המסחר בוול סטריט ננעל בירידות
דאו ג'ונס איבד 0.6% - הירידה החדה ביותר בשלושת השבועות האחרונים - ונאסד"ק נחלש ב-0.1%. ברקע: הפחתת תחזית הצמיחה הגלובלית על ידי הבנק העולמי לרמה של 2.8%. ירידה בגירעון התקציבי של ארה"ב
הבורסות בוול סטריט ננעלו בירידות שערים. דאו ג'ונס איבד 0.6% - לאחר חמישה ימי מסחר ירוקים; מדובר בירידה החדה ביותר במדד בשלושת השבועות האחרונים. S&P השיל 0.4% - ומדד נאסד"ק נחלש ב-0.1%.
מדדי המניות
מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.6% ל-16,843.88 נקודות, מדד נאסד"ק ירד ב-0.14% ל-4,331.93 נקודות, ומדד S&P 500 ירד ב-0.35% ל-1943.89 נקודות.
מחיר הנפט למסירה ביולי עלה ב-5 סנט לרמה של 104.4 דולר לחבית, בבורסת הסחורות של ניו יורק. סוכנות האנרגיה בארה"ב הודיעה היום כי מלאי הנפט ירד ב-2.6 מיליון חביות בשבוע שהסתיים ב-6 ביוני; האנליסטים ציפו לירידה של 1.2 מיליון חביות.
מחיר הזהב ננעל בעלייה של 0.1% לרמה של 1261.2 דולר לאונקיה. זאת על רקע חיתוך תחזית הצמיחה הגלובאלית על ידי הבנק העולמי והמגמה השלילית במדדי המניות. מחיר הזהב עלה זה היום השלישי ברציפות.
המסחר בבורסות אירופה ננעל בירידות. פוטסי בלונדון ירד ב-0.5%, דאקס בגרמניה נחלש ב-0.8%, קאק בפריז איבד 0.9% והבורסה במילנו נפלה ב-1.2%. השווקים באירופה נסחרו במגמה חיובית מאז הודעת הבנק האירופי המרכזי (ECB) על הורדת הריבית לרמת שפל היסטורית והשקת תכנית לרכישת נכסים בהיקף של עד 400 מיליארד אירו, אולם היום המשקיעים קיבלו סיבה טובה מהבנק העולמי לממש רווחים.
המסחר בבורסות אסיה ננעל הבוקר במגמה מעורבת. ניקיי בטוקיו עלה ב-0.5%, המשקיעים ביפן שסבלה במשך שנים רבות מדפלציה, שאבו עידוד מנתוני מדד ה-CPGI שהצביע על עלייה של 4.4% במחירי הסחורות הנמכרות על ידי תאגידים בחודש מאי, זאת מעל לצפי האנליסטים לעלייה בשיעור שנתי של 4.1% בלבד.
הבורסה בשנגחאי עלתה ב-0.1% והאנג סנג בהונג קונג נחלש ב-0.3%. תחזית הצמיחה של הבנק העולמי לסין ירדה מעט, מרמה של 7.7% לרמה של 7.6% (התחזית ל-2015 נותרה על 7.5%), אך הבנק הצהיר כי היחלשות הכלכלה הסינית מהווה סיכון גבוה לכלכלה הגלובאלית: "האטה חדה מהמצופה בכלכלת סין תגרום לפגיעה עמוקה בכל כלכלות אסיה פסיפיק", כתב הבנק
ברקע המסחר
הבנק העולמי חתך כלפי מטה את תחזית הצמיחה הגלובאלית ל-2014 לרמה של 2.8%, בהשוואה לתחזית הקודמת מינואר, שעמדה על 3.2%. עיקר ההורדה מיוחסת לתוצאות החלשות של כלכלת ארה"ב ברבעון הראשון, לנוכח מזג האוויר הקשה שפקד את המדינה. בתחזית הבנק בחלוקה למדינות נחתכה הצמיחה הצפויה בארה"ב מ-2.8% לרמה של 2.1%.
"הבריאות הפיננסית של הכלכלות השתפרה, אך עוד לא יצאנו לגמרי מכלל סכנה", כתב קאושיק באסו, הכלכלן הראשי של הבנק העולמי. "הידוק הדרגתי של המדיניות הפיסקאלית ויישום רפורמות מבניות נחוצים כעת כדי להשיב את הנפח הפיסקאלי, שהתרוקן בעקבות המשבר הפיננסי של 2008. בקצרה, כעת זה הזמן להתכונן למשבר הבא".
הגירעון התקציבי בארה"ב עמד על 130 מיליארד דולר במאי, 6% פחות מבחודש המקביל אשתקד; מתחילת השנה הסתכם הגירעון ב-436 מיילארד דולר - ירידה של 30% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
ממשלת ארה"ב השלימה הנפקת אג"ח ל-10 שנים בהיקף 21 מיליארד דולר, בתשואה שנתית של 2.648%. הביקושים שהוזרמו במכרז היו גבוהים פי 2.88 מהכמות שהוצעה למכירה.
רגולטורים באיחוד האירופי הודיעו היום כי פתחו בחקירה רשמית הנוגעת לענייני המס של החברות אפל, סטארבקס וכן כנגד חטיבה עסקית של פיאט המבוססת בלוקסנבורג. על פי החשד, החברות הבינלאומיות נהנו מעסקאות בעלות שיעור מס נמוך מהרף המותר על פי חוקי האיחוד האירופי, תוך שימוש במניפולציות חשבונאיות.
מניות במרכז
בנק ההשקעות גולדמן זאקס העביר את מניית אמזון לרשימת המניות המומלצות לקניה שלו, בטענה שהתשואה להון של ענקית המסחר המקוון גבוהה באופן עקבי.
קרן ההשקעות בלקסטון מתכננת לקצץ את אחזקותיה במניות רשת המלונות העולמית הילטון בהיקף של עד 103.5 מיליון מניות, בשווי שוק נוכחי של 2.4 מיליארד דולר. כך דיווחה היום רשת המלונאות למחזיקי המניות. בהתאם לדיווח, המכירה המתוכננת בהיקף של עד 10% ממניות הילטון, יכולה להקטין את אחזקתה של קרן ההשקעות מרמה של כ-76% לרמה של כ-66%.
גוגל רכשה את חברת פיתוח הלוויינים סקייבוקס אימג'ינג (Skybox Imaging), בעסקה בשווי חצי מיליארד דולר - כך הודיעו שתי החברות אמש. מדובר במחיר מבצע לגוגל, שכן הערכות מוקדמות דיברו על שווי של מיליארד דולר. העסקה כפופה לאישור רגולטורי בארה"ב. "הלוויינים של סקייבוקס יסייעו לנו לשמור על הדיוק והעדכניות של תמונות הלוויין בגוגל Maps", מסרה גוגל בהודעה לעיתונות. “אנו מקווים שהצוות והטכנולוגיה של סקייבוקס יסייעו לנו בעתיד גם בשיפור הגישה לרשת ובהתמודדות עם אסונות - תחומים שגוגל מתעניינת בהם מזה זמן רב".
ענקית האינטרנט הסינית עליבאבא, המוחזקת (24%) על ידי יאהו וצפויה להיות מונפקת בקרוב בארה"ב. הודיעה על רכישת יתרת המניות (44%) של דפדפן המובייל UCWeb, בעסקה מזומן ומניות. סכום הרכישה לא פורסם. על פי התשקיף שהגישה עליבאבא לרשות ניירות ערך בארה"ב לקראת הנפקתה, החברה החזיקה לפני הרכישה 66% UCWeb והוציאה על רכישת המניות בחצי השנה האחרונה 4.8 מיליארד דולר. עליבאבא דיווחה שמדובר בעסקת המיזוג הגדולה ביותר של חברות אינטרנט בסין מאז ומעולם. על פי פרסומים בתקשורת, הרכישה הופכת את עליבאבא לבעלת השליטה באחת השחקניות החשובות ביותר בשוק הסמארטפונים בסין, המנהלת את חנות האפליקציות של אנדרואיד, ואת הדפדפן החזק במדינה.