דליה איציק: "ניהלתי קמפיין נקי"
יו"ר הכנסת לשעבר המתמודדת על תפקיד נשיאת המדינה אמרה לפני ההצבעה: "אין איש אחד שיכול לומר שדיברתי סרה במישהו אחר". ח"כ מאיר שטרית: "ממני לא שמעו מילה רעה על המועמדים"
זמן קצר לפני התחלת ההצבעה במליאת הכנסת של הנשיא ה-10 של מדינת ישראל אמרה המועמדת דליה איציק כי היא "מאמינה שהכנסת תעשה היום היסטוריה ותבחר בפעם הראשונה אישה נשיאה. אני חושבת שהקמפיין היה מכוער ביותר. אני בחרתי לנהל קמפיין נקי. אין איש אחד שיכול לומר שדיברתי סרה במישהו אחר". איציק מתמודדת מול ח"כ ראובן ריבלין, שכיהן אף הוא כיו"ר הכנסת, ח"כ מאיר שטרית מהתנועה, השופטת בדימוס דליה דורנר ופרופ' דן שכטמן.
ח"כ שטרית הביע אופטימיות לקראת ההצבעה ואמר לפני שנכנס להצביע: "אני חושב שיש לי סיכויים טובים. חל מהפך דרמטי השבוע בגלל פואד, כי אנחנו מאמינים באותה הדרך ולכן אני מקווה שמי שמצדד בו יעביר את התמיכה אליי. תפקידי לשכנע את חברי הכנסת לבחור בי על בסיס הרקורד הטוב ביותר". שטרית התייחס אף הוא למרוץ רווי ההשמצות: "ראיתי כמה פעמים בחירה של נשיא ולא ראיתי דבר שהתקרב לזה. ממני לא שמעו מילה רעה על המועמדים".
ריבלין איחל עם הגיעו למשכן הכנסת "שיהיה יום טוב לעם ישראל, ושיהיה יום מוצלח לכנסת ישראל ושיהיה יום מוצלח גם לי". קודם לכן, ביציאה מביתו, ציין כי זהו "אחד הימים המשמעותיים בחיי. עברתי תחנות רבות ועברתי מבחנים. בלי כל ספק זו תחנה מרכזית וצומת דרכים שבו אני יכול להגיע לסיומה של דרך אחת ולהתחיל בדרך נוספת".
ההצבעה בכנסת החלה בשעה 11:00 לערך ואת מפתחות הקלפי קיבל לידיו יו"ר ועדת האתיקה ח"כ יצחק כהן מש"ס.
פרשות ופרישות - המרוץ לנשיאות
המרוץ לנשיאות - קמפיין ממושך שהחל למעשה כבר לפני חודשים ארוכים - הציג לא מעט תפניות אתיות-פליליות ובעיקר הפתעות פוליטיות. השר סילבן שלום (הליכוד ביתנו), אחד המועמדים בעלי התמיכה הפוטנציאלית הרבה ביותר, פרש במהלכו בעקבות פרשת ההטרדה המינית שבה היה מעורב לכאורה לפני כעשור וחצי. הכחשותיו וסגירת החקירה לא הועילו, וכדור שלג שהולידה הותיר אותו מחוץ למאבק.
ארבעה ימים לפני ההצבעה, ובצל הערכות כי סיכוייו להיבחר גוברים, זומן ח"כ בנימין בן אליעזר (העבודה) לחקירה תחת אזהרה בחשד לעבירות באשר למימון דירת היוקרה שלו ביפו. הוא פרש מהמרוץ, טען לביצוע "סיכול ממוקד" נגדו, אך תוצרי חקירת המשטרה העלו תהיות נוספות, בין היתר באשר לכספת של בן אליעזר בבנק ובה סכום של יותר משני מיליון שקלים.
ח"כ מיקי רוזנטל ממפלגת העבודה התייחס לחקירת בן אליעזר במשדר המיוחד של ynet ואמר כי ה"תחושה נוראית ואיומה. מבחינה ציבורית הוא פעל בצורה שלא תיאמן. מבחנתי, הוא עבר על עבירות אתיות. לקחת הלוואות מאנשי עסקים כשאתה נבחר ציבור זה דבר שלא ייעשה גם אם זה חוקי. זה דבר שלא ייעשה וזה מעציב אותי מאוד. אני שמח שזה התגלה לפני הבחירות. תאר לך שזה היה מתגלה אחרי הבחירות".
הפרשה האחרונה הובילה את המועמדים - למעט שטרית - לפרסם הצהרות הון. בצל פרסומים שליליים רבים על נכסיה, הצהירה איציק כי ב-1992 רכשה דירה בירושלים ב-683,650 שקלים, ב-2008 רכשה דירה נוספת בבירה במחיר של 925,000 שקלים וביולי 2013 רכשה דירה בתל אביב במחיר של 4,500,000 שקלים.
ריבלין כתב כי הוא רכש דירה בת ארבעה חדרים בירושלים ב-1973 בעלות של כ-220,000 שקלים, והוסיף כי יש לו 450 אלף שקלים בקרן השתלמות, בביטוח ובקופת גמל, בנוסף לעוד 300 אלף שקלים בתיק השקעות. גם השופטת בדימוס דורנר פרסמה הצהרה, וממנה עלה כי היא מקבלת קצבת פנסיה חודשית בסך 35 אלף שקל מעבודותיה כקצינה בצה"ל וכשופטת. בנוסף, היא מחזיקה בדירת ארבעה חדרים בשכונת בית הכרם בירושלים, שבה היא מתגוררת מאז 1974.
פרופסור שכטמן ציין כי הוא מתגורר עם אשתו בבית דו-משפחתי שאותו בנו בחיפה בתחילת שנות ה-70 בעלות כוללת של כ-140 אלף לירות. לבד ממנו, ציין, הוא בנה לפני כ-20 שנה גם בית במושב בעין העמק עבור משפחת אחד מילדיו בשווי כולל אז של כ-500 אלף שקלים. הבית מושכר כיום. במהלך ישיבת סיעתו, הצהיר שטרית באופן בלתי רשמי כי הוא ואשתו מחזיקים ארבע דירות ביבנה, באילת, באשקלון ובאשדוד. הוא הציג בנוסף את תלוש המשכורת שלו, שהצביע על סכום של כ-23 אלף שקל נטו בחודש.