שתף קטע נבחר

 

הכנסת אישרה: מיליארד שקל לניצולי שואה

סעיפי התוכנית כוללים בין היתר השוואת תנאים ליוצאי מחנות ההשמדה והגטאות שעלו ארצה אחרי 1953, סבסוד תרופות, העלאת הקצבה המינימלית ל-2,200 שקל בחודש וסיוע לבני זוג של ניצולי שואה שנפטר. שר האוצר לפיד: "לא מדובר רק בתיקון חקיקה, אלא בתיקון עוול"

בשורה לניצולי השואה: מליאת הכנסת אישרה הערב (יום ב') בקריאה שנייה ושלישית את הצעת שר האוצר יאיר לפיד ושר הרווחה מאיר כהן ליישום התכנית הלאומית לסיוע לניצולי השואה, בעלות של מיליארד שקלים לשנה.

 

עוד בחדשות:

בחירות לנשיאות: מתח, לחץ ורגעי קמפיין אחרונים בכנסת

ראש עיר חשוד בהכאת אוהד: 'אני זה שהותקף'

 

התוכנית כוללת השוואת תנאים ליוצאי מחנות ההשמדה והגטאות שעלו אחרי 1953 שקופחו עד כה, בעלות של 277 מיליון שקלים. בנוסף יושוו תנאיהם של כ-18,500 יוצאי מחנות ההשמדה והגטאות שעלו אחרי 1953 לתנאיהם של ניצולי השואה (נכי רדיפות הנאצים) שעלו לפני 1953. עד היום ניצולי שואה אלו קיבלו קצבה אחידה של 1,500-1,800 שקלים לחודש החל מאישור התכנית יקבלו קצבה שבין 1,825-5,400 שקלים לחודש, תלוי באחוזי הנכות, זכאות לתגמול לפי מצבם הסוציאלי (השלמה להכנסה של 5,300 עד 8,000 שקלים לחודש).

 

כמו כן התוכנית כוללת העלאת הקצבה מינימלית ל-2,200 שקלים לחודש לכל ניצול שואה המקבל קצבה חודשית. היום נעות הקצבאות בין 1,825-5,400 שקלים לחודש לניצול (תלוי באחוז הנכות שלו). הקצבאות החדשות יהיו מעתה 2,200-5,400 שקלים לחודש (לא כולל זכאות ועל פי מצב סוציאלי). סעיף זה מתייחס ל- 70,000 ניצולי השואה נכי רדיפות הנאצים ול-18,500 ניצולי השואה יוצאי מחנות ההשמדה והגטאות שזכאים לזכויות נכי רדיפות הנאצים. כמו כן, כל ניצולי השואה לא ישלמו יותר עבור התרופות שהם צורכים. הניצולים יקבלו מעתה הנחה של 100% עבור השתתפות עצמית לתרופות שבסל התרופות, לעומת 50% הנחה כיום. סעיף נוסף בתוכנית קובע כי 9,000 ניצולי שואה נזקקים יקבלו מענק שנתי של 2,000 שקלים. .

 

בנוסף תשולם קצבה בגובה 2,000 שקלים לחודש לבני זוג של ניצולי שואה שנפטרו, החל מהשנה הרביעית לפטירה. עד כה ניתן הסיוע רק בשלוש השנים הראשונות שבהן בן הזוג המשיך לקבל את קצבת הנפטר. סעיף שישי מתייחס לשינוי מבחן ההכנסה לגמלת סיעוד, כך שלא יכלול את הקצבאות המשולמות על-ידי הרשות לזכויות ניצולי השואה. קצבת

 הסיעוד של ביטוח לאומי משולמת כיום בהתאם למבחן הכנסה שבו עומד הקשיש. החל מאישור התכנית כל גמלה המשולמת לניצולי השואה לא תחשב כהכנסה לצורך זכאות הניצול לקצבת הסיעוד.

 

שר האוצר לפיד אמר לאחר אישור החוק בכנסת: "לא מדובר רק בתיקון חקיקה, אלא בתיקון עוול. שנים על גבי שנים של הזנחה וביורוקרטיה והזנחה וביורוקרטיה. עוול בירוקרטי מתמשך עימו התמודדו ניצולי השואה בכל יום במשך עשרות שנים, בהן הם פשוט לא היו בראש סדר העדיפויות. לא מדובר רק במיליארד שקלים שיוקצו לטובת ניצולי השואה מדי שנה, בנוסף לכמעט מיליארד שקלים נוספים אשר הוקצו לחמש השנים מאז 2013, אלא בשינוי גישה. בפישוט של המסע הבירוקרטי המפרך עימו נאלצו להתמודד עד היום ניצולי השואה על מנת לקבל את מה שמגיע להם ולמצות את זכויותיהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
הפגנת ניצולי שואה. ארכיון
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל נחושתן
שר האוצר לפיד
צילום: גיל נחושתן
מומלצים