דווקא בקיץ: למנוע ולטפל בווירוסים העונתיים
כאבי בטן, שלשולים והקאות - הם חלק נכבד מסימני הקיץ, יחד עם השמש, הים והחופש. למה הווירוסים מתפתחים בקיץ, האם ניתן להימנע ומה הטיפול שיצליח להעלים את התופעות?
כאבי בטן, שלשולים, בחילות, הקאות ואפילו חום. בשנים האחרונות אלה הופכים להיות הסימנים של הקיץ יחד עם מזג האוויר החם, הים והחופש. הווירוסים העונתיים חוזרים מדי קיץ והופכים את החופש השנתי להרבה פחות נחמד.
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
שירלי קטרון, רוקחת סופר-פארם, מסבירה כי הווירוסים הקייצים, כשמם כן הם, הם אוהבים מזג אוויר חם. "זו הסיבה שבחורף יהיו יותר וירוסים ומחלות הקשורים בדרכי נשימה - אותם מחוללים וירוסים שמעדיפים דווקא מזג אוויר קר יותר".
עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט
רק לא לגרד: להגן על העור מעקיצות יתושים
לקראת עונת הטיולים: לארגן תיק עזרה ראשונה רגישות ללקטוז או אלרגיה: חג שבועות בלי כאב בטן
הסימפטומים הנפוצים
בדרך כלל זה מתחיל באופן פתאומי, אתם מתחילים להרגיש כאבים בגוף, כאבי בטן עזים, שלשולים תכופים, הקאות ובחלות. לפעמים כל אלה מלווים גם בחום ובכאבי גרון. ההבדל בין וירוס לזיהום חיידקי, יכול להיות מאוד צמוד. "וירוס בדרך כלל עובר תוך יום, יומיים, אם מרגישים שאין הטבה, כדאי לגשת לבדיקה רפואית", אומרת קטרון.
הטיפול היעיל
קטרון מסבירה כי הטיפול כולל טיפול משולב של תזונה, תרופות משככי כאבים, תכשירים פרוביוטיים ותכשירים המסייעים להתמודד עם כל התופעות הללו יחד.
משככי כאבים: אין כל טעם לסבול ולכן כדאי לקחת משככי כאבים על פי ההוראות המצורפות. לכאבי בטן קשים ניתן לקחת קלבטן או פפטולייט, אולם חשוב מאוד לא לעצור את השלשולים עם תרופות כמו אימודיום או לופרמיד.
תזונה: כדאי מאוד בימים שבהם הווירוס משתולל להקפיד על "כלכלה עוצרת" המושתתת על מים עם מעט סוכר וטוסטים מלחם מלא עם ריבה או דבש. בכל מקרה חשוב להקפיד על צריכת נוזלים, כדי למנוע התייבשות.
איזון הגוף: לאחר כמה ימים של שלשולים והקאות, צריך להחזיר לגוף את המלחים וינרלים שאבדו. קטרון ממליצה על כמה תכשירים כמו בין המוצרים המומלצים שיעזרו להחזרת האיזון לגוף כמו מינרלי, אלקטרורייז (מוצר טבעי, המומלץ בעיקר למבוגרים וחשוב מאוד לשתות אותו בהדרגה) והידריישן.
מוצרים פרוביוטיים: הפרוביוטיקה מסייעת למאגר של חיידקי עיכול טובים במעיים לחזור לאיתנו כדי "להילחם" בחיידקים הרבים. מוצרים פרוביוטיים מומלצים בעיקר לאחר דלקת בקיבה או וירוס מעיים.בכל מקרה, פרוביוטיקה אינה מזיקה, ואפשר לקחת מוצרים כאלה גם אחרי וירוס.
איך ניתן להימנע?
"הנגיף שגורם לכל התופעות האלה, יכול לעבור באמצעות הרוק ובהפרשות של מערכת העיכול", לכן קטרון אומרת, כי המניעה הטובה ביותר היא שמירה על היגיינה קפדנית, הפרדה בין כלי האוכל ושמירה קפדנית על קירור האוכל. ובכל מקרה, אם נדבקים, להקפיד על הטיפול המומלץ.