שתף קטע נבחר

 

הפרקליטות: 10 שנות מאסר לערבי שניסה לחטוף חייל

יוסף וורדה מקלנסווה ואנאס ג'בארין מאום אל פאחם ניסו לחטוף חייל. במסגרת הסדר טיעון נגזרו שלוש שנות מאסר על ג'בארין והפרקליטות דורשת עונש מאסר של עשר שנים על וורדה, הנאשם המרכזי

שני ערבים ישראלים שניסו לחטוף חיילים כאמצעי סחיטה לשחרור אסירים פלסטינים חתמו על הסדר טיעון עם הפרקליטות. הנאשם המרכזי צפוי לעשר שנות מאסר, ועל שותפו לניסיון החטיפה נגזרו שלוש שנות מאסר. השניים נעזרו בשלושה פעילי הג'יהאד האיסלאמי מג'נין.

 

האירוע החל כאשר הנאשם המרכזי בניסיון החטיפה, יוסף וורדה מקלנסווה, נטל הלוואה מאדם ולא ידע שמי שהלווה לו את הכסף הוא חבר בג'יהאד האיסלאמי. בשלב מסוים הבין וורדה שהחבר מצפה לתמורה בעבור הכסף, והיא חטיפה. "אני רוצה להביא אחד שלובש מכנסיים צבאיים", אמר לו באחד המפגשים. מטרת החטיפה הייתה לשחרר אסירים פלסטינים שמוחזקים בכלא הישראלי.

 

תחילה וורדה סירב לבקשה אולם לאחר מכן הסכים. בכתב האישום תואר בהרחבה כי וורדה הפך לציר המרכזי בהוצאת התוכנית לפועל. הוא החזיק בתעודת זהות ישראלית וברכב עם לוחיות רישוי ישראליות, וכך יכול היה לנוע בחופשיות בכבישים.

 

וורדה הוא זה שהסיע את חוליית החטיפה בתוך ישראל. על פי התוכנית, מטרתם הייתה לעצור ליד חיילים ולאחר שאחד מהם יעלה לרכב, הם התכוונו לאיים עליו באקדח דמה ולקשור אותו. וורדה היה אמור להביא את החייל החטוף לג'נין. הנאשם השני, אנאס ג'בארין מאום אל פאחם, היה אמור להלין את חברי החוליה בביתו.

 

חברי החולייה עצרו פעמים רבות בתחנות אוטובוס, בצמתים ובתחנת רכבת, אך רק בשל מזל או משמעת עצמית של החיילים הם לא הצליחו לחטוף חייל. ניסיונות החטיפה נעצרו עם פעולתם של כוחות הביטחון שפשטו על הרכב ולכדו את חברי החולייה.

 

במסגרת הסדר הטיעון תוקן כתב האישום המקורי רק לג'בארין. יוסף וורדה, הנאשם המרכזי, הואשם בעבירות של ניסיון חטיפה לשם רצח או סחיטה, קשירת קשר, מתן שירות להתאחדות בלתי מותרת ומגע עם סוכן חוץ. על כל אלה תבקש הפרקליטות לגזור עליו 10 שנות מאסר בפועל. יש לציין כי העבירה החמורה ביותר היא ניסיון חטיפה לשם רצח או סחיטה, והעונש המרבי עליה הוא 20 שנות מאסר.

 

כתב האישום של אנאס ג'אברין, שהואשם תחילה בעבירות של מתן שירות להתאחדות בלתי מותרת וסיוע לניסיון חטיפה לשם רצח או סחיטה, תוקן לעבירה של אי מניעת פשע, והעונש שנגזר עליו הוא שלוש שנות מאסר.

 

הפרקליטות ציינה כי "יש לתת משקל נמוך לכך שהחטיפה לא התרחשה בפועל, היא נמנעה רק הודות לאנשי הביטחון ולא הודות לנאשם. שנית, הענישה על עבירת הניסיון היא כענישה על עבירה מוגמרת". למרות אמירות אלו נחתם כאמור ההסדר. הפרקליטות: "ענישה של 10 שנות מאסר היא מידתית ותואמת את חומרת האירוע".

 

וורדה אמר בבית המשפט: "אני מבקש רחמנות, נקלעתי למצב הזה, בחיים לא התכוונתי להזיק למדינת ישראל, ביום העצמאות אני הראשון ששם דגל של המדינה ונוסע ברחובות. הרסתי את החיים שלי, נקלעתי לידיים שאין להם רחמנות, אני מצטער ומכה על חטא, תנו לי הזדמנות לשקם את עצמי".

 

המשפט התנהל בבית המשפט מחוזי לוד אצל השופט אברהם טל. הסדר הטיעון של וורדה הוצג בחודש שעבר, וגזר דינו יינתן ביום שני הקרוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וורדה. הנאשם המרכזי בניסיון החטיפה
מומלצים