ביום חמישי ב"ידיעות אחרונות": מוסף המונדיאל
הנבחרות, הכוכבים, הכתבות, ההיסטוריה, הזיכרונות, הטקטיקה, וגם לוח משחקים ענק נתלש (ועוד אחד לכיס). כל אלה מחכים לכם מחר במוסף המונדיאל המהודר של "ידיעות אחרונות"
רגע לפני שריקת הפתיחה לקרנבל הכדורגל הגדול בעולם, "ידיעות אחרונות" גאה להגיש מחר את מוסף המונדיאל - מהדורת ענק שתכין אתכם לחגיגה בברזיל. במוסף המהודר תוכלו למצוא את המדריך המלא לכל הבתים והנבחרות במונדיאל, וכן שלל כתבות עשירות ומעמיקות על הכוכבים הכי גדולים ועל ההיסטוריה של הגביע העולמי. הנה טעימה קטנה ממה שמצפה לכם מחר:
- מונדיאל 2014 - היכנסו לעמוד המיוחד של ynet ספורט
- פנטזי מונדיאל 2014 -
הרכיבו את נבחרת החלומות שלכם לברזיל ותוכלו לזכות בפרסים
הצל של מסי: כל המדינה מחזיקה לו אצבעות, אבל לא תמיד האמינו בארגנטינה שלאו מסי באמת מחויב למדים הלבנים-תכולים (ככה זה כשלא שרים את ההמנון הלאומי). גם היום הוא לא מתקרב למעמד של דייגו מראדונה. נדב יעקבי מסביר למה הפרעוש חייב לזכות בגביע כדי להוריד את הקוף מהגב.
אוצר לאומי: הוא רק בן 22, זה המונדיאל הראשון שלו, אבל כבר עכשיו מדינה שלמה מצפה מניימאר לזכות במונדיאל ולהביא לברזיל גביע שישי בטורניר הביתי. רן לוצקי, כתבנו בברזיל, מספר איך הילד שגדל עם משפחתו בחדר קטן בביתה של סבתו הפך לאליל נערץ.
דת ומדינה: כולנו יודעים שברזיל היא מדינת הכדורגל, אבל האם ידעתם שהכל התחיל בסוף המאה ה-19 בזכות בחור בשם צ'ארלס מילר? מילר, בן לאב סקוטי שעבד בחברת הרכבות של סאו פאולו ולאם ממוצא אנגלי-ברזילאי, נסע בילדותו ללמוד בסאות'המפטון, וחזר לברזיל עם מזוודה ובה שני כדורים משומשים, משאבה לניפוח כדורים וספר חוקים של המשחק. מאז הפך הכדורגל לדרך חיים בארץ הסמבה. כתבנו בברזיל מסביר איך זה קרה.
הגולים האיראנים: תכירו את דוד לויאן ארדשיר. עד היום הוא זוכר איך שיחק ב-1972 עם נבחרת הנוער של איראן נגד ויקי פרץ, גידי דמתי ונבחרת הנוער של ישראל בגמר אליפות אסיה. מאז נפל השאה האיראני, התחוללה המהפכה האיסלאמית, וארדשיר עלה לישראל. היום, כמו רבים מיוצאי איראן, הוא חצוי בין אהדתו לנבחרת לבין השנאה לשלטון האייתוללות. צביקה נעים פגש אותו ואת חבריו לקהילה הפרסית ושמע איך זה להקשיב לשידור של משחק כדורגל מטהרן.
טיקי טקטיקה: כן, הסגנון הספרדי הפך לשם דבר בכל סלון ביתי, אבל מה אתם באמת יודעים על שיטת המשחק של ארגנטינה (רמז: יש הגיון בשיגעון)? או למה יכול מאמן נבחרת ברזיל לואיס פליפה סקולארי לחולל מהפכה של ממש בכדורגל העולמי? ולאן נעלם הטוטאל פוטבול המפורסם של הולנד? אורי קופר שם את הנבחרות הגדולות על שולחן הניתוחים ומשווה את הסגנון של גרמניה למשחק הכיסאות.
וזה עוד לא הכל: "הקייזר" פרנץ בקנבאואר, שזכה במונדיאל גם כשחקן וגם כמאמן, מסביר בטור מיוחד ל"ידיעות אחרונות" למה ברזיל לא תעמוד בלחץ ואיך ספרד תלויה דווקא בצ'אבי אלונסו, ומבטיח לא לקום מהכורסה בשבועות הקרובים. וגם: אגדת העבר פאולו רוסי, שהביא במו רגליו גביע לאיטליה ב-1982, תוקף בראיון מיוחד את כוכב הסקוואדרה אזורה מריו באלוטלי.
וכמובן: המדריך המלא למונדיאל - הנבחרות, הכוכבים, הסגלים, והטריוויה שאי אפשר בלעדיה (למשל: מיהו השחקן שמגדל צי של עופות דורסים?). וגם: לוח משחקים ענק נתלש ועוד אחד לכיס, כדי שתמיד תוכלו לשלוף אותו מהמכנסיים ולהכריז: "אני עסוק הערב, יש ניגריה-בוסניה".