בדרך לגינס: סעודת השבת הגדולה בעולם
למעלה מאלפיים סטודנטים, חיילים וצעירים תל-אביבים ינסו לקבוע שיא גינס לסעודת השבת ההמונית ביותר בעולם - כולל הכל: הדלקת נרות, קידוש, סעודה מלאה ושירי שבת. ההרשמה נסגרה עד מהרה עקב הביקוש, אבל אם אתם פנויים אחרי מצעד הגאווה, אולי תצליחו להציץ
<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
ראוי להדגיש כי בעבר נכנסו לספר השיאים של גינס ארוחות גדולות שבהן השתתפו עשרות-אלפי אנשים, וגם תפילות המוניות תועדו וזכו להכרה, אבל האירוע המכונן ויוצא הדופן שייערך בעיר העברית הראשונה, היא סעודת שבת הלכתית, על-פי מנהגי ישראל.
קראו עוד בערוץ היהדות :
- הרבנים הליברליים להומואים דתיים: "לא למצעדי גאווה"
- דנה אינטרנשיונל, יש לך שאבעס גיי?
- הארכיבישוף של ניו-יורק היה בכלל יהודי
מי שיזם את האירוע יוצא הדופן, שהכניסה אליו הותנתה ברישום מוקדם שנסגר עד מהרה - הוא הרב שייע גרליצקי, שליח חב"ד באוניברסיטת תל אביב, המציין בזאת שש שנים לתחילת שליחותו. עלותה של סעודת השבת ההמונית, נעה אגב בין ח"י שקלים - לשקל בודד.
לדבריו, "רבים טוענים שיש מלחמה על אופייה של השבת בתל אביב, ושהצעירים לא רוצים יהדות. אבל המצב שונה לגמרי – יש צעירים רבים שרוצים את אווירת השבת, כולל התפילות, הארוחה, השירה ותחושת הביתיות. אנחנו רואים זאת בסעודות השבת הגדולות שאנו עורכים מידי שבוע".
100 שקלים מינימום למשתתף - אבל הכל מסובסד
היוזמה לעריכת סעודת השבת ההמונית, נוצרה יחד עם הרב עדי אלפנט, שליח חב"ד לסטודנטים
במרכז תל אביב, ובזכות שיתוף פעולה עם ארגון "White City Shabbat" ("שבת בעיר הלבנה"), המקיים אף הוא סעודות שבת המוניות בתל-אביב, לצעירים דוברי אנגלית. "חשבנו על גימיק שיחשוף את הפעילות שלנו בפני קהלים חדשים, כולל כאלו שעד כה נרתעו מאירועים דתיים".
אני מניח שגם אם הרבנית גרליצקי שמחה מאוד לסייע לשליחות, אין מצב שהיא תבשל ללמעלה מאלפיים איש.
"נכון מאוד", צוחק הרב גרליצקי, ומבהיר: "מדי שבת רעייתי חווי מבשלת בעצמה לכחמישים סטודנטים וסטודנטיות שנשארים במעונות בסופי-השבוע, ושמחים להתארח לסעודת שבת הכוללת גם תפילה ודברי תורה. אבל הפעם החלטתי 'לוותר' לה...
"כדי להרים את האירוע בהאנגר 11 ניעזר בשף אבי מלכא, שהקייטרינג שלו יבשל את האוכל. הוא עובד בשיתוף עם שפים נוספים, כדי להכין את המנות שיתאימו לכל הקהל המגוון, מכל העדות והסגנונות, ויזכיר לכולם את תחושת ארוחת השבת הביתית".
אז איך ממומן האירוע יוצא הדופן? בעזרת ארגון "חב"ד בקמפוס - ישראל', בראשות הרב משה שילת והרב דוד קורץ, וגם "הקרן לקידום מורשת ישראל בתל-אביב", יחד עם ארגון White City Shabbat. "לא היינו יכולים לעשות זאת בלעדיהם", מבהיר הרב גרליצקי.
"מדובר בעלויות של כ-100 שקלים למשתתף, לא כולל הוצאות ההפקה, שהיא סבוכה במיוחד עקב הצורך לערוך אירוע בסדר גודל כזה ללא חילול שבת".
"הולכים בין הטיפות" באוניברסיטה
הרב גרליצקי אומר כי בניגוד לפעילות במוסדות אקדמיים בחו"ל הנמשכת זה כבר למעלה מיובל,
בישראל החלה השליחות של חב"ד בקמפוסים רק בעשור האחרון. "עבודה עם סטודנטים דורשת נתינה", הוא אומר. "מאחר וסטודנטים בקושי שורדים כלכלית, הם בוודאי לא יכולים לתרום כסף כמו חברי קהילה.
"מאידך גיסא, הפעילות בקרב הקבוצה הזו היא חשובה במיוחד, מאחר ומדובר באנשים צעירים שזקוקים לבית חב"ד הרבה יותר מאנשים עסוקים שיש להם עבודה, בית ומשפחה. אין הבדל בין מטייל הזקוק לחב"ד בקטמנדו, ובין הסטודנט הבודד במעונות הזקוק לאירוח חם בשבת ולאוזן קשבת. במרכז חב"ד בתל אביב הבינו זאת כבר מזמן, וגייסו אותי ושלוחים נוספים לפעילות מיוחדת לסטודנטים".
על השאלה איך מקבלים את הפעילות של חב"ד בהנהלת אוניברסיטת תל אביב - משיב הרב גרליצקי בזהירות: "לא תמיד מקבלים אותנו בזרועות פתוחות, אבל מבחינת הסטודנטים עצמם יש רצון גדול לפעילות שלנו, וגם בהנהלה יש רבים הרואים בחיוב פעילות שכולה סיוע נפשי וגשמי לסטודנטים.
"אנחנו משתדלים ללכת בין הטיפות. כיום אין לנו תמיכה מההנהלה, ואנחנו לא ארגון מוכר באוניברסיטה, ואולי זה ישתנה בעתיד. הפעילות שלנו היא תמיד לפי דרישת הסטודנטים עצמם. הם מבקשים את פעילות החגים, השבתות, ואת מפגשי ההעשרה ביהדות. אנחנו שם בשבילם. מטבע הדברים, כל גורם באוניברסיטה יכול רק לברך על מי שמסייע לסטודנטים".
מדוע נבחרה דווקא השבת הזו?
"13 ביוני הוא היום האחרון לסמסטר, ורצינו להעניק את החוויה לסטודנטים לפני שהם נכנסים לתקופת המבחנים הלוחצת. לי אישית היה חשוב לעשות זאת דווקא בימים אלה, הסמוכים לתאריך ג' תמוז, שבו ימלאו 20 שנה לפטירתו של הרבי מלובביץ', מי שיזם את אלפי סעודות השבת ההמוניות הנערכות מידי שבוע בכל העולם כולו. הרבי רצה שכל יהודי בעולם, בכל מקום ומצב שיהיה, יוכל לשבת ולומר 'לחיים' בין אחים ויהודים, ולחוש את עונג השבת".