עתידה של הפועל פ"ת אינו ברור
ריבים בין הבעלים, איומים בתביעות הדדיות ופניות לבוררות, אלה רק חלק מהדברים עימם עסוקים בעולה החדשה לליגת העל לקראת העונה החדשה
כחודש וחצי לאחר חגיגות העליה לליגת העל, לא שקט בהפועל פ"ת. הבעלים הקודם, אבי ללוז, מאיים בפניה לבית המשפט כדי שייקח את אופציית זכויות הניהול של הבעלים דורון בן דקון, שמצידו טוען לכיסוי חובות כבדים ולחשד לניהול לא אחראי בתקופת קודמו. ובתווך, בדרך מספר תביעות בוררות נגד המועדון.
ללוז טוען באמצעות עורכי הדין עדי בראונשטיין ועדי ברכה, שבן דקון קיבל 70 אחוזים מזכויות הניהול של הפועל פ"ת תוך התחייבות לשלם את כל חובות העבר, אבל לטענתו: "לבן דקון אין את החוסן הפיננסי הנדרש כדי להמשיך להפעיל את המועדון”. ללוז אף טוען, כי הוא מקבל בתקופה האחרונה דרישות לתשלום מרשויות החוק בגין כספים שלטענתו, בן דקון אמור היה ליטול על עצמו בעת שרכש את הקבוצה.
ללוז מפרט במכתב ששלח למשרד עורכי הדין המייצג את הבעלים החדש, כי הוא קיבל דרישה לתשלום של 500 אלף שקל למס הכנסה, סכום זהה למוסד לביטוח לאומי, 300 אלף שקל לעיריית פ"ת בגין שימוש במתקני האימונים, ו-400 אלף שקל נוספים בגין הפרשות לפנסיה. כמו כן, הבעלים הקודם אומר כי בן דקון עשה שימוש בערבויות של הקבוצה, וכעת קיים סימן שאלה באשר ליכולת של הפועל פ"ת לשחק בליגת העל בהיעדר ערבויות.
בנוסף, שתי תביעות בורררות גדולות בדרך: המאמן שהעלה את הפועל פ"ת לליגת העל, ניסן יחזקאל, מתכוון לתבוע את המועדון על סכום של מיליון שקלים.
לטענתו בשל התנערות מההסכם שיש לו לאימון הקבוצה בעונה הקרובה. גם המנכ"ל הקודם, אפי צפריר, בוחן אפשרות להגיש תביעת בוררות, אם לא יגיעו עימו להסדר.
עוד נודע, כי אבי עמרני, שהשקיע בקבוצה ולטענתו קיבל מאבי ללוז 30 אחוזים מזכויות הקבוצה, פנה לבוררות כדי לממש את חלקו, אבל תביעתו נדחתה בטענה שהיא הועברה לבית משפט. בית המשפט דחה גם את הדרישה הזו, וטען שיש לבצע מכרז על זכויות הניהול של המועדון.
תגובת הפועל פתח תקווה: "אבי ללוז נכשל פעמיים בבית המשפט ובבוררות סביב בקשתו להעברת 30% ממניות הקבוצה לאבי עמרני. בית המשפט המחוזי ברמלה לא אישר את הבקשה וטען כי יש לבצע את העברה בצורת מכרז.
דורון בן דקון אשר משמש כבעלים של הקבוצה כיום היה זה שהזרים כספים למועדון לאורך העונה שעברה, כספים אשר על הזרמתם היו אמונים בעלי ה-30% אך בפועל לא הוזרמו על ידיהם אלא על ידי הנאמן של אבי ללוז ולפיכך מניותיו בפועל דוללו ל-6% בלבד ואילו דורון בן דקון מחזיק כיום בכ-94% ממניות הקבוצה.
לאחר הדחייה בבית הדין נערכה בוררות בגין העברת ה-30% אך גם הבורר דחה זאת על הסף בטענה כי לא יוכל להפר את החלטתו של בית הדין המחוזי. נכון לעכשיו המניות נמצאות בבעלותו של בן דקון בלבד וללוז אינו יכול לדרוש או לבקש אותן. בעוד שללוז ממהר לפנות אל כל התקשורת אנו פותרים את הסוגיות השונות בתוך המועדון אך לאור ההתפתחויות האחרונות לא נותר לנו אלא להגיב להאשמות מצידו ולציין כי אנו מתמודדים עם ההשלכות של יכולות הניהול שלו כיום.
ללוז השאיר אחריו חובות עצומים למועדון בסדר גודל של כ-3.2 מיליון שקלים, את לאחר שקיבל את הקבוצה מהמפרק במאזן מושלם וללא חובות בכלל. כמו כן אנו בודקים האם בוצעו מהלכים לא חוקיים בהתנהלות המועדון בתקופה בה החזיק ללוז בניהול, בעיקר בשל העובדה שהשאיר חובות כבדים לאחר תקופה כל כך קצרה של שנה בלבד. אנו מצרים מאוד על התנהלותו של ללוז ומגנים בתוקף את הניסיון שלו לפגוע בקבוצה שעוברת שינוי תדמית ומנסה לחזור אל ימיה הגדולה בהם נוהלה בשקיפות גלויה.
הפועל פתח תקווה מבקשת להבהיר כי מאז כניסתו של בן דקון כמשקיע וכבעלם לקבוצה היא עוברת מתיחת פנים רצינית במטרה לטהר את התנהלותו של המועדון בשנים האחרונות. בן דקון תורם רבות לשינוי המפה התפיסתית בקבוצה ולקרוב לבבות בינה לבין האוהדים הרבים אשר תומכים בה לאורך כל הדרך. טובת הקבוצה נמצאת בראש מעיניו והוא מנהל אותה ללא אינטרסים אישיים.
בתקופה האחרונה שוקדים במועדון במרץ על בניית קבוצה ראויה לשנה הבאה, צוות האימון וצוות הניהול עובד ללא הפסקה במטרה לבנות קבוצה ראויה לליגת העל שתתקע יתד לאורך שנים".