וול סטריט ננעלה בירידות במדדים המובילים
דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו ב-0.7%, נאסד"ק נחלש ב-0.8%. הנפט עלה ב-2% לשיא מאז ספטמבר. הזהב עלה ב-1% לשיא של כשלושה שבועות. עוד ברקע למסחר: אכזבה מנתוני המאקרו
המסחר בבורסות וול סטריט ננעל בירידות. זהו היום השלישי ברציפות של ירידות ב-S&P 500.
מדדי מניות
מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.65% ל-16,734.19 נקודות, מדד נאסד"ק ירד ב-0.79% ל-4,297.63 נקודות ומדד S&P 500 ירד ב-0.71% ל-1943.89 נקודות.
ברקע המסחר
בבורסת הסחורות של ניו יורק ננעל מחיר הזהב בעלייה של 1% ברמה הגבוה ביותר מזה כשלושה שבועות ל-1274 דולר לאונקיה. נפחי המסחר הנמוכים, נוכח רמות השיא של המדדים, נתוני המאקרו המאכזבים שפורסמו היום, אזהרות הרווח שפורסמו לאחרונה על ידי חברות וההסלמה בעיראק, רמות הפחד בשווקים מפני מימוש רווחים (VIX קופץ כרגע ב-9%) הבריחו את המשקיעים לעבר חוף המבטחים של הזהב.
הנפט נסגר בירידה של 2% - על 106.5 דולר לחבית על רקע המשבר בעיראק, וההשתלטות של אנשי אל-קאעידה ולוחמים כורדים על שדות במדינה. "מדובר באירוע גיאופוליטי משמעותי בשוק הנפט", אמר ג'ון קילדוף מ-Again Capital LLC, קרן העוסקת בשוק האנרגיה, "עיראק היתה בבחינת נקודת אור מבחינת העלאת התפוקה, ועתה אנו בלב עימות מכוער".
המסחר בבורסות אירופה ננעל ביציבות. פוטסי בלונדון, דאקס הגרמני וקאק בפריז ננעלו ללא שינוי מהותי, הבורסה בימלנו איבדה 0.3% מערכה.
מניות במרכז
יצרנית הרכב החשמלי טסלה סימנה כיעד את השוק הסיני, החברה בוחנת שיתוף פעולה אפשרי עם חברת ההסעות Uber המספקת שירותי הסעות בתשלום בהזמנה מהנייד. במסגרת השת"פ תאפשר טסלה למשתמשי השירותים של Uber בשנגחאי נסיעה חינם למשך 15 דקות במודל S של הרכב החשמלי של החברה. בנוסף, הודיע מנכ"ל החברה אלון מאסק (Elon Musk) כי החברה צפויה לחלוק פטנטים שלה עם חברות מתחרות במטרה לעודד את ייצורם של רכבים חשמליים. המניה קופצת ב-2.7%.
סמנכ"ל התפעול של טוויטר, עלי רוחאני הודיע על התפטרותו, כך לפי דיווח של החברה לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC). בהתאם לדיווח רוחאני יסיים את תפקידו באופן מיידי, אולם ימשיך להיות מועסק בחברה כיועץ אסטרטגי של מנכ"ל החברה. מטוויטר נמסר כי אין בכוונתה להעסיק סמנכ"ל תפעול חדש. המניה קופצת ב-4.2%.
מאקרו ארה"ב - אכזבה: נתוני המלאי העסקי לחודש אפריל הראו עלייה של 0.6%, לעומת הצפי בשוק לגידול של 0.4%, בדומה לנתון שפורסם בחודש הקודם. ככלל, ככל שהמלאי העסקי גדל, כך יש צורך בהיקף ייצור קטן יותר.
עוד אכזבה: בשבוע שעבר נרשמו 317 אלף דרישות ראשוניות לדמי אבטלה, הצפי בשוק היה לקריאה של 306 אלף דרישות, זאת לעומת 312 אלף דרישות שנרשמו בשבוע הקודם.
במקביל פורסמו נתוני המכירות הקמעונאיות לחודש מאי, נתוני הליבה (בנטרול מכירות רכבים) הראו עלייה של 0.1%, פחות מהצפי בשוק לגידול של 0.4% בערך הכולל של המכירות. ברמה הכוללת נרשמה עלייה של 0.3%, כאשר הצפי בשוק היה לגידול של 0.5% בערך הכולל של המכירות, זאת לעומת גידול של 0.1% בחודש הקודם. נתוני הליבה נחשבים כמייצגים יותר למדידת המגמה במכירות הקמעונאיות, זאת מאחר ומכירות כלי רכב המהוות כ-20% מהערך הכולל של המכירות הקמעונאיות, הינן בעלות נטייה לתנודתיות גבוהה, מה שעלול לעוות את המגמה הבסיסית.