שתף קטע נבחר

מאמצים את הלוחמים לאורך כל הדרך

"השירות ביחידות הקרביות קשה פיסית ומנטאלית, הלוחמים מקריבים הרבה בשביל לעשות אותו בצורה טובה. מתרחקים מהבית ומהמשפחה, מהחברים והחברה. ההרגשה שיש גוף שתומך ועוזר כמעט בכל דרך אפשרית מחממת את הלב ומעוררת הערכה". יקיר ישועה, לוחם במילואים, מספר

ביולי האחרון השתחררתי משירות קרבי מלא, עמוס בחוויות משמעותיות כלוחם בחטיבת הצנחנים בגדוד "צפע". כשהתגייסתי, שמעתי לראשונה על פרויקט "אמץ לוחם". המהות שלו, היא שחברות עסקיות וגופים רבים תורמים ללוחמים תרומה כספית, אך גם ובעיקר תרומה ערכית,כאשר האזרחים הופכים לחלק בלתי נפרד מהגדוד הלוחם, מהיום-יום שלו ומהווייתו.

 

החברה שמאמצת אותנו בצפע היא אל על. בהתחלה, לא הבנתי איך ייקחו חלק ביומיום הצבאי שלנו, אך ככל שעבר הזמן, הבנתי יותר ויותר עד כמה ה"אימוץ" והפרויקט הזה הוא לא סתמי וחולף, אלא משמעותי וחשוב. אנחנו עובדים ביחסים הדוקים איתם, והעובדים הגיעו לנקודות המשמעותיות שלנו - לטקסים ולאירועים של היחידה.

 

עם הזמן, התחלתי לשמוע גם על אימוצים דומים שנעשו בקרב חבריי בתפקידי לוחמה אחרים. לוחמים ביחידות מיוחדות, לוחמי חי"ר (חיל רגלים), בחיל הים ובחיל האוויר. הבנתי שמדובר בפרויקט שלו זוכים חיילים רבים, והתמיכה של חברות עסקיות, שלרוב הקשר היחיד שלהן לצבא הוא בקרוב משפחה שמשרת, יוצר אחווה והבנה אמיתית זה של זה.

 

הדיילים והעובדים של אל על פגשו אותנו בנקודות משמעותיות בשירות. זכור לי במיוחד שבוע קשה במהלך התרג"ד (תרגיל גדודי), בו עשינו תרגילי שדה מורכבים, אכלנו מנות קרב והתנהלנו בתנאים לא רגילים. בסוף התרגיל, עייפים ומותשים, חיכתה לנו הפתעה מיוחדת: ארוחה חמה, עד השטח, שבישל שף החברה והוגשה לנו על ידי עובדיה.

 

כל הפעילויות שנעשות ב"אמץ לוחם", מטרתן לעשות טוב על ליבם של הלוחמים, תמיד עם חיוך ותמיד עם רצון לעזור. אבל הקשר האמיתי שלי לפרויקט של אמץ לוחם, היה כשחיפשתי עבודה. מגיל צעיר אני מכלכל את עצמי ועובד קשה לשם כך. כשהתגייסתי, חששתי שלא אצליח למצוא מקום עבודה, שאף מעסיק לא ירצה עובד שיכול להתייצב רק אחת לשבועיים, למשך יום עבודה בודד.

 

ביקשתי ממשק"ית הת"ש של היחידה שתעזור לי למצוא פתרון, והיא סיפרה שאל על, שמאמצים אותנו, יוכלו להעסיק אותי. הייתי סקפטי, אבל הם הסכימו להעסיק אותי, ללא הגבלות של זמן, בלי לתת תנאים מיוחדים ועם הבנה מלאה להיותי לוחם.

 

ידעתי שיש מי שדואג לי, שיש מי שמאמץ אותי. גם העובדה שזו עבודה בסופי שבוע לאחר שבועות קשים שדורשים מנוחה לא הרתיעה אותי - הייתי מגיע בשמחה, ונהנה מהחברה הנעימה. ואני לא הייתי היחיד. חיילים נוספים הוזמנו לעבוד בחברות שמאמצות אותם, גם מהגדוד שלי, וגם מגדודים אחרים שמשתתפים בפרויקט "אמץ לוחם".

 

היום, אני מאמץ בעצמי את הגדוד שלי

עבר הזמן ואני כבר סיימתי את הצבא, אבל בזאת לא תם חלקו של הפרויקט מבחינתי. להמשיך לעבוד באל על היה טבעי בשבילי, והיום אני עובד בתחום אחזקת המטוסים, וממשיך לפגוש בחיילים שמגיעים וזוכים בתמיכה ובעזרה. בעצם, היום, אני מאמץ בעצמי את הגדוד שהייתי בו חלק, ויחד עם החברה שעזרה לי - עוזר ללוחמים.

 

הסיוע במציאת עבודה מכבדת לא מסתיימת בזאת. כעובד, נתקלתי בבקשה לסייע לחייל בודד שנזקק לעזרה בדיור, ובאמת הייתה נכונות

והרגשת מחויבות גדולה והירתמות.

 

יש מי שחושב ועובד בשביל הלוחמים מאחורי הקלעים. ההרגשה שיש גוף שתומך ועוזר כמעט בכל דרך אפשרית מחממת את הלב ומעוררת הערכה.

 

השירות ביחידות הקרביות קשה פיסית ומנטאלית, הלוחמים מקריבים הרבה בשביל לעשות אותו בצורה טובה. מתרחקים מהבית ומהמשפחה, מהחברים והחברה.

 

בתקופה זו העידוד ותחושת האכפתיות שהחברות שלוקחות חלק ב"אמץ לוחם" נותנת ללוחם הם ממלאים בתחושת גאווה סיפוק מרוממת את המורל ועוזרת לו להמשיך הלאה.

לי ולחבריי זה עזר בצורה הכי טובה שיכולה להיות.

 

• פרויקט אמץ לוחם של האגודה למען החייל, בשיתוף עם הקרן לידידות, תומך ב-190 יחידות לוחמות, על ידי 130 חברות עסקיות וגופים מהארץ ומהעולם.

• לפרטים נוספים ולהצטרפות למשפחת "אמץ לוחם": ורדה דרוקר, עו"ד, מנהלת פרויקט "אמץ לוחם", בטלפון: 072-270-2094  ובמייל: varda-d@awis.org.il .

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יקיר ישועה לוחם
יקיר ישועה אזרח
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים