תגלית ישראלית תמנע זיהום בבתי"ח בעולם
כבוד לישראל: מחקר שנערך במרכז הרפואי-השיקומי רעות גילה כי שימוש במצעים בטכנולוגיית קופרון, המכילים בסיביהם תחמוצת נחושת, מפחית משמעותית את הזיהום בבתי חולים ואת השימוש באנטיביוטיקה. כעת זוכה המחקר להכרה מדעית בינלאומית ולניסויים דומים ברחבי העולם
נלחמים בזיהומים בבתי חולים - באמצעות מצעים מיוחדים: מחקר שנערך במרכז הרפואי-השיקומי רעות הוכיח שניתן להפחית את רמת הזיהום באמצעות שימוש במצעים ובפריטי טקסטיל אחרים הכוללים תחמוצת נחושת ייחודית בטכנולוגיית "קופרון" הישראלית. כעת זוכה המחקר להכרה מדעית רשמית בכתב העת היוקרתי The International Journal of Infectious Diseases ולביצוע ניסויים דומים בבתי חולים ברחבי העולם.
עוד על חיידקים עמידים :
- מה הקשר בין חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה?
- חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה מתפשטים בישראל
- עלייה בהידבקויות בחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה
סיבי נחושת מגינים על החולים
זיהומים בבתי חולים בשל חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה הפכו לאיום מרכזי בשנים האחרונות, ועל פי ההערכות הם מביאים למותם של כ-5,000 אנשים בשנה בישראל.
צוות החוקרים בראשותו של ד"ר אברהם לזרי, מנהל החטיבה לנפגעי מוח וסגן מנהל המרכז הרפואי-השיקומי רעות, ביקש לבחון את הטענה שלפיה החלפת המצעים הרגילים המשמשים במחלקות השונות במצעים ביולוגיים מיוחדים, שלסיביהם הוחדרה הנחושת, תפחית את רמת הזיהום המועברת בין החולים באשפוז ממושך במחלקה ותשמש עבורם כשכבת הגנה.
החוקרים עקבו אחרי רמת הזיהום במחלקה לנפגעי מוח במשך שישה חודשים, וכן שישה חודשים לאחר שהוחלפו כל המצעים והמדים של אנשי הצוות באלו המיוחדים הכוללים את תחמוצת הנחושת.
ירידה בשימוש באנטיביוטיקה
על פי תוצאות המחקר, המצעים החדשים הובילו לירידה של 24% לכל אלף ימי אשפוז ברמת הזיהומים הקשורים בקבלת הטיפול הרפואי במקום, לירידה של 47% לכל אלף ימי אשפוז במספר הימים שבהם סבלו החולים מחום גבוה ולירידה של 32.8% לכל אלף ימי אשפוז במספר הימים שבו נאלצו לקבל טיפול אנטיביוטי.
בנוסף לתועלת הרפואית המושגת בהקשר לתחלואה ולאיכות הטיפול בחולה, ההערכה היא כי השימוש בטכנולוגיה מביא גם לתועלת כלכלית, בהפחתה של כ-10% בעלות השימוש באנטיביוטיקה ובציוד מתכלה.
הטכנולוגיה עצמה מוגנת ב-35 פטנטים רשומים, ידידותית לסביבה ומוכרת על ידי הקהילה המדעית העולמית בהקשר לפעילות אנטי-מיקרוביאלית ולהגנה על העור.
לאור התוצאות המרשימות החליטה הנהלת בית חולים רעות להחליף את כל מוצרי הטקסטיל הקשורים לטיפול בחולים, כולל פיג'מות, מצעים, מגבות, מדי צוות ועוד במוצרים עם טכנולוגיית קופרון. כמו כן, נרכשו והותקנו משטחים קשיחים עם הטכנולוגיה עבור מחלקה חדשה בבית החולים.