מדריך: מה אסור לאכול כשנוטלים אספירין?
השימוש באספירין נפוץ במיוחד להורדת חום ולשיכוך כאבים, אבל מה קורה כשמשלבים עם נטילתו גם שתיית תה ירוק או צריכת תוספי ברזל? כתבה תשיעית בסדרה שמפרטת מה אסור לאכול עם כל התרופות הנפוצות
לאספירין יש שימושים רבים והוא כלול כמרכיב במאות מוצרים שנמכרים ללא מרשם רופא. כיום הוא משמש בעיקר כמדלל דם המסייע למניעת שבץ מוחי והתקף לב. רוב הרופאים ממליצים למטופליהם על נטילת אספירין אחת ליום. החומר מיוצר מגזע עץ הערבה הלבנה.
השימוש באספירין ובגרסאות שקדמו לו מוכר לנו זה מאות שנים. הוא מוריד חום, אבל יעיל אפילו יותר לשיכוך כאבים והפחתת דלקת. זו הסיבה לכך שניתן למצוא אותו בכל כך הרבה תרופות לשיכוך כאבים.
מהכתבות הקודמות בסדרה:
- מדריך: מה לא לאכול עם תרופות נגד לחץ דם?
- מה אסור לאכול עם תרופות להפרעת קשב?
- מה אסור לאכול עם תרופות נגד דיכאון או חרדה
אילו שמות צריך לחפש?
אספירין – Aspirin, קרדיופירין – Cardiopirin, קרטיה – Cartia, מיקרופירין – Micropirin, טבעפירין – Tevapirin.
מה אסור לאכול עם התרופה?
- אלכוהול
לאספירין ואלכוהול יש היכולת לנקב חורים זעירים במעיים, ולכן השילוב ביניהם עלול לגרום לדימומים במערכת העיכול.
- שום וג'ינג'ר
מזונות טבעיים אלה מצטיינים בדילול הדם, ולכן אני מרבה להמליץ עליהם. אולם בשילוב עם אספירין, עלולה להיות להם השפעה מוגברת על דילול הדם, מה שעלול לגרום לנטייה לחבורות, דימומים מהאף או דימומים במערכת העיכול.
- תה ערבה לבנה
שתיית התה במקביל לנטילת אספירין עלולה אף היא לגרום לדילול מוגבר מדי של הדם.
- תה ירוק ותה מאצ'ה
לדעתי משקאות אלה יכולים לדלל את הדם לא פחות מאספירין. אם אתם שותים הרבה תה ירוק, התייעצו עם הרופא שלכם בנוגע לאפשרות להפסיק את הטיפול באספירין (יש אומרים שכמות גדולה מדי של תה ירוק גורמת להיווצרותן של אבני כליה. הדעות חלוקות בעניין זה, ולכן שתו ממנו במתינות).
- תוספי ברזל
בדומה לאספירין, גם תוספי ברזל עלולים לגרום להפרעות במערכת העיכול. השילוב ביניהם יכול להוביל לבעיות במערכת העיכול, ובמיוחד לדימומים.
- תרופות לחיזוק העצמות (תרופות לאוסטאופורוזיס)
תרופות אלו ידועות לשמצה בשל הנזק שהן עלולות לגרום לרירית העדינה שמצפה את הוושט. יש ליטול אותן בבוקר, על קיבה ריקה, ולאחר מכן אסור לשכב במשך 30 דקות לפחות. אני מייעצת לכם לא לשלב אותן עם מוצרים שמכילים אספירין.
המידע המלא בספר "האמת על התרופות
" מאת הרוקחת המוסמכת סוזי כהן, הוצאת פוקוס