חילוץ דרמטי באלפים: תקוע בעומק קילומטר
יוהאן ווסטהאוזר נפצע לפני 4 ימים בקריסת סלע במערות רייזדינג, ממערכות המערות העמוקות והסבוכות באירופה. לחברו נדרשו 12 שעות להזעיק סיוע
צוותי הצלה אירופיים עושים בשעות אלה ניסיונות קדחתניים להשלים מבצע הצלה יוצא דופן: חילוצו של החוקר הפצוע יוהאן ווסטהאוזר, שנתקע בעומק של יותר מ-1,000 מטרים מתחת לפני הקרקע בתוך מערה באלפים, אחרי שנפגע ביום ראשון השבוע מנפילת סלע.
עוד חדשות מהעולם :
- מי גאון של אמא? רק בן 10 וכבר סיים תיכון
- קוקאין לכל דורש: המונדיאל של סוחרי הסמים
- אל-קאעידה בעיראק: "נמות או שנשלוט בכם"
- 34 ק"ג אחרי 700 ימי מצור: "אכלתי צמחים"
הפציעה אירעה במערות רייזנדינג בברכטסגדן. איש ההצלה רוברט נייג'ל אמר אתמול כי שני רופאים נמצאים בדרכם לזירת התאונה, כ-6,000 מטר מהכניסה למערה. הוא אמר אז כי הם צפויים להגיע אליו בתוך שעות, ואז ינסו להעריך כיצד ניתן לחלץ את הגרמני בן ה-52 ולהעלות אותו מעל לפני הקרקע.
המחלץ אמר ביום שני השבוע כי תנאי השטח המסובכים, שכוללים פירים אנכיים ומעברים צרים, גורמים לכך שיעברו כשישה ימים עד שניתן יהיה להוציאו משם. ווסטהאוזר נכנס למקום במסגרת חקר מערות יחד עם שני עמיתים. צוות של מומחים הגיע אליו לראשונה ביום שני.
ווסטהאוזר הוא אחד החוקרים שגילו את המערה. הסלע שהתמוטט פצע אותו בראשו ובחזהו, והוא אינו יכול לטפס חזרה במעלה המערה. מדובר במערכת המערות העמוקה ביותר גרמניה, ומנהרותיה, מערותיה והפירים שלה מתפרשים על פני לא פחות מ-19.2 קילומטרים. אחד מאנשי החילוץ אמר לטלוויזיה הגרמנית שמדובר באחת המערות שהכי קשה לנוע בתוכן באירופה.
המערה נמצאת בסמוך לגבול של מדינת המחוז בוואריה עם אוסטריה. עומקה כ-1,148 מטרים, ולאחד מחבריו של הפצוע נדרשו 12 שעות
לטפס בחזרה החוצה כדי להזעיק עזרה. השני נשאר למטה עם החוקר הפצוע עד שצוות ההצלה הראשון הגיע. נכון ליום שלישי השבוע, התקשורת עם פנים המערה התבצעה בעזרת טלפון בעומק של 350 מטרים "בלבד".
התקשורת הגרמנית דיווחה השבוע כי החוקר הפצוע מגיב, אולם אינו במצב טוב. צוותי החילוץ העריכו תחילה כי יעברו שבועות עד שניתן יהיה להוציא את ווסטהאוזר מהמערה משום שהוא אינו יכול לעמוד על רגליו, אולם בהמשך הוא הצליח לעמוד לפרקים ולכן ההערכה החדשה היא שניתן יהיה לחלצו עד סוף השבוע.