הסכם קיבוצי בלשכת עוה"ד: הטבות לאמהות
ההסתדרות חתמה עם ראש הלשכה על הסכם קיבוצי ראשון לעובדים, המעניק להם הגדלת שכר של 630 שקל בתוך שלוש שנים, אפיקי קידום והפחתה בשעות העבודה לאמהות עובדות
הסכם קיבוצי ראשון לעובדי לשכת עורכי הדין: יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן וראש הלשכה, עו"ד דורון ברזילי, חתמו היום (ב') על הסכם קיבוצי שיחול על כ-60 עובדי הלשכה. על פי ההסכם, העובדים יקבלו תוספות שכר כך ששכרם יהיה גבוה בעוד שלוש שנים ב-630 שקל לעומת שכרם כיום.
- התעשיינים: 960 עובדים פוטרו ברבעון השני
- בדרך: פיצוי מוגדל לנשים שהופלו בשכר
- כלל ביטוח מפטרת עשרות עובדים
על פי ההסכם, בכל אחת מהשנים 2014-2016, יקבלו העובדים תוספת שכר שקליות - 183 שקל ברוטו לחודש ב-2014, 250 שקל לחודש ב-2015 ו-200 שקל לחודש בשנת 2016. מדובר בתוספת ריאלית ממוצעת של 6.7% במהלך 3 שנים.
עוד נקבע, כי עובדי הלשכה יזכו להסדר של הצמדה שנתית למדד המחירים לצרכן, כלומר תוספות השכר הן תוספות ריאליות. עד למועד חתימת ההסכם, רק שליש מעובדי הלשכה נהנו מהסדר הצמדה.
בנוסף, כל עובדי הלשכה יהיו זכאים למכסת ימי הבראה שווה לזו של עובדי מדינה, שתכלול בחישוב את הוותק שצברו בכל עבודה קודמת בה הועסקו בטרם קליטתם בלשכה.
הטבה לאמהות עובדות
ההסכם גם קובע אפיקי קידום. כך למשל, עובדים יקבלו עדיפות בפתיחת הליכי המיון לתפקידים מרכזיים בארגו, טבלאות השכר ומתחי הדרגות יעודכנו ותוסף דרגה חדשה, ויונהג נוהל שקוף שמסדיר את אופן ההערכה והקידום בלשכה, לרבות זכות ערעור לוועדת ערר עם נציג מטעם העובדים. כמו כן, אחת לשנה, הלשכה תשלם מענק הצטיינות לשלושה עובדים לפחות.
ההסכם הקיבוצי מרחיב גם את הסדר מיוחד של הלשכה לאימהות עובדות - מעתה, כל אם עובדת, לרבות עובדות חדשות בלשכה, תהיה זכאית להפחתת שעה אחת מיום עבודתה, ללא שינוי בתנאי שכרה, עד הגיעו של הילד לגיל שנה. מעל גיל שנה ועד גיל 6, שיעור ההפחתה ליום עבודה יהיה חצי שעה ליום. עובדת שיש לה שני ילדים ומעלה, תהיה זכאית להפחתת חצי שעה מיום עבודתה, ללא שהדבר יפגע בתנאי שכרה, עד הגיעו של הילד הצעיר ביותר לגיל 9.
ההסכם גם קובע סבסוד ההשתתפות בכנס השנתי של הלשכה לעובדים, כאשר ימי הכנס ייחשבו לימי עבודה והעובדים יהיו זכאים להשתתפות בסך של 1,000 אלף בעלות הכנס וכן לפטור מלא מדמי הרישום. עד כה - הסבסוד היה שמור רק לעורכי הדין בלשכה, המהווים כשליש מהעובדים. כמו כן נקבע, כי הלשכה תקיים אירוע לעובדים אחת לשנה.
"חשיבות היסטורית"
עובדי הלשכה התארגנו בהסתדרות בתחילת שנת 2012 על רקע תכנית התייעלות של המועצה הארצית. בהסתדרות ציינו כי נדרש תהליך ארוך ומורכב של הידברות בין הצדדים על מנת להגיע להסכמות. עוד נמסר, כי להסכם יש "חשיבות היסטורית" שכן זו הפעם הראשונה שלשכת עורכי הדין נכנסת למערכת יחסי עבודה קיבוציים.
מנכ"ל לשכת עורכי הדין, עו"ד גיל סלומון, מסר כי ההסכם שם קצץ לסכסוך עבודה שהתמשך למעלה משנתיים. "ההסכם פותח תקופה חדשה בלשכה והוא לטובת כל הצדדים". יו"ר ההסתדרות ניסנקורן מסר, כי "מדובר בהישג חשוב אשר שם את ההון האנושי במרכז ומניח תשתית משמעותית לשמירת היציבות וההתפתחות של הארגון בשנים לבוא".
עו"ד שמעון לפיד, יו"ר ועד העובדים, הביא תקווה כי ההסכם "פתח תקופה חדשה בלשכה, בה העובדים יהיו גורם מרכזי ומוערך, ולא החוליה החלשה במערך יחסי הכוחות. העובדים הם ההון האנושי המפעיל את הלשכה, על מנת שזו תבצע את התפקידים שייעד לה החוק".