויוצקים על העוף לפני ההגשה. מקשטים בעלי כוסברה טריים.
מאטסוני – קינוח יוגורט ברוטב קרמל אגוזים
המרכיבים:
500 גרם יוגורט סמיך ועשיר
1 חבילת שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
3 כפות סוכר
גרגרים ממקל וניל אחד
2 תרמילי הל כתושים
1 כפית קינמון
3 עלי ג'לטין
להגשה:
1 כוס סוכר
1 כוס אגוזי מלך לא קלויים
אופן ההכנה :
- יוצקים את השמנת לסיר קטן יחד עם התבלינים (סוכר, גרגרי וניל, הל, קינמון) מחממים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס והתערובת מתחילה להסמיך ולקבל מרקם סמיך ועשיר.
- בקערה גדולה נפרדת מערבבים היטב בעזרת מטרפה את היוגורט ומוסיפים את תערובת השמנת דרך מסננת תוך כדי ערבוב לקערת היוגורט.
- את דפי הג'לטין משרים במים קרים עד שהם מתרככים, לאחר מכן מעבירים לסיר קטן עם המים ומחממים עד שהג'לטין נמס לחלוטין.
- יוצקים תוך כדי ערבוב לקערת היוגורט מערבבים היטב ומוזגים לכוסות הגשה. יש לשמור בקירור לילה לפני ההגשה או לפחות 6 שעות לפני.
- בסיר רחב על אש נמוכה ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל בצבע ענבר, מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים וממשיכים לבשל יחד תוך כדי ערבוב למשך כעשר דקות. ורידים מהאש ומשטחים את העיסה על משטח עבודה משומן עם נייר אפייה ומקררים.
- כאשר הקרמל מתקרר מעבירים למעבד מזון עם להב מתכת מעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת קרמל אגוזים פריך. את הקרמל אגוזים פריך מפזרים מעל היוגורט כאשר מגישים.