שתף קטע נבחר
 

מונדיאל 2014: הולנד - ספרד היה משחק של פעם בדור. גם המספרים מוכיחים

ה-1:5 המטורף של נבחרת האורנג' סיפק לנו הכל. הפתעה, שערים בלתי נשכחים, אבל בעיקר הרבה שיאים. לצערה של אלופת העולם, רובם רשומים על שמה, אבל גם ואן פרסי ורובן נרשמו בספרי ההיסטוריה. אורי קופר עושה סדר

יש משחקים שנשכחים אחרי שנה, יש כאלה שנעלמים מתודעת האדם הממוצע לאחר עשור. מעטים המשחקים שנשארים כסיפור היסטורי לעד, או לפחות עוברים בין דורות. המשחק אתמול (ו') בו הביסה נבחרת הולנד את נבחרת ספרד 1:5 במסגרת מונדיאל 2014 הוא מהסוג האחרון. מדובר במשחק של פעם בדור.


 

 

מדובר במשחק כזה כי היה בו הכל - הפתעה, תוצאה קיצונית, מהלכים יפהפיים ושערים עוד יותר יפים, אבל מדובר במשחק של פעם בדור גם בזכות כמות השיאים העצומה שנשברה בו. רוב השיאים מתייחסים דווקא למפסידה, לספרד. הנה הבולטים שבהם וגם עוד כמה מספרים שנוגעים לעבר ולעתיד.

 

ההולנדי המעופף. רובין ואן פרסי בתמונה שתיזכר לדורות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ההולנדי המעופף. רובין ואן פרסי בתמונה שתיזכר לדורות(צילום: AFP)

 

זכרונות מהתבוסה 6:1 לברזיל ב-1950

נתחיל בשיא הגדול מכולם. זה היה ההפסד הגבוה ביותר של אלופת עולם מכהנת במונדיאל אי-פעם. לא רק במשחק הפתיחה שלה אלא בכלל. עד אתמול לא היתה אף אלופה שהפסידה

במונדיאל שאחרי הזכייה בהפרש ארבעה שערים ומעלה. השיא המפוקפק היה שייך לגרמניה, שהפסידה ב-1958 6:3 לצרפת.

 

זה גם היה ההפסד הכי גבוה של ספרד במונדיאל מזה 64 שנים. במונדיאל 1950 היא הפסידה לברזיל 6:1. אם מסתכלים על כל המשחקים, ולא רק על מונדיאל, אז הפעם האחרונה שהספרדים ספגו חמישה שערים הייתה ב-1963, אז הם הובסו בתוצאה 6:2 מול סקוטלנד.

 

איקר קסיאס. ההפסד הכי גבוה של ספרד במונדיאל מאז 1964 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
איקר קסיאס. ההפסד הכי גבוה של ספרד במונדיאל מאז 1964(צילום: רויטרס)

 

נעבור רגע להולנד לפני שנחזור לספרד. חמישה שערים במשחק אחד זה הכי הרבה של נבחרת האורנג' בהיסטוריית המונדיאלים שלה. היא כבר הבקיעה את הכמות הזו בגביע העולמי בעבר, אבל הפעם האחרונה הייתה לפני 16 שנים.

 

צפו בכתבה על אוהדי הולנד בישראל    (צילום: אורן אהרוני)

צפו בכתבה על אוהדי הולנד בישראל    (צילום: אורן אהרוני)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ויש גם שיאים אישיים להולנדים. עד אתמול לא היה אף שחקן הולנדי שהצליח לכבוש שער בשלושה מונדיאלים שונים.

אתמול גם רובין ואן פרסי וגם אריין רובן הצליחו לרשום את ההישג הזה. במקביל, דיילי בלינד, שהיה אחד השחקנים המצטיינים של הולנד ובישל באומנות את שני השערים הראשונים, הפך לשחקן ההולנדי הראשון שרושם שני בישולים במשחק אחד במונדיאל מאז ווים יונק נגד דרום קוריאה בצרפת 98'.

 

הלמור מנחש נכונה את תוצאת המשחק

הלמור מנחש נכונה את תוצאת המשחק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ואן פרסי ורובן, שני הגיבורים של נבחרת הולנד (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
ואן פרסי ורובן, שני הגיבורים של נבחרת הולנד(צילום: gettyimages)

 

בואו נדבר עוד קצת על ספרד כי יש הרבה מה לומר על זו שזכתה בשלושת הטורנירים הגדולים האחרונים. בשתי הזכיות האחרונות שלה, במונדיאל 2010 ויורו 2012,

ספגה ספרד שלושה שערים בשני הטורנירים יחד. אני חוזר: שלוש ספיגות בשני טורנירים יחד. אתמול היא חטפה חמישייה במשחק אחד. איזה הבדל מדהים.

 

ומה תגידו על הנתון הבא? הולנד בעטה עשר פעמים למסגרת השער של איקר קסיאס. זה הכי הרבה בעיטות למסגרת לקבוצה שמשחקת מול ספרד מאז החלו למדוד את הנתון הזה במונדיאל 1966. ואן פרסי ורובן, שרשמו הכי הרבה בעיטות למסגרת (שלוש כל אחד), הם גם שני שחקני השדה שנגעו הכי מעט בכדור, בשתי הקבוצות (מבין השחקנים שפתחו). זה מלמד על סגנון המשחק הישיר והמהיר של לואיס ואן חאל.

 

אם כבר ואן חאל, אז רק נספר שהולנד שיחקה אתמול עם שלושה בלמים במשחק רשמי לראשונה מזה קרוב לעשרים שנה. ואם כבר סטטיסטיקה מתוך המשחק, אז רק נספר שלהולנד היו אפס קרנות במשחק הזה. המספרים, ואת זה אנחנו יודעים, לא תמיד מספרים את הסיפור הנכון.

 

אלה שחוגגים ואלה שהמומים. אוהדי נבחרת הולנד ואלה של ספרד (צילום: AP) (צילום: AP)
אלה שחוגגים ואלה שהמומים. אוהדי נבחרת הולנד ואלה של ספרד(צילום: AP)

 

ספרד בצרות

הולנד נראית בדרך הבטוחה לשמינית הגמר. ספרד לעומת זאת נכנסה לצרות. כמובן שהספרדים הם לא כמו נבחרות אחרות שספגו תבוסה כזו במונדיאל, אבל מעניין לדעת שרק פעם אחת בהיסטוריה הצליחה נבחרת לעבור את שלב הבתים במונדיאל לאחר שהפסידה במשחק הראשון שלה בהפרש ארבעה שערים או יותר. זו הייתה אוקראינה במונדיאל 2006.

 

ולסיום עוד דבר אחד קטן. זה לא שיא וגם לא סטטיסטיקה מורכבת במיוחד, אבל עדיין נציין שעברו 1,433 ימים מאז ההחמצה הלוזרית של רובן בגמר המונדיאל בדרום אפריקה מול ספרד ועד ההצגה שלו מול אותה יריבה בברזיל.

 

 

נמצאה הסיבה לפציעת רונאלדו?    (צילום: ירון שרון ואבי חי)

נמצאה הסיבה לפציעת רונאלדו?    (צילום: ירון שרון ואבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים